To søstre fra hver deres side af verden genforenes takket være MyHeritage DNA

Kommentarer.

Som det ledende genetiske slægtforskningsfirma i Europa, giver MyHeritage den bedste service når det gælder DNA-matches fra hele verden. Det vil ikke være en overdrivelse at påstå, at intet andet DNA-firma kunne have stået bag en genforening som denne:

En nylig MyHeritage DNA-match bragte to halvsøstre, der lever tusindvis af kilometer fra hinanden, sammen: Tonny fra Australien og Janny fra Holland.

Janny, 80, bor i Flevoland i Holland. Det hele begyndte, da hendes niece Annemieke – en flittig slægtsforsker – bad hende om at tage en DNA-test.

Hvad hun ikke vidste var at Tonny, som er 70 år, bor i Australien og selv er slægtsforsker, for nyligt også havde taget en DNA-test.

I november 2017 fik de en overraskelse for livet: en match. Janny blev ualmindeligt overrasket, da hendes niece, Annemieke, fortalte hende, at hun havde fundet Jannys halvsøster fra den anden side af kloden gennem en MyHeritage DNA-match.

Stykkerne faldt i hak relativt hurtigt: Janny og Tonny indså, at de havde samme far, en bager i Amsterdam, der havde haft et forhold til hver af deres biologiske mødre.

Tonny blev født i Amsterdam i 1948, kun et par blokke fra Janny, og flyttede til Australien med sin familie da hun var ung, da familien søgte økonomiske muligheder og sluttede sig til emigrationsbølgen ud af Europe efter anden verdenskrig.

Tonny havde altid haft en fornemmelse af, at hun ikke rigtig hørte til i Australien, såvel som med hendes nærmeste familie. Hun havde en dybere forbindelse med hendes hollandske oprindelse end til Australien, på trods at hun havde boet i Australien i det meste af sit liv. Med hendes egen familie, følte hun sig altid udstødt, og længtes hele sit liv efter kærlighed og accept. I løbet af få øjeblikke efter at have talt med sin søster, Janny, følte hun et tilhørsforhold og ubetinget kærlighed, som hun så desperat  havde drømt om hele sit liv.

Efter denne oplevelse skrev Tonny:

Det jeg lige har opdaget, er ufatteligt. Jeg har en varm og kærlig familie, der er sød og omsorgsfuld! Vi har det samme DNA, vi er den samme slags, og det er noget jeg kan føle. Det er sådan en god følelse. Jeg er paf og over månen.

Janny ønskede mere end noget andet at omfavne sin halvsøster, og give hende den varme familiefølelse og anerkendelse hun havde længtes efter. Janny voksede op i Holland med deres biologiske far (bageren), hendes mor og hendes to andre søstre, som begge for nylig er gået bort. Den uventede nyhed om en ny levende søster i Australien, bragte tårer af glæde og trøst til Janny, da hun stadig kæmpede med det enorme tomrum, der var skabt ved tabet af hendes to søstre.

Sidste uge fløj Tonny fra Australien til Holland for endelig at møde sin halvsøster, Janny. Du kan se deres følelsesladede genforening.

Søstrenes historie har resoneret med publikum i Holland og i udlandet, hvilket førte til tv-dækning i Holland. De har forlænget deres genforening til at vare flere uger hvor de lærer hinanden at kende i deres hjemby, Amsterdam. Janny har virkelig nydt at være vært for hendes nye søster, og har med største glæde åbnet hendes hjem og hjerte for hende.

MyHeritage DNA har siden lanceringen i november 2016 hjulpet folk over hele verden med at blive genforenet med deres slægtninge, og har ændret tusinders liv gennem genetisk slægtsforskning.

Besøg stories.myheritage.com for flere rørende genforeninger.

Hvis du også har haft en god oplevelse med vores DNA-test, kan du sende os en e-mail til danmark@myheritage.com. Vi leder altid efter spændende familiehistorier, som vi kan dele med vores brugere.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.