Vind en chance for at få dit familie-mysterium løst!

Kommentarer.6

Har du et familie-mysterium, som du brænder efter at løse? Måske har du fundet en krigsmedalje i en gammel boks som du ikke ved hvem ejede, eller en mystisk medaljon med initialer som du ikke genkender? Du har måske flere forskellige mysterier i familien – og vi er interesserede i at høre om dem alle!

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde svarene. Vores dedikerede forskningshold vil hjælpe udvalgte vindere med at forske på og løse deres familie-mysterier! Send dit mysterium til os på stories@myheritage.com og få chancen for at få dit mysterium løst.

Vanskelige familie-mysterier

Her er nogle af de typer mysterier du kan tænkes at have i din familie:

  • Har du for eksempel et familiemedlem, som dine slægtninge har mistet kontakten med under en krig, og hvis efterkommere du vil spore?
  • Ønsker du at kende til sandheden bag en familie-legende, der er gået i arv gennem flere generationer?
  • Findes der krigsmedaljer, der engang i din families eje, som du gerne vil finde?
  • Har du gamle håndskrevne breve sendt til eller fra nogen du ikke kender?
  • Har din familie mistet kunstværker under en krig?
  • Har du fundet en gammel dagbog som er blevet skrevet af nogen du aldrig har hørt om?

Vi opfordrer alle familier til at fortælle om sine familie-mysterier, uanset om det ligner en af dem som er nævnt ovenfor, eller er noget helt andet.

Eksempler på tidligere forskningssucceser

MyHeritage har allerede hjulpet mange familier med at løse historiske mysterier. Her er blot nogle af eksemplerne:

Genealogisk detektivarbejde løser stjålen kunst-mysterium

I fjor offentliggjorde Den Hollandske Museumsorganisation sine resultater fra en undersøgelse om hvilke kunstværker i deres samlinger formodentlig var stjålet fra deres oprindelige jødiske ejere af nazister under Anden Verdenskrig. De offentliggjorde en liste med 170 kunstværker, som blev opdaget i undersøgelsen. MyHeritage iværksatte et pro bono-initiativ for at søge efter efterkommere af de oprindelige ejere, som er de retmæssige arvinger af de stjålne kunstværker. Laurie Greene er en af disse arvinger. MyHeritage-holdet ringede til Laurie og overraskede hende med nyheden om at hun er berettiget til at gøre krav på alle 133 illustrationer der blev stjålet fra hendes grandonkel. Mommie Schwartz, som var en berømt hollandsk-jødisk kunstmaler.

Til venstre, et portræt malet af den hollandske kunstner, Mommie Schwarz, af sin kone, Else Berg. Til højre, et selvportræt af Mommie Schwartz.

KGB, jerntæppet og et årtier gammelt familie-mysterium som endelig blev løst
Efter utallige forsøg på at finde længe savnede familiemedlemmer som forsvandt i det tidligere Sovjetunionen for 80 år siden, havde Rani Markovich altid troet, at han aldrig ville lykkes med at genforenes med sin bedstefars familie. Men alt dette ændrede sig da Rani bad om hjælp fra MyHeritages administrerende direktør og grundlægger, Gilad Japhet. Takket være sjældne KGB-dokumenter og detektivarbejde på Facebook, blev familiens årtier gamle familie-mysterium endelig løst, som kulminerede med en lykkelig genforening af familien i USA.

Se deres følelsesladede genforening her:

En historie om at overleve og en tændstikæske i sølv
Elda Bivas Gambash søgte i over tredive år efter efterkommerne af en mand ved navn Shimon Luria. Shimon reddede hendes bedstefars liv under Første Verdenskrig ved at give ham ekstra mad i løbet af hans tid i fangenskab.

Shimon Lurie fra den jødeiske legion, ca. 1917-1918.

Shimon havde også givet Elda bedstefar en tændstikæske af sølv, som hendes bedstefar havde passet godt på hele sit liv.

En håndindgraveret tændstikæske af sølv med Shimons navn og andre detaljer.

Takket være MyHeritage, kunne Gambash-familien endelig vise deres taknemmelighed over for den generøse soldats familie.

Familie genforenet takket være MyHeritage DNA

Mitch Yurkovich blev adopteret som baby, og har altid været nysgerrig efter at finde sin biologiske familie, som han har ledt efter i årevis. Hans biologiske forældre havde ligeledes altid håbet på, at Mitch en dag ville komme hjem. De havde ingen anelse om hvor Mitch var, da det var en lukket adoptionsproces. Forestil dig hans overraskelse, da en DNA-match førte ham til sine biologiske forældre, som stadigvæk er sammen og siden da blev gift og har to flere børn! Takket være MyHeritage mødte Mitch sin mor, far og søskende for første gang.

