Something Beautiful Happened: En historie om overlevelse og mod

Vi er glade for at kunne introducere en ny bog af den Emmy-prisvindende skribent, producent og forfatter, Yvette Manessis Corporon, med titlen: Something Beautiful Happened (Noget smukt skete): En historie om overlevelse og mod.

I sin nye bog reflekterer Yvette på hendes familie’s historie og konfronterer spørgsmål om heltemod og tapperhed fra tidligere generationer, men desværre også racisme og efterfølgende tragedier der stadig eksisterer i denne dag og alder. Se Yvette snakke om ‘Something Beautiful Happened‘ i dette bevægende interview:

Anmeldelserne har allerede været begejstrede, som denne af Karen Abbott, New York Times bestseller-forfatter.

Something Beautiful Happened er både et spændende kig ind i et næsten ukendt kapitel af Anden Verdenskrig, og en familie’s rystende fortælling om at finde de tabte stykker af dets egen historie. Med detaljerig og dybdegående forskning, sammenfletter Yvette Manessis Corporon disse fortællinger i en kraftfuld og uforglemmelig erindringsbog. Jeg kommer til at tænke på disse personer i lang tid.

Yvette’s første roman, When the Cypress Whispers, blev inspireret af hendes bedstemor’s minder om Ereikoussa, den lille græske ø nord for Korfu, hvor hun boede. Hun gravede dybt i hendes familiehistorie, der afdækker fortællingen om hvordan hendes bedsteforældre, sammen med deres naboer, gemte en jødisk familie på øen under Anden Verdenskrig, hvilket reddede dem fra nazisterne. Yvette ønskede desperat at finde ud af hvad der skete med familien efter krigen, men historien forblev ufuldkommen for hende.

I sin nye bog, Something Beautiful Happened, beskriver Yvette den rejse hun påbegyndte imens hun opsporede efterkommerne af den jødiske skrædder Savvas og hans børn, der var skjult på øen. I november 2013 kontaktede hun MyHeritage for at få hjælp til at finde Savvas’ efterkommere, og med hjælp fra MyHeritage’s forskerhold kunne hun endelig afdække den sande historie om den skjulte familie.

MyHeritage’s grundlægger og CEO, Gilad Japhet, forstod øjeblikkeligt betydningen af at afdække og dele denne fantastiske historie om tapperhed, og accepterede udfordringen der lå foran ham.

MyHeritage påbegyndte en genealogisk rejse for at afdække mysterierne i denne langvarige hemmelighed. Med kun fem fornavne til at starte med (Savvas, hans tre døtre Spera, Julia og Nina og et andet barn Rosa), lykkedes vi med at finde efterkommere af familien i USA og Israel.

Efter mere end halvfjerds år siden Savvas ‘død, blev hele historien bragt til livs. I begyndelsen af 2015 rejste Yvette og et team fra MyHeritage til Ereikoussa. I en officiel ø-ceremoni blev efterkommerne af den jødiske familie, der var skjult under Anden Verdenskrig på øen, og efterkommere af de modige græske øboer, der risikerede deres liv for at redde familien, genforenet. Familierne var glade for, efter så mange år, at have mulighed for at ære øens beboere for deres modige indsats. Genforeningen var ekstremt følelsesladet for alle.

Yvette i en følelsesladet omfavnelse med Avraham Hassid, en efterkommer af et af de børn der blev reddet af indbyggerne i Ereikoussa under Anden Verdenskrig.

Som følge af forskningen, afdækkede MyHeritage-teamet mange følelsesladede sidehistorier, og vores rejse blev til et større projekt for at rekonstruere historien om det jødiske samfund i Korfu.

Ikke længe efter at Yvette endelig lykkedes med at opklare forbindelsen med familien som hendes forfædre hjalp med at redde, led Yvette’s egen familie en stor tragedie. Hendes fætter’s barn blev offer af en neo-nazi, ude på at forårsage så meget skade som muligt, som skød ham ned på en parkeringsplads i Kansas.

Yvette har været vidne til både menneskehedens skønhed i hendes familie’s historie, samt den mørke side af menneskeheden som viste dets ansigt ved det grusomme drab af hendes fætter’s søn. Disse to modsætninger har påvirket den måde hun fortæller hendes historie på i ‘Something Beautiful Happened’, og vil efterlade dig til at reflektere over dit eget liv og den verden vi lever i.

Bogen udgives den 12. september 2017, men du kan allerede nu forudbestille bogen hos Amazon og spare 8%.

Som Yvette siger:

Historie findes ikke kun i lærebøger, det er overalt omkring os, det er i vores hjem.

For at tage ved lære af lektionerne i hendes tankevækkende bog, Something Beautiful Happened, sørg for at sætte dig med dine slægtninge for at bevare din familie’s historier til kommende generationer.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.