Dr. Phil lærer om sig selv med MyHeritage DNA

Kommentarer.

Dr. Phil benytter som kendt TV-personlighed, TV’ets indflydelse til at fortælle interessante og følelsesladede historier. For nogle uger siden tog Dr. Phil en MyHeritage DNA-test for at lære mere om sine rødder og etniske sammensætning. Med udgangspunkt i et midre slægtstræ, blev MyHeritages matching-teknologi iværksat. Vi var i stand til at grave nogle fantastiske historiske optegnelser og historier om hans forfædre frem. Ven af MyHeritage, Yvette Corporon, afslørede for nylig hans MyHeritage DNA-resultater under en af hans udsendelser.

Se MyHeritage DNA-afsløringen:

Phillip McGraw blev født i Vinita, Oklahoma, til forældrene Joseph J. McGraw, Jr. og Anne Geraldine “Jerry” (født Stevens). Phil voksede op med to ældre søstre og en yngre søster. Familien flyttede til oliefelterne i det nordlige Texas, hvor hans far var en udstyrsleverandør. Senere flyttede familien ofte fra sted til sted, så hans far kunne forsøge at opfylde sit livslange mål om at blive psykolog.

Etnisk oprindelse

Dr. Phil opdagede, at en stor del af hans oprindelse er irsk, skotsk og walisisk. Disse etniciteter udgør 64,3% af hans samlede etniske sammensætning. Hans øvrige etniciteter er engelsk og iberisk.

DNA-matches

Dr. Phil fik matches med 20.000 MyHeritage-brugere fra 64 forskellige lande. De fleste af disse er fra USA, men en del er fra Europa, og endnu mere interessant er det at nogle er fra Central- og Sydamerika, og selv fra Asien.

Historiske optegnelser

Dr. Phil’s irske oprindelse kan ses i USAs folketælling fra 1900 af hans oldefar, John McGraw. John blev født i Irland i 1847. Hans forældre, Dr. Phils tipoldeforældre, var også født i Irland. Familien immigrerede til USA i 1878.

USA’s folketælling fra 1900 — John McGraw (klik for at zoome)

I en optegnelse fra USA’s folketælling fra 1910 er Joseph Philips McGraw, Dr. Phils bedstefar, opført som vognfører i en foderbutik.

USA’s folketælling fra 1900 — Joe P McGraw

Da han var 33 år gammel, blev Joseph indkaldt til militærtjeneste i Første Verdenskrig. Hans indkaldelseskort, vist nedenfor, indeholder nogle fascinerende detaljer om sit liv, herunder hans arbejdssted og hans nærmeste familiemedlem som er hans kone Susan. Desuden beskriver kortet hans fysiske udseende. Han var middelhøjde, kraftigt bygget, med grå øjne og brunt hår.

Yvette gav Dr. Phil det indrammede indkaldelseskort som et minde om hans families tjeneste for deres land. Dr. Phil blev rørt over at modtage denne særlige del af hans arv.

Joseph McGraws indkaldelseskort til Første Verdenskrig:

Indkaldelseskortet til Første verdenskrig, USA, 1917–1918 — Joe Phillip McGraw

Vi fandt endda ud af, at Dr. Phil er fætter i 11. led fjernet tre generationer med den nylig afdøde George H. W. Bush, den 41. præsident af USA.

Dr. Phil var enormt overrasket over sin etniske sammensætning og af de uvurderlige opdagelser som blev lavet om sin familie. Ved at lære om sine rødder, er han blevet inspireret og knyttet til sine forfædre på måder han aldrig havde forestillet sig ville være mulige.

Har du selv lavet overraskende opdagelser om din familiehistorie? Fortæl os gerne om dem i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.