MyHeritage DNA på Steve Harvey-showet

Kommentarer.

Vi har netop hjulpet Steve Harveys personlige stylist, Will Phoenix, med at opdage hans rødder ved hjælp af MyHeritage DNA. Will havde altid ønsket at vide mere om hans arv, især hvor hans usædvanlige efternavn, Phoenix, kom fra. Han har altid elsket sit efternavn, som i græsk mytologi er en fugl med lang levetid der stiger op fra asken og bliver genfødt. Men hvor kom det fra?

Se Wills fantastiske DNA-afsløring i denne video:

Etnicitetsestimat

Wills etnicitetsestimat viste at han har en stor vestafrikansk oprindelse på 62,7%.

Wills familie er fra Savannah i Chatham County, Georgia, USA. Byen Savannah blev den britiske koloni-hovedstad i provinsen Georgia og senere den første statshovedstad i Georgia. Den største slaveauktion i USA under tiden med slaveriet fandt sted i Savannah, Georgia i 1859.

Efter at der blev etableret ris- og bomuldsplantager i det georgianske lavland, blev efterspørgslen på slavearbejde forhøjet. Ris blev en økonomisk indbringende eksportafgrøde i Georgien, hvilket førte handlende i Savannah til at importere afrikanere fra den vestlige afrikanske ris- og kornkyst fra regionen Senegambien til Sierra Leone. Fra 1784 til 1798 udgjorde vestafrikanske slaver 78% af alle slaver som blev importeret til Savannah.

Historiske optegnelser

Wills farfar, Nero Phoenix, blev født omkring 1860 og døde i 1912. Han var gift med Martha Roberts.

Nero og hans familie kan ses i USA’s folketælling fra 1910. Neros beskæftigelse er opført som en arbejder for firmaet Guano Mill. Guanoer er havfugle- og flagermus-afføring der anvendes som gødning, og dette firma importerede guanoer fra Phoenixøerne i det sydlige Stillehav.


USA’s føderale folketælling fra 1910 på MyHeritage SuperSearch™

Det er muligt at da Nero blev frigjort fra slaveriet, at han valgte Phoenix som sit efternavn på grund af dens mytiske oprindelse, symboliseret af opstigningen fra asken og genfødsel. Frigørelsen gav Nero og hans familie chancen for at starte på ny med et liv uden slaveriets binding. Det kan tænkes at Nero var bekendt med navnet og dets symbolik fra sin arbejdsplads.

Vi fandt Wills farfars, Edward Phoenix, indkaldelse til hæren ved 1. verdenskrig:

Den 15. juli 1918 blev han beordret til at rapportere til den lokale bestyrelse til militærtjeneste i Camp Gordon.

Camp Gordon Atlanta, omkring 1917

På hans mors side, kan Wills oldefar, George William, findes i folketællingen fra 1920. Hans beskæftigelse er opført som en arbejder på en kirkegård. Han var på daværende tidspunkt gift med Bertha og havde to børn, Wills morfar, William, og hans søster Catheline, som var 10 måneder gammel.

USA’s føderale folketælling fra 1920 på MyHeritage SuperSearch™

I folketællingen fra 1930, har George og Bertha flere børn, med en 8 år mellem William og Joseph. Catheline vises ikke længere og er formentlig gået bort.

Her er en kopi af Wills bedstefars, David Williams’, indkaldelse til hæren ved 1. verdenskrig:

Will var forbløffet over at lære mere om hans familiehistorie, og han var dybt bevæget over at lære at han kommer fra en række stærke og stolte forfædre. Det har desuden påvirket ham meget at se dokumenter fra sine forfædres liv for første gang.

Lær mere om din egen familiehistorie med MyHeritage DNA.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.