Journalist fra Berlingske lærer om sin familiehistorie med MyHeritage DNA

Kommentarer.

En journalist fra Berlingske drog for nylig ud på en rejse i sin familiehistorie for at lære om sin tipoldeforældres liv og hvor hun stammer fra. I sin rejse lærte hun blandt andet om sin oldefar som var et uægte barn og de konsekvenser som hørte med til at være et uægte barn i slutningen af 1800-tallet. For at lære endnu mere om hendes baggrund og hvor hun kommer fra samt finde nulevende slægtninge, besluttede journalisten sig for at tage en MyHeritage DNA-test. Som mange andre der har købt en DNA-test håbede hun at testen ville vise at hun havde uventede etniciteter i sit DNA fra eksotiske lande.

Klik for at zoome

I første omgang må journalisten skuffende erkende at hun er 100% skandinav hvilket hun får en god forklaring på fra MyHeritages supportafdeling – som altid står til rådighed for brugere med spørgsmål om deres DNA. På den anden side kan hun glædeligt konstatere at hun har modtaget næsten 5000 DNA-matches med andre brugere af MyHeritage. Alle disse matches har hun har mulighed for at kontakte og bruge til mere fremtidig slægtsforskning da de alle har fælles DNA med hende og dermed deler en forfader med hende.

Klik for at zoome

Som journalisten kan konstatere efter at have talt med en dansk repræsentant for MyHeritage, er DNA et værktøj som vi har udviklet som et supplement til vores brugeres traditionelle slægtsforskning, da testen kan hjælpe brugere med at udvide deres slægtstræer takket være vores teknologi som matcher folk som har fælles DNA med hinanden. Med den generelle fremgang i slægtsforskning, kan DNA-tests være med til at løse familiemysterier som ellers ikke ville have været muligt.

Klik for at zoome

Hvis du også vil bruge MyHeritage DNA til din slægtsforskning, eller blot lære mere om din etniske baggrund og finde slægtninge, kan du købe en DNA-test her.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.