FCK-spillere opdager deres slægtshistorie med MyHeritage DNA

FCK-spillere opdager deres slægtshistorie med MyHeritage DNA

FCK er den mest hæderskronede nuværende fodboldklub i Danmark med hele 13 mesterskaber siden den blev skiftet i 1992. På trods klubbens relativt korte levetid, går dens rødder dybere end nogen anden fodboldklub i Europa. FCK er nemlig en overbygning af KB, den ældste ikke-engelske klub i Europa fra 1876 og B 1903. Samtidig spiller klubben i Parken, hvor der er blevet spillet fobold i 111 år. Vi kender til det stærke fundament FCK er bygget på, men hvad med spillerne? MyHeritage satte sig for at undersøge nogle af spillernes fascinerende opdagelser om deres slægtshistorie, og vi glæder os over at kunne dele resultaterne med jer!

Carlos Zeca, Karl-Johan Johnsson og Kevin Diks foretog en MyHeritage DNA-test for at lære mere om deres etniske rødder og finde ud af, hvor deres forfædre kommer fra. De ventede med spænding på resultaterne, og vi kan roligt afsløre at de ikke var som forventet.

Se første episode af spillernes reaktioner og resultater i denne video:

Carlos Zeca

Carlos Zeca er født og opvokset i Portugal, men er siden blev græsk stastsborger, og har boet de sidste 5 år i Danmark som anfører af FCK. Vi var spændt på at se om hans DNA-resultater var ligeså mangfoldige som hans CV, og vi blev ikke skuffet.

Zecas resultater viste intet mindre end 9 forskellige etniciteter fra hele verden. Ikke overraskende er han mest iberisk (rødder på den iberiske halvø – Spanien og Portugal), men han havde ikke forventet at se hverken Sardinien, Kenya eller Irland på kortet over etniciteter.

Udover sine 9 etniciteter, var Zecas DNA-resultater også i stand til at at lokalisere det nøjagtige område, hvor hans forfædre boede, nemlig i området af Viana do Castelo i Portugal. Dette blev bekræftet af slægtsforskningen vi lavede for Zeca, som viste at de fleste af hans forfædre levede i et meget arkaisk landdistrikt i området omkring Viana do Castelo, hvor 90% af befolkningen helligede deres liv til landbrug eller græsning som en måde at opretholde deres liv på.

Karl-Johan Johnsson

Da vi efter at have afsløret Carlos Zecas DNA-resultater spurgte Karl-Johan hvor mange etniciteter han troede han har i sine resultater, gættede han på fire. Det viser sig at han kun har en enkelt etnicitet, hvilket betyder, at han er 100% skandinavisk.

Meget få mennesker har kun en enkelt etnicitet, noget som Karl-Johan var godt tilfreds med da han er vant til at være en ener som målmand! De tre Genetiske Grupper viser med al tydelighed at Karl Johans forfædre kom fra Sydsverige, i området Skåne og Halland, et område som i mange år var under dansk styre. Det kan måske forklare, hvorfor at han faktisk har spillet langt flere kampe i dansk fodbold i sin seniorkarriere end i svensk fodbold!

På trods af, at Karl-Johan kun havde én etnicitet i sine DNA-resultater, har han tilgengæld flest DNA-matches fra flest lande med 6.842 DNA-matches fra 52 lande. Det viser med al tydelighed, at selvom man muligvis ikke har mange etniciteter, kan man fortsat have mange slægtninge spredt over hele verden.

Kevin Diks

Vi overraskede Kevin Diks med et foto af en af hans forfædre. Hvad Kevin ikke var klar over, var at vi var i stand til at finde dette foto takket være et DNA-match på 1,5% med en anden MyHeritage-bruger, Martin, fra Holland, som optog en besked til Kevin om deres fælles slægt.

Takket være at både Kevin og Martin har forsket i deres slægtshistorie og bygget et stort slægtstræ på MyHeritage, var vi i stand til at finde deres fælles formoder, Wilhelmina Kruitbosch Crijnen, som er Kevins tipoldemor og Martins oldemor, hvilket gør Kevin og Martin til fætre i andet led.

Konklusion

Zeca, Karl-Johan og Kevin fik i den første episode lært en masse om deres slægtshistorie og rødder, men der er meget mere i vente! Næste uge finder vi blandt andet ud af hvorfor Kevin er så god til fodbold forklaret af sine rødder og hvem af spillerne, der har haft mange forfædre i militæret.

Vi håber, at I vil se med, og indtil da kan du selv lære mere om dine forfædre, ved af tilmelde dig MyHeritage, eller køb et DNA-sæt i dag!