Nyhed: Samlingskataloget

Kommentarer.

Det er med glæde, at vi kan præsentere Samlingskataloget; en ny sektion på vores hjemmeside, som giver dig en indekseret liste over samlingen af historiske optegnelser – du finder kataloget på MyHeritage SuperSearch™. Nybegyndere såvel som professionelle brugere kan have glæde af kataloget, eftersom det rummer mange detaljerede oplysninger om hver optegnelse i samlingen såsom, hvilke samlinger er nye, hvornår blev den individuelle samling tilføjet eller senest opdateret. Nogle brugere kalder dette for et kortkatotek, hvilket refererer til brugen af indekskort i bibliotekerne før i tiden, men Samlingskataloget er digitalt. Det er tilgængeligt på nettet og indeholde mange nyttige funktioner.

Vi har i mange år haft ønsket om at lave Samlingskataloget. Vi gav det en højere prioritet, fordi mange af vores brugere har efterspurgt det – heriblandt den prominente slægtsforsker Judy Russell, som har bloggen, The Legal Genealogist. Dette er blot et eksempel på, hvor vigtigt det er for os at lytte til vores brugere og deres ønsker.

 

Sådan får du adgang til Samlingskataloget

Du får adgang til Samlingskataloget gennem Forskning-fanebladet i top menuen.

Du kan også tilgå kataloget gennem SuperSearch-hjemmesiden, ligesom du kan finde det i bunden af MyHeritage-hjemmesiden under Forskning-sektionen.

Samlingskataloget viser en liste over de samlinger, der i øjeblikket findes i SuperSearch. Øverst på siden kan du finde en lille liste med udvalgte samlinger, hvilke er samlinger, vi gerne vil gøre dig opmærksom på, fordi de har en særlig værdi. Udvalgte samlinger indeholder ofte indhold, som ikke kan findes andre steder end hos MyHeritage, og vi kommer løbende med nye udvalgte samlinger. Andre samlinger kan bære mærkatet “Ny” eller “Opdateret”.

Du kan vælge at sortere samlingerne ud fra, hvor mange optegnelser de indeholder, datoen for seneste opdatering eller navn.

Du kan også få en beskrivelse af de tilgængelige samlinger ved at flytte musen henover navnet på samlingen.

Beskrivelse af samling (klik for at forstørre)Filtreringsmuligheder

Du kan i panelet til venstre sortere samlingen efter kategori, sted og dato. Du kan også vælge kun at få optegnelsessamlinger vist med deres oprindelige billeder.

Sortering af samlingerne (klik for at forstørre)

Du kan se alle hovedkategorierne og antallet af samlinger i hver kategori. Klik på en kategori for at få vist samlingerne for denne kategori alene. Du kan også få en liste over underkategorier, hvis de findes, samt antallet af samlinger i hver.

Filtrering af samlingerne ud fra kategori (klik for at forstørre)

Samlinger kan også filtreres efter sted eller år. I enkelte tilfælde kan du få vist detaljer som vist nedenfor:

Filtrer efter steder (klik for at forstørre)

Søgning

Du kan bruge søgefunktionen til at søge efter kategorier ud fra nøgleord. Indtast et eller flere søgeord i søgningsfeltet i øverste højre side af skærmen. Klik derefter på forstørrelsesglasset.

Søgning på “kirke” i det følgende eksempel resulterer i 467 samlinger, som indeholder dette ord i samlingstitlen eller beskrivelsen.

 

Søg på et nøgleord (klik for at forstørre)

Ønsker du at nulstille søgningen, klikker du blot på “Slet søgning”, der er skrevet med rødt øverst i listen over dine søgeresultater.

Når du har fundet en samling, der interesserer dig, klikker du på dens navn. Du kommer derefter ind på samlingens hovedsøgningsformular, hvor du kan begynde din søgning efter samlingens historiske optegnelser eller dokumenter.

 

Eksempel på søgning i en samling (klik for at forstørre)

 

Antal dokumenter og optegnelser

Du har måske lagt mærke til, at Samlingskataloget viser det præcise antal optegnelser og dokumenter i hver samling. SuperSearch indeholder i skrivende stund 7.757 milliarder optegnelser og dokumenter. Vi har i flere år vist antallet i SuperSearch, da vi lægger vægt på gennemsigtighed. I gennemsigtighedens ånd lægger vi atter blogindlægget, der beskriver, hvordan vi tæller optegnelser og dokumenter, op. Det blev publiceret tilbage i april 2014, da vi nåede milepælen med 5 milliarder optegnelser. I de strukturerede samlinger, såsom folketællinger, fødselsattester og vielsesattester, tæller hvert individs navn som en optegnelse. En vielsesattest, for eksempel, nævner navnene på både bruden og gommen, og de udgør derfor to optegnelser. Kælenavne eller aliasser tæller ikke som en optegnelse. Hver profil i et stamtræ tæller som en optegnelse, selv når den er tilgængelig i flere end et sprog. Hvert foto tæller som en optegnelse.

I de ustrukturerede samlinger, såsom aviser eller årbøger, tæller hver side som en optegnelse, selv om den kan indeholde hundredvis af navne. Vi tæller hver side som en enkelt optegnelse, fordi vi ikke ønsker at forringe antallet i optegnelsen med gætværk.

 

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.