Halvsøskende finder hinanden efter mange års søgning takket være MyHeritage Smart Match™

Halvsøskende finder hinanden efter mange års søgning takket være MyHeritage Smart Match™

Den norske MyHeritage bruger, Gunvald Magne, er 62 år gammel, og blev født i Bergen. Dengang var hans biologiske far gift med en anden kvinde, og forlod Gunvalds mor som tog sig af Gunvald som enlig mor. Da han var 5, fortalte hun ham for første gang om hans far, og sagde at han havde halvsøskende et eller andet sted i Norge.

Gunvald vidste meget lidt om sin far, bortset fra hans navn, byen han boede i (Solsvik), og at han var sømand. Det var alt.

Som tiden gik, giftede Gunvald sig og havde sine egne børn. Men han havde stadig spørgsmål om sit liv. Hvem var hans far? Hvor er hans søskende? Vil de gerne møde ham? Han besluttede sig for at gøre alt hvad han kunne for at finde dem.

Gunvald og hans kone, Florence

Gunvald og hans kone, Florence

Nogle familiemedlemmer fortalte ham om MyHeritage, og han tilmeldte sig i 2012.

Jeg ledte efter min far på baggrund af det jeg vidste fra min mor som gik bort for et par år siden, men jeg fandt ikke noget. Jeg byggede mit stamtræ og lagde det jeg vidste ind.

I januar 2017 vendte hans skæbne! En anden norsk bruger, Therese, havde også bygget et stamtræ på MyHeritage, og indtastet alle de detaljer hun vidste. Pludselig modtog hun en Smart Match™ med Gunvald!

Denne match skete ikke bare ved en tilfældighed. I mange år vidste Therese at hendes mor havde en halvbror et sted i Norge, men ingen havde nogensinde været i stand til at finde ham. Hendes mor og hendes søster, Solfrid, havde søgt efter deres bror i årevis, men kunne ikke finde ham på grund af de manglende informationer om ham.

Efter matchningen med Gunvald, blev Therese nysgerrig og fandt ham på Facebook.

Therese viste Gunvalds fotos til sin mor. Hendes mor fortalte hende, at Gunvald, overraskende nok, lignede hendes bror. Denne detalje overbeviste Therese om at ringe til Gunvald.

Therese fandt Gunvald på Facebook

Therese fandt Gunvald på Facebook

Therese fortalte ham, at hun troede at han var hendes onkel. Da hun begyndte at fortælle Gunvald om sin familie, var hver anekdote en bekræftelse af hvad han vidste.

er vi familie!

Endelig havde de fundet hinanden. Therese fortalte Gunvald, at han havde to halvbrødre og to halvsøstre som alle boede i Norge.

Jeg er ikke vant til at sige “min søster” for jeg har aldrig haft en søster før. Da jeg mødte hende, var det fantastisk! Det var som en helt ny verden.

Efter at have talt, planlagde de at mødes. Tre måneder senere mødtes de for første gang. Gunvalds søster, Solfrid, blev overrasket over hvor meget han lignede deres far.

Da vidste jeg, at han var min bror.

Se deres følelsesladede genforening nedenfor:

At finde sin bror, har ændret Solfrids perspektiv til familie og slægtsforskning.

Jeg synes det er meget vigtigt at kende til sin familie, og det gør jeg efter at have fundet MyHeritage. Jeg har fundet mange slægtninge. Kusiner og fætre jeg ikke kendte til.

De er glade for at have fundet hinanden, og det ser ud til at familien fortsætter med at vokse.

Jeg er målløs. MyHeritage er en del af min familie.

Har du også lavet en overraskende familieopdagelse i din familie? Del din historie med os på stories@myheritage.com.