MyHeritage offentliggør et nyt navneindeks fra amerikanske og canadiske historiske aviser, med næsten en milliard navne

MyHeritage offentliggør et nyt navneindeks fra amerikanske og canadiske historiske aviser, med næsten en milliard navne

Vi er begejstrede for at kunne annoncere udgivelsen af en enorm samling på 982 millioner navne, der er udtrukket fra vores samlinger af historiske aviser fra USA og Canada.

Historiske aviser er en af de vigtigste kilder i slægtsforskning, da de er meget detaljerede. Aviser kan ofte tilføje farve og personlighed til tørre fakta, som ofte er det eneste produkt i andre genealogiske kilder, såsom folketællinger.

Om samlingen

Samlingen er et indeks med navne, der er udtrukket fra eksisterende amerikanske og canadiske avissamlinger i fritekst på MyHeritage. Den frie tekst i disse samlinger blev genereret fra scannede billeder af aviser ved brug af Optical Character Recognition (OCR) teknologi, som konverterer billeder til tekst.

Det nye navneindeks fra aviserne erstatter ikke avissamlingen med fritekst, men tilføjes i stedet som en separat samling. Derudover er dette navneindeks kun resultatet af halvdelen af vores avissamling. Den anden halvdel af navneindekset bliver i øjeblikket genereret og vil snart udgives, så der kommer næsten en milliard ekstra optegnelser.

Optegnelser i indekset inkluderer en persons navn, et tekststykke der nævner dem i avisen, og avisens publikationstitel, dato og udgivelsessted. Hver optegnelse inkluderer et indscannet billede af den originale avis. Visse optegnelser vil også inkludere ekstra søgbar informationer, såsom navn på ægtefælle og bosted, baseret på information der er udtrukket via machine learning-algoritmer. Årsinterval og lokationer i denne samling varierer en del.

Søg i Newspaper Name Index på MyHeritage

Det nye navneindeks vil gøre det langt nemmere for dig at finde spændende detaljer om dine forfædre, som du måske har overset i tidligere søgninger. Med tilføjelsen af denne enorme samling, er der nu 15,1 milliarder historiske optegnelser på MyHeritage.

Hvorfor vi lavede Newspaper Name Index

Selvom det samme indhold allerede eksisterer i vores avissamlinger, så var det tidligere i fritekstformat. Det betyder, at søgeevnen var langt mere begrænset. Hvis du ledte efter en forfader med fornavnet William, ville den ikke have fundet nyhedsartikler, hvor din forfader blev nævnt som Bill eller Willie. Den ville også have fundet irrelevante artikler om folk med efternavnet William. Via en smart udtrækkelsesproces, som vi implementerede med machine learning, er det nye navneindeks en struktureret samling, der fuldt understøtter synonymer i søgninger samt skelner mellem for- og efternavne. Navneindekset inkluderer endda relationer mellem folk, samt adresser, i de tilfælde hvor det kunne udtrækkes. For eksempel bidrager en nyhedsartikel, der nævner ”William og Roberta Miller”, til de strukturerede indeksoptegnelser for både William Miller og Roberta Miller, der antages for at være ægtefæller. De kan dermed matches automatisk til slægtstræer gennem MyHeritages fantastiske Record Matching-teknologi. Tidligere kunne du have gået glip af denne artikel, selv hvis du søgte efter “William Miller”, fordi navnene “William” og ”Miller” er adskilt i artiklen – og dermed giver en lavere rangering i en søgning med fritekst.

Newspaper Name Index benytter Global Name Translation™ – MyHeritages unikke teknologi, der automatisk oversætter navne mellem sprog. Det betyder, at søgning efter navne i et andet alfabet, såsom hebraisk eller kyrillisk, vil give søgeresultater fra artikler på engelsk. MyHeritage udviklede den banebrydende Global Name Translation™-teknologi til at hjælpe brugere med at overvinde sprogbarrierer og lade dem finde optegnelser, der nævner deres forfædre på forskellige sprog (såvel som forskellige varianter af et navn på hvert sprog). Læs mere om MyHeritages Global Name Translation™ Technology i dette blogindlæg.

Eksempler på optegnelser

Newspaper Name Index indeholder en optegnelse om musiklegenden Johnny Cash. Optegnelsen er baseret på korte beskrivelser af kommende TV-programmer, der findes i Sarasota Herald-Tribune fra d. 6. april 1978. Johnny Cashs nye stykke skulle vises på TV, så avisen indeholdt en kort beskrivelse af stykket. I fritekstversionen af avissamlingen ville du blot se et stykke tekst relateret til Johnnys navn. Newspaper Name Index inkluderer derimod både Johnnys navn og navnet på hans kone, June Cash.

Record on Johnny Cash in the Newspaper Name Index

Optegnelse om Johnny Cash i Newspaper Name Index

I samlingen finder du også en optegnelse om den hæderkronede arkitekt Frank Lloyd Wright. Artiklen handler om en kommende ejendomsmæglerkonference, hvor Wright vil være en af hovedtalerne. Artiklen nævner også Wrights bolig i Spring Green, Wisconsin, hvor hans families ejendom ligger. Newspaper Name Index kunne udtrække Frank Lloyd Wrights navn såvel som hans adresse. Hvis du søgte efter Frank Lloyd Wright i fritekstversionen af avissamlingen, ville du kun se et tekststykke relateret til Franks navn og ikke hans adresse.

Record on Frank Lloyd Wright in the Newspaper Name Index

Optegnelse om Frank Lloyd Wright i Newspaper Name Index

Opsummering 

Avissamlinger er en fantastisk kilde i slægtsforskning, da de indeholder en masse detaljer, i formater som slægtsforskere finder enormt nyttige, såsom nekrologer, bryllupsannonceringer, og fødselsmeddelelser. Samfundssider og historier med lokal interesse indeholder information om aktiviteter og begivenheder i det lokale miljø, og har ofte detaljer om de folk der er involveret. Det nye navneindeks forbedrer MyHeritages amerikanske og canadiske avisers nytteværdi og giver mulighed for at finde detaljer om slægtninge, som du har overset førhen, når du har søgt i fritekstversionen af disse samlinger. Det er vores håb, at du med det nye indeks får nemmere ved at finde informationer om din familie i aviserne på MyHeritage.

Søgning i samlingerne på MyHeritage er gratis. For at se optegnelserne eller gemme optegnelser til dit slægtstræ, skal du bruge et Data- eller Complete abonnement. Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, vil vores Record Matching-teknologi give dig automatisk besked om, hvorvidt optegnelser i navneindekset og avissamlingerne i fritekst matcher dine slægtninge.

God fornøjelse med den nye samling!