Opsummering af MyHeritage LIVE 2019

Opsummering af MyHeritage LIVE 2019

Vi er netop vendt hjem fra en fantastisk MyHeritage LIVE-konference i Amsterdam. Sikke en oplevelse! Spændingen i luften var mærkbar, da MyHeritage-brugere fra 30 lande mødtes til en weekend med foredrag og lektioner om slægtsforsknings- og DNA-emner. Der var også flot underholdning i løbet af weekendens begivenheder. Smilene på alles ansigt i slutningen af konferencen fortalte alt.

Her er en opsummering over weekendens begivenheder:

MyHeritage LIVE blev afholdt på Hilton Amsterdam, et smukt hotel langs kanalen, tæt på byens centrum.

Fredag

Registreringen begyndte fredag eftermiddag, og MyHeritage-personalet var på plads, klar til at byde deltagere velkommen.

MyHeritage-teamet på MyHeritage LIVE

MyHeritage-teamet på MyHeritage LIVE

Konferencedeltagere kunne vælge hvornår de ønskede at deltage i en kanaltur, der startede lige udenfor hotellet.

Foredragsholdere og VIP-gæster blev inviteret til en VIP-middag med MyHeritage-grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet, og medlemmer af MyHeritage’s ledelse.

Fredag aften var der premiere på filmen The Missing Piece (på dansk: “det manglende stykke”), den originale MyHeritage-dokumentar. The Missing Piece er en stærk og inspirerende film om håb og opdagelse. Det er en utrolig historie om to søstre, begge forladt som børn, som overvinder uovervindelige odds for at finde ud af hvem de er, og hvor de kommer fra. Det er et bevægende vidnesbyrd på de meningsfulde opdagelser der bliver gjort hver dag ved hjælp af MyHeritage.

De to søstre så deres historie på lærredet for første gang sammen med konferencedeltagere.

Alle blev meget rørt. Som Roberta Estes, grundlægger af DNAeXplain, beskrev, “Der var ikke et tørt øje i salen.”

Bagefter svarede Christine og Kim på spørgsmål fra salen.

Roi Mandel, Direktør for forskning ved MyHeritage, sammen med Kim og Christine.

Roi Mandel, Direktør for forskning ved MyHeritage, sammen med Kim og Christine.

MyHeritages grundlægger og instruktør Gilad Japhet ved filmpremieren

MyHeritages grundlægger og instruktør Gilad Japhet ved filmpremieren

Lørdag

Gilad Japhet sparkede en lørdag fuld med foredrag i gang ved at holde sin fængslende hovedtale for den fyldte balsal. Han talte om de seneste bedrifter og fremtidige funktioner og projekter.

Gilad gav en forhåndsvisning af de nye genetiske grupper, der vil være tilgængelige i de kommende måneder. Grupperne vil vise dig om du er medlem af en bestemt etnisk gruppe fra et geografisk område, uden procenter. Genetiske grupper vil påvirke brugernes forståelse af deres etniske oprindelse betydeligt, ved at tilføje et højt niveau af nøjagtighed til deres resultater.

Vi kommer til at finjustere nøjagtigheden af procenterne i vores etnicitetsskøn for yderligere at forbedre MyHeritage DNA-oplevelsen for vores brugere.

Gilad annoncerede, at MyHeritage har erhvervet SNPedia og Promethease, ved at opkøbe firmet River River Bio, som ejede og drev dem. Dette udvider MyHeritage’s indsats inden for medicinsk genetik. Du kan læse mere om det i dette blogindlæg.

Gilad introducerede MyHeritage Education: et nyt online hub fyldt med ressourcer til at hjælpe dig med yderligere at forstå MyHeritage-platformen og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din familiehistoriske forskning. Denne gratis hjemmeside indeholder instruktionsvideoer, webinarer, artikler og ressourcer, som kan downloades, og er tilgængelig på fem sprog. Flere sprog og indhold vil blive tilføjet regelmæssigt. Læs mere om MyHeritage Education i dette blogindlæg.

Et andet af Gilads hovedpunkter, var en fritekst-matching teknologi, som læser aviser, bøger og andre kilder og automatisk sammenligner dem med en brugers slægtstræ for at finde relevante matches. MyHeritage er den eneste service som har denne teknologi. Det er i øjeblikket tilgængeligt på engelsk og hollandsk, og indtil videre er ti millioner matches blevet identificeret og tilgængelige. Vi håber at tilføje flere sprog og avissamlinger fra hele Europa i de kommende måneder.

