Introduktion af flersprogede Record Matches

Introduktion af flersprogede Record Matches

Som mange slægtsforskere allerede ved, er MyHeritage den foretrukne hjemmeside for international slægtsforskning blandt de største kommercielle hjemmesider for slægtsforskning – det vil sige for at finde forfædre og slægtninge over hele verden, især i Europa. Vores internationale popularitet i de fleste ikke-engelsktalende lande ud over vores popularitet i de engelsktalende lande, skyldes blandt andet, at MyHeritage er oversat til 42 sprog. Et stort antal internationale brugere, som har bygget millioner af slægtstræer på MyHeritage, såvel som eksklusive globale samlinger af optegnelser og unik teknologi dedikeret til at overvinde sprogbarrierer, har gjort MyHeritage til det vi er i dag.

Vi arbejder konstant på at forbedre teknologierne på MyHeritage yderligere. I dag er vi glade for at kunne annoncere en betydelig innovation: vores Global Name Translation Technology™ er blevet udvidet til også at gøre sig gældende for Record Matches!

Personer der undersøger deres arv, står ofte over for en sprogbarriere, når de prøver at lære mere om deres forfædre som boede i et andet land. MyHeritage var banebrydende for Global Name Translation Technology™ for at hjælpe brugere med at overvinde denne barriere. Denne teknologi oversætter automatisk navne mellem sprog. Den unikke mulighed, oprindeligt udtænkt af MyHeritages grundlægger og administrerende direktør, giver brugerne mulighed for at lokalisere optegnelser, der nævner deres forfædre på forskellige og ofte uventede sprog (såvel som synonymer på hvert sprog). Oprindeligt var dette tilgængeligt i vores søgemaskine, SuperSearch™, men nu er denne mulighed også blevet udvidet til automatiske Record Matches.

Hvis du f.eks. søger efter en forfader du kender som Alexander, kan algoritmen muligvis afsløre en spansk optegnelse, hvor hans navn er angivet som Alejandro (en spansk version af Alexander), eller en russisk optegnelse med navnet skrevet som Александр med kyrilliske tegn (russisk måde at skrive Alexander på) eller dets almindelige russiske kaldenavn Саша (Sasha).

Record Matches er optegnelser, der findes automatisk, og som matcher personer i dit slægtstræ.

Med denne nye tilføjelse, beregnes oversatte Record Matches nu automatisk og regelmæssigt. Det betyder, at du vil modtage Record Matches med historiske optegnelser og slægtstræprofiler på andre sprog. Når du ser dem, vil navnene også belejligt blive stavet ved hjælp af dit eget alfabet. Du har muligvis allerede bemærket nogle optegnelser fra andre sprog, som vises i dine matches.

Denne funktion hjælper dig med let at finde optegnelser, der ellers ville have været meget vanskelige for dig at finde.

Unik for MyHeritage

Denne unikke teknologi er kun tilgængelig på MyHeritage og går hånd i hånd med vores enorme database bestående af internationale optegnelser.

F.eks. har din amerikanske familie måske græske rødder. Dit slægtstræ er på engelsk, og du kan muligvis ikke tale eller forstå græsk, hvilket gør det vanskeligt for dig at finde oplysninger om dine forfædre. Med den nye udvidelse af Global Name Translation Technology™ behøver du ikke kun at søge efter optegnelser på græsk for at finde alle tilgængelige oplysninger om dine forfædre. Vi bringer nu automatisk Record Matching-resultater på græsk sammen med en translitteration af navnene til engelsk. Det vil sige, at de græske navne vil blive stavet ved hjælp af det latinske alfabet, så du vil kunne læse dem. På samme måde, hvis din amerikanske familie har jødiske rødder, og en af dine fjerne forfædre blev begravet i Israel, kan du nu modtage et match mellem en profil i dit engelske slægtstræ og en optegnelse af en gravsten på hebraisk (hvilket er meget sandsynligt, da MyHeritage har fotograferet og indekseret alle gravstenene i Israel helt gratis online).

Hvordan det virker

Global Name Translation™ inkluderer avancerede algoritmer og er baseret på MyHeritage’s massive flersprogede og internationale database med mere end 12 historiske optegnelser. Global Name Translation Technology™ oversætter automatisk navne, som findes i historiske optegnelser og slægtstræer, med meget høj nøjagtighed, hvilket genererer alle plausible versioner af navnet for at gøre det lettere at matche på forskellige sprog. Teknisk set oversætter det ikke-latin-baserede navne til engelsk (f.eks. fra hebraisk, russisk, ukrainsk, græsk og andre ikke-latinske manuskripter). Engelsk fungerer som fælles fodslag bag kulisserne. Uden at ændre data, der er indtastet i MyHeritage og gemt på dets originalsprog, er denne teknologi i stand til at matche lignende navne skrevet på forskellige sprog med hinanden.

Teknologien dækker både fornavne og efternavne, og håndterer navne, der tidligere var fundet, ud over nye navne, der aldrig er set før, ved hjælp af maskinlæring. Det bruger også omfattende ordbøger bygget af MyHeritage til at dække synonymer og kaldenavne. Dette betyder, at teknologien kan finde et komplekst russisk navn på græsk, selvom dette navn aldrig er blevet set på internettet på græsk før (men det blev stavet på denne måde i en bestemt optegnelser, der kan være værdifuld for din forskning).