Mitch genforenes med sin biologiske familie i New Mexico

MyHeritage returnerede medalje fra Første Verdenskrig to soldats familie

MyHeritage hjalp med at returnere en britisk krigsmedalje fra Første Verdenskrig til en soldats familie. For 40 år siden blev medaljen fundet i Australien af Rob McCaw, som brugte en metaldetektor på en mark. Siden dengang havde Rob forsøgt at finde medaljens retmæssige ejer. Med hjælp fra MyHeritage, fandt Rob soldatens efterkommere og kunne endelig returnere medaljen til dem.

Se den bevægende video nedenfor:

Vi vil gerne høre om dine familie-mysterier!

Send os dit uløste familie-mysterium eller kommenter i feltet nedenfor for chancen for at få dit mysterium løst af vores dygtige forskningshold!

Vi glæder os til at tackle udfordringerne og løse dit mysterium!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

 • Marianne Grønkjær Hansen


  5. august 2019

  Jeg er medlem og har mødt 2 DNA match fra USA og jeg matcher også deres søskende og børn… MEN.. men… vi har ledt og ledt og kan ikke finde ud af hvilke forfædre vi deler, kunne være så godt at få hjælp til. Vi tror det måske kan være efter min far, som jeg leder slægtninge efter, da jeg ikke kender til den side.
  Håber hjælp til at finde ud af det.
  Dem fra USA er også medlem og vi har alle DNA match fra siden. VH Marianne Grønkjær Hansen

 • Holger Krabbe


  5. august 2019

  Jeg har i flere år forsket i hvorfra mit familienavn stammer. Min far hed Niels krabbe(1901- 1993) videre Kr. Krabbe(1866- 1935) – Christen Nielsen Krabbe(1826-1904) – Niels Christensen Krabbe(1788- 1849) – Christen Krabe(1761- 1834) – Niels Krabe(1712- 1778) – Chr.Nielsen Timmermand(1685.
  Nu er mit spørgsmål. Hvorfra fik Niels Krabe sit efternavn? Hans mor var Dorethe Nielsdatter(1665- 1724)
  Hendes far hed åbenbart Niels, men hed han Krabe? Jeg kan ikke finde ham.
  Det hele foregår i Søndbjerg og Odby sogne på Thyholm, Thisted amt.
  Der findes beretning om Unge Niels Mortensen Krabbe af Østergård til Tandrup til Torp, Som i 1512 var i besiddelse af jord i Søndbjerg sogn. — Jeg synes en forbindelse kunne være naturlig, men springet fra 1512 til ca. 1640, hvor Dorethes far må være født,har hidtil, for mig,været uoverstigelig.

 • Betina jørgensen


  5. august 2019

  Hej med jer
  Hvis jeg er heldig at vinde dette, skal i finde ud af om jeg er efterkommer af August Emil Enna, en komponist fra Nakskov,som ligger begravet på Frederiksberg kirkegård, hvad jeg har kunne læse mig til , har han lavet nogle berømte komponist værker, hans bedstefar skulle have imigreret fra Sicilien Har fået fortalt det af familie som desværre er gået bort.
  Jeg har prøvet at søge efterkommer af August , men uden held.
  Håber i kan hjælpe
  På forhånd tak
  Mvh
  Betina Jørgensen

 • Birthe Getzlaf


  5. august 2019

  Christen Nielsen dobt i kirken 3 Nov 1865, konfirmeret May 1880
  New Yorks passendgers lists 1851-1891
  Navn: Christen Nielsen
  Arrivel date: 24/4 1888
  Age: 1866 (skulle retteligt være 1865)
  Port of Departue: Bremen, Germany and Southampton, England
  Destination: United States of Amerika
  Place of origin: Denmark
  Ship Name: Fulda
  Port of Arrival: New York

  Breve: Til moderen jeg har copier
  Atvood, Kansas, den 4/5 1888 (brevpapir med billede af FULDA)
  Atvood, Kansas, den 10/6 1888 (brevpapir: The Northwestern Hardware Ludell Kansas)
  Sopris, Colorado 29/8 1898 (brevpapir: The Miller House, Sopris, Colorado. I dette brev skriver Christen at han nu har navnet Chris Nelson og at han havde vaeret i den Spanske/Amerikanske krig og at han var paa cuba. Jeg har copier af disse breve, jeg har ikke kunnet fundet ham i Colorado?

 • Susanne Bak-Jensen


  6. august 2019

  Min Far havde en halvbror, som jeg rigtig gerne ville opspore. Aner ikke, hvem eller hvor han er.

 • knud dahlerup jacobsen


  7. august 2019

  jeg søger oplysninger om Daniel Friederichsen født 1777 (1772) i Holstein tyskland Død i Margarethelund begravet i Mariamagdalene kirkegård Djursland (18 Marts 1861) købte Margrethelund i 1805