En nylig historie om en genforening af en familie, som betyder meget for Gilad, er historien om MyHeritage-brugeren Kevin Williams. Kevin havde altid ønsket at han havde en far. Det var en DNA-upload til MyHeritage – og en hjælpende hånd fra Gilad – der til sidst løste sagen for ham. Kevin skrev på et Facebook-forum og bad om hjælp til at finde sin biologiske familie. Han havde en DNA-match med en formodet fætter eller kusine, men matchen svarede ikke på hans beskeder. Gilad fortsatte arbejdet med at finde DNA-matchen. Takket være Gilads indgriben, mødte Kevin endelig sin far for første gang, såvel som sin halvbror og -søster og sine bedsteforældre. Læs hele historien her.

Gilad talte om to pro bono-projekter, som MyHeritage-teamet arbejder på. Den første er DNA Quest, som vi for nylig har afholdt for anden gang i år, ved at give DNA-sæt til 5.000 adopterede og dem som leder efter familiemedlemmer som blev bortadopteret i håb om at blive genforenet med deres biologiske familier.

Tribal Quest er et andet pro bono-projekt, som blev startet af en MyHeritage-medarbejder i 2016. Formålet med dette projekt er at dokumentere og bevare værdifulde familiehistoriske informationer om fjerne stammer rundt om i verden. En gruppe af MyHeritage-medarbejdere besøgte for nylig Achuar-stammen i Ecuador. Der dokumenterede de stammemedlemmernes personlige historier, familiehistorier og tog billeder. Det vil snart være muligt at finde detaljerede historier fra denne ekspedition på www.tribalquest.org.

Gilad talte også om MyHeritage DNA-testen for Sundhed, som blev lanceret tidligere i år, og forklarede fordelen ved at kende ens sundhedsrisici samt fordelene ved at dele disse informationer med familiemedlemmer, så de også ved hvad de skal være opmærksomme på. I fremtiden planlægger vi at integrere sundhedsresultater med slægtstræer, så vi dermed kan skabe en teori om hvilke forfædre specifikke varianter stammer fra.

Gilad fremhævede den nylige opdatering af Theory of Family Relativity™. Denne visning er unik for MyHeritage.

Gilad annoncerede et nyt samarbejde med det hollandske fodboldhold, Ajax. Som en del af samarbejdet, bliver flere af holdets medlemmer DNA-testet med MyHeritage i løbet af de næste par uger.

Nye historiske optegnelser som MyHeritage-brugere kan se på SuperSearch™ inkluderer hollandske aviser (4,8 millioner historiske optegnelser), hollandske Vital Records (34,7 millioner historiske optegnelser), Frankrig, Nord borgerlige vielser (5,4 millioner historiske optegnelser), Danmark Folketælling 1940 (4 millioner historiske optegnelser) og Norge Folketællinger 1891, 1890, 1910 (6,8 millioner historiske optegnelser).

Frem for alt, som Gilad udtrykte, “er det vores fælles passion for slægtsforskning, der forener os”. Det var dette som har bragte alle deltagerne sammen i Amsterdam, for at fremme deres personlige familiehistoriske rejse ved hjælp af MyHeritage.

I løbet af dagen var det netop dette MyHeritage-brugere fra hele verden gjorde. Foredragene i både DNA- og slægtsforskningssporet var fulde af slægtsforskningentusiaster, nye og erfarne, som ønskede at lære mere.

Maya Lerner, VP for produkt hos MyHeritage

Maya Lerner, VP for produkt hos MyHeritage

Daniel Horowitz, slægtsforskningsekspert hos MyHeritage

Daniel Horowitz, slægtsforskningsekspert hos MyHeritage

Diahan Southard fra “Your DNA Guide”

Diahan Southard fra “Your DNA Guide”

Ran Snir, Senior produktchef

Ran Snir, Senior produktchef

Cyndi Ingle fra “CyndisList.com”

Cyndi Ingle fra “CyndisList.com”

Lisa Alzo, Slægtsforskningsekspert

Lisa Alzo, Slægtsforskningsekspert

Blaine Bettinger fra “The Genetic Genealogist”

Blaine Bettinger fra “The Genetic Genealogist”

Yvette Hoitink fra “Dutch Genealogy”

Yvette Hoitink fra “Dutch Genealogy”

Paneldiskussioner gav inspiration til interessante samtaler blandt deltagerne og gav masser af stof til eftertanke.