For et par år siden implementerede vi denne teknologi til søgninger i vores database over historiske optegnelser. Enhver søgning ville give resultater på andre sprog, og blive automatisk oversat til sproget for den der søgte. På samme tid blev teknologien integreret i vores matching-teknologier – men kun til nye informationer som er blevet tilføjet til slægtstræer. Brugere modtog oversatte matches med meget høj nøjagtighed, men matchene blev kun beregnet én gang for hver slægtstræprofil, kort tid efter at de blev føjet til slægtstræet.

Vi går nu et skridt videre med denne teknologi og bearbejder regelmæssigt matches ved hjælp af denne teknologi. Vores brugere vil nu drage nytte af nye matches, når de tilføjer nye oplysninger til deres slægtstræ, og når vi fortsætter med at tilføje millioner af nye historiske optegnelser fra hele verden til MyHeritage. I den første runde blev der produceret omkring 25 millioner nye matches fra andre sprog til MyHeritage-brugere, som blev lagt ind på MyHeritage.

Sådan får du adgang til dine Record Matches

Record Matches findes automatisk og leveres direkte til dig. De kan findes under fanen “Opdagelser” på din familieside. Du kan enten vælge “Matches efter personer” eller “Matches med kilden” for at se de Record Matches som er blevet fundet til dig.

Record Matches er matches med optegnelser (i modsætning til Smart Matches, som er matches med slægtstræprofiler).

For at se Record Matches, skal du klikke på “Record Matches”-filteret som vist nedenfor:

Record Matches kan også fås direkte fra dit slægtstræ. Slægtstræskort viser et brunt ikon for hver enkelt person, som har Record Matches. Klik på dette brune ikon for at se Record Matches fundet for personen.

Indication of Record Matches on a family tree card

Indication of Record Matches on a family tree card

Hvis du modtager en Record Match på et andet sprog, vises den ligesom enhver anden Record Match du modtager. Du vil se navnet i optegnelsen på samme sprog som det vises i dit slægtstræ. Du kan vide, at navnet er blevet translittereret, da det vises i sin originale form, med en version i dit eget alfabet ved siden af i firkantede parenteser. Et eksemplet på dette kan ses herunder, hvor en bruger med et græsk slægtstræ modtog en Record Match til en folketælling fra USA:

De flersprogede matches vil også blive inkluderet i de almindelige e-mail-notifikationer om Record Match, som leveres direkte til din indbakke med jævne mellemrum.

Eksempler

Carol Kostakos Petranek, amerikansk forsker ved Hellenic Genealogy, brænder for at forske i sine græske rødder og hjælpe andre slægtsforskere med at gøre det samme. Hun modtog for nylig snesevis af Record Matches med de nye vigtige græske samlinger på MyHeritage: Grækenland, valgruller (1863–1924), Corfu optegnelser (1841–1932) og Sparta Vielser (1835–1935).

Dette er et eksempel på en græsk optegnelse, der matchede hendes engelske slægtstræ:

Danielle fra Australien modtog følgende match for Michael Misroch/Mizrach i sit slægtstræ (på engelsk) til en begravelsesoptegnelse i Billion Graves (på hebraisk).

Danielle skrev til MyHeritage, at hun ikke ville have fundet en match som denne på egen hånd. ”Denne match giver mig Michaels kones navn og dødsdato!

Miriam, en MyHeritage-bruger fra Israel, modtog følgende match fra samlingen Nederlandene, borgerlige vielser.

Hvad brugerne siger

Udgivelsen af flersproget Record Matches, sammen med de mange nye samlinger af optegnelser vi tilføjer og opdaterer regelmæssigt, har inspireret entusiastisk feedback fra brugerne.

”I dag var det første gang nogensinde, at jeg har været i stand til at forske i græske optegnelser uden hjælp fra nogle af mine græske venner,” skrev en bruger. “Dette er fantastisk!”

”Jeg har lige brugt 5 timer på at forske i disse optegnelser, og jeg er målløs over det jeg har fundet,” delte en anden bruger. ”Dette har fuldstændigt forbedret min forskning ved at vise mig familie fra andre områder. Min forskning går nu i helt nye retninger! ”

Vi er utrolig taknemmelige for, at vores teknologi har været i stand til at sætte disse mennesker i forbindelse med optegnelser, som de ellers aldrig ville have fundet.

Konklusion

Enhver med et slægtstræ på MyHeritage kan nu nyde godt af flersprogede Record Matches med vores online database bestående af milliarder af internationale historiske optegnelser, for at finde deres forfædre fra hele verden. Denne funktion er unik for MyHeritage.

Vores Record Matching-teknologi vil underrette dig automatisk, hvis en optegnelse på MyHeritage matcher en person i dit slægtstræ. Du kan derefter gennemgå optegnelse, og tilføje de nye oplysninger til dit træ hvis de er relevante. For at få komplet adgang til Record Matches eller for at se eller gemme optegnelser fra de andre samlinger, skal du have et Data eller Komplet abonnement. Nogle matches findes dog i gratis samlinger og kan ses uden abonnement.

Vi vil fortsætte med at innovere teknologi til slægtsforskning for at gøre familiehistorie sjovere og lettere at bruge. Vi håber, at vores brugere vil nyde godt af denne nye innovation. Hvis du endnu ikke bruger MyHeritage, er der en verden af opdagelser som venter på dig.

God fornøjelse,
MyHeritage-teamet