Dansk MyHeritage-bruger finder halvsøster takket være Smart Matching™

Kommentarer.2

Den danske MyHeritage-bruger, Gitte, mistede kontakten til sin biologiske far efter krigen da hun blot var 6 år gammel. Mange år senere fandt hun, takket være en MyHeritage Smart Match™, sin halvsøster på den anden side af Atlanterhavet.

Kort efter at Gitte blev født i 1939, drog hendes far, Svend, i krig for den danske flåde. Som mange andre danske skibe, blev Svend og hans mandskab underlagt den britiske flåde med base i Newcastle, og midt under krigen, fik Gittes mor, Kirsten, fortalt at Svends skib var torpederet og formodet omkommet. Gittes mor blev efter noget tid gift igen, og da Svend uventet dukkede op i live efter krigen, var ægteskabet ikke til at redde.

Gitte blev officielt adopteret af Kirstens nye mand, Ole, og hun betragtede ham som hendes eneste far. Svend blev gift i to omgange, og i hans sidste ægteskab flyttede han med sin kone og 5-årige datter, Laura, til Canada i 1957 som følge af hans arbejde som maskinmester. Nogle år efter flyttede de til New Jersey hvor Svend levede indtil han døde i 1989. Da Svend fortsat havde meget familie i Danmark, valgte familien at trykke en dødsannonce i Belingske Tidende, og havde et håb om at den familie Svend havde mistet kontakten til også ville få øje på den.

På dette tidspunkt kendte Gitte ikke til sin biologiske fars opholdssted, og havde ikke aktivt ledt efter ham. Hun plejede dog at tjekke dødsannoncerne, men skæbnen ville at Gitta var med sin familie på ferie den uge dødsannoncen for hendes biologiske far blev trykt, og dermed kendte hun fortsat ikke mere til sin biologiske far.

Da hendes far, Ole, døde, begyndte hun at blive mere interesseret i hvad der var sket med hendes biologiske far, og om hun mon havde søskende hun ikke kendte til. Hun begyndte at lede efter sin biologiske familie, men udover immigrationspapirer fra da familien flyttede til Canada, kunne Gitte ikke finde informationer om hvad der skete med dem. Der skulle derfor gå yderligere mange år før hun for nogle år siden modtog en email fra MyHeritage om en Smart Match™!

Min søn, som var ivrig efter at finde min biologiske famile, havde indtastet informationer hos MyHeritage om familien og inkluderede min biologiske far i slægtstræet han havde bygget.

Da Laura, Gittes halvsøster, ligeledes havde interesse for slægtsforskning og havde bygget et slægtstræ hos MyHeritage, blev de to træer altså matchet, og de kunne dermed, efter at have sammenlignet informationerne, konstatere at de var halvsøstre!

Fundet af hendes søster var overraskende og overvældende for både Gitte og Laura da de begge var opvokset som enebørn. I en alder af henholdsvis 60 og 73 år havde de nu pludseligt fået en søster!

Det var helt vildt! Jeg vidste at det var muligt at jeg havde familie et sted om jeg ikke kendte til, med jeg regnede aldrig med at finde dem.

De snakkede først via Skype og de opdagede hurtigt at der var en speciel forbindelse mellem dem. De kunne samtidig konstatere at de begge havde arbejdet i turistbranchen, og at de ved flere lejligheder kunne havet stødt ind i hinanden var turistarrangementer i Danmark.

På trods af at Laura kun havde levet hendes første fem leveår i Danmark, har hun alligevel et stærkt bånd til sit fødeland. Hun taler flydende dansk, har et hus fyldt med dansk design, og det er ikke en rigtig nytårsaften uden Dronningens nytårstale i TV! Hun var ligeledes formand for en skandinavisk forening i New Jersey, og med fundet af ikke blot hendes søster, men også nevøer og niecer, har hun nu en ekstra god grund til at besøge Danmark ofte. Gitte besøger ligeledes Laura i USA, og lærer om deres fars familie som hun ikke kendte til.

De er begge meget taknemmelige overfor MyHeritage, og er overbeviste om at de nok aldrig havde fundet hinanden hvis det ikke havde været for den fantastiske email om deres match, og de håber at mange andre vil udnytte de muligheder MyHeritage giver for at finde tabte familiemedlemmer.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

 • Solveig Jensen


  21. august 2018

  Jeg har også en dejlig historie, som jeg gerne vil dele med jer.

  En dag kom der en match til mig på MyHeritage, hvor jeg skulle godkende min faster. Jeg spurgte vedkommen, hvilken forbindelse han havde til vores familie og han fortalte mig, at han var biologisk søn af min broder.

  Jeg har altid vidst, at min broder havde en søn, som er født i 1963, men blev bortadopteret ved fødslen. Jeg har aldrig set ham, aldrig vidst hvor han boede eller kendte hans navn – eller for den sags skyld om han levede.

  Jeg var lynhurtig til at svare ham og idag har vi stor glæde af at have fået kontakt med hinanden; det er nu 1½ år siden.

  • Ilan


   21. august 2018

   Det er en virkelig dejlig historie! Tusind tak for at du ville dele den med os 🙂