Paneldiskussion om fremtiden for DNA-test med Maya Lerner, Blaine Bettinger, Roberta Estes og Dr. Yaniv Erlich

Paneldiskussion om fremtiden for DNA-test med Maya Lerner, Blaine Bettinger, Roberta Estes og Dr. Yaniv Erlich

Lørdag aften afholdt vi en groovy, tresser-inspireret fest med et Beatles-coverband. Aftenen startede med en forestilling af gruppen Folkdancegroup Oriënt, der optrådte med traditionelle danse fra deres forfædre, klædt i traditionelle hollandske kostumer.

Derefter trådte Beatlemania, et Beatles-hyldestband fra England, på scenen, og deltagerne kunne ikke få nok af dem! Dansen fortsatte indtil de sene nattetimer.

I løbet af natten tilbød vi festdeltagerne souvenirs fra deres Holland-besøg – et fotoshoot iført hollandsk kostume! De kunne klæde sig ud i traditionelle hollandske kostumer, træsko og mere, og tage et billede med hjem.

Også MyHeritage-medarbejdere deltog også i festlighederne!

MyHeritage-medarbejdere, Sagih Keinan og Ran Snir

MyHeritage-medarbejdere, Sagih Keinan og Ran Snir

Marianne Melcherts fra MyHeritage med Roberta Estes

Marianne Melcherts fra MyHeritage med Roberta Estes

Søndag

Foredragene fortsatte søndag med en pakket program med sessioner af topeksperter.

James Tanner fra “Genealogy’s Star”

James Tanner fra “Genealogy’s Star”

Mike Mansfield, Direktør for indhold hos MyHeritage

Mike Mansfield, Direktør for indhold hos MyHeritage

Leah Larkin fra “The DNA Geek”

Leah Larkin fra “The DNA Geek”

Mike Stangel, General Manager Geni.com

Mike Stangel, General Manager Geni.com

Panelet om DNA-test for Sundhed med Geoff Rasmussen, Diahan Southard, Roberta Estes og Dr. Yaniv Erlich

Panelet om DNA-test for Sundhed med Geoff Rasmussen, Diahan Southard, Roberta Estes og Dr. Yaniv Erlich

I løbet af hele konferencen var MyHeritage supportpersonale til rådighed for at hjælpe brugere med alle spørgsmål de måtte have.

Deltagerne havde også muligheden for at købe MyHeritage DNA-sæt og MyHeritage DNA-sæt for Sundhed på stedet.

Konferencedeltagere var ivrige efter at fortsætte med at have det sjovt, og i slutningen af weekenden tog Aaron Godfrey, VP for Marketing hos MyHeritage, scenen.

Aaron præsenterede nogle af MyHeritage’s utrolige marketingtiltag overalt i verden. Som han selv sagde: “Vores job er at gøre familiehistorie sjov og tilgængelig,” og det er præcis hvad MyHeritage gør gennem projekter som DNA-testning af franske kokke og chokoladeeksperter, samt et samarbejde med populære Backstreet Boys om deres oplevelse med DNA-testning.

Dagen sluttede med Aarons meddelelse om at MyHeritage LIVE vil finde sted igen i 2020, og at det vil blive afholde i Israel.

Deltagerne forlod konferencen med en følelse af at de tilbragte en weekend med venner, og med utallige inspirationer fra det de havde lært. Vi er sikre på, at alle har masser af slægtsforsknings-hjemmearbejde at komme i gang med så snart de kommer hjem!

Du kan læse sammendrag fra bloggerne Roberta Estes (første dag, anden dag), Dick Eastman (første dag, anden dag, tredje dag), og Geoff Rasmussen.

Her er nogle af de positive feedback vi har modtaget indtil nu:

Du kan se optagelser fra vores live streamaing af konferencen på vores Facebook-side. Vi vil snart offentliggøre alle de informative forelæsninger online. Hold øje med vores videohøjdepunkter – de kommer også snart.

Tak til alle jer som var med os! Vi håber at se jer alle ved næste års begivenhed!