Stor opgradering af MyHeritage Census Helper™

Stor opgradering af MyHeritage Census Helper™

Kort før udgivelsen af den amerikanske folketælling fra 1950 i april 2022 udgav vi Census Helper™, et værktøj, der scanner dit slægtstræ og udarbejder en liste over dine slægtninge, som med stor sandsynlighed findes i folketællingsoptegnelserne. I den første udgivelse beregnede Census Helper™ en liste over familiemedlemmer, der kan findes i de nyligt udgivne amerikanske folketællinger fra 1950 samt i alle tilgængelige samlinger af amerikanske folketællinger. Nu har vi udvidet Census Helper™ til også at inkludere folketællinger fra andre lande, så folk med rødder uden for USA også kan drage fordel af den – og vi har tilføjet nogle praktiske forbedringer af grænsefladen, som vi vil uddybe nedenfor.

Brug Census Helper™ gratis nu

Census Helper™ er et effektivt gratis værktøj, der tilbyder hjælp til folketællinger og gør det muligt for dig at fokusere din forskning. Bevæbnet med den liste, som den skaber, ved du præcis, hvilke familiemedlemmer du skal søge efter i folketællingsoptegnelser.

Slægtsforskere var begejstrede for at komme i gang med deres forskning forud for udgivelsen af den amerikanske folketælling i 1950: Maureen Taylor, “Photo Detective”, kommenterede for eksempel hvor hurtigt det hjalp hende. “Det er meget praktisk!” skrev hun. “Jeg nåede ikke at lave en liste. Census Helper™ gjorde det på få sekunder.”

Med denne opdatering understøtter Census Helper™ nu landsdækkende folketællinger i Danmark, USA, Canada, England og Wales, Skotland, Irland, Frankrig, Norge og Frankrig.

Hvis du f.eks. er MyHeritage-bruger med danske rødder, kan du bruge Census Helper™ til at finde alle oplysninger om dine slægtninge, der sandsynligvis optrådte i folketællingen 1940 i Danmark. Du vil også kunne se, hvilke personer i dit slægtstræ der kan optræde i de andre landsdækkende folketællingssamlinger, og du kan derefter finde deres optegnelser og gemme dem til dit træ.

Vi har også tilføjet nogle sorterings- og filtreringsfunktioner, som vil gøre det endnu nemmere for dig at få mest muligt ud af dette nyttige værktøj.

Hvis du endnu ikke har brugt Census Helper™, kan du få adgang til den på dit familieside under fanen “Udforsk” i navigationslinjen. Hvis du endnu ikke har et slægtstræ på MyHeritage, er dette det perfekte tidspunkt at tilmelde dig og overføre dit træ (via GEDCOM-import) og drage fordel af dette nyttige værktøj, som vil spare dig tid og give retning til din forskning.

Lad os dykke ned i opdateringen:

Internationale folketællinger

Vi har nu tilføjet de fleste folketællinger, der i øjeblikket er tilgængelige på MyHeritage, til Census Helper™. Dette inkluderer Danmark, USA, England og Wales, Canada, Irland, Skotland, Norge og Frankrig. Samlinger af folketællinger i mindre omfang, f.eks. dem, der er begrænset til en bestemt region, er ikke med i Census Helper™.

Når du går ind i Census Helper™, vises som standard den seneste folketælling, der er tilgængelig for det land, du befinder dig i, hvis den er tilgængelig.

Hvis du vil vælge en anden folketælling, skal du bruge folketællingsvælgeren.

Scroll gennem listen for at se alle tilgængelige samlinger af folketællinger, eller indtast navnet på den samling, du søger efter, i søgefeltet.

Logik og yderligere ledetråde, der anvendes af Census Helper™

Når vi beregner listen over resultater for Census Helper™ for europæiske lande, bruger vi en lidt anden logik end for de amerikanske folketællinger.

Når vi beregner, hvor sandsynligt det er, at personer findes i en amerikansk folketælling, mener vi, at det er nok at vide, at personen har boet i USA på et tidspunkt, enten før eller efter den pågældende folketælling. Det skyldes, at det ikke var særlig sandsynligt, at folk forlod USA, efter at de havde boet der – selv om det absolut er muligt, at de stadig flyttede rundt. Vi bruger den samme logik til at afgøre, om en person vil blive fundet i folketællingerne i Canada, England eller Wales.

I andre europæiske lande, især i perioder med politiske omvæltninger og krig, var befolkningerne langt mindre stabile. Det betyder, at sandsynligheden for, at en person, der befandt sig i det pågældende land, før folketællingen blev foretaget, stadig ville være der på tidspunktet for folketællingen, ikke var så stor. Hvis vi f.eks. har beviser for, at en person boede i Danmark i 1920, kan vi ikke nødvendigvis gå ud fra, at vedkommende ville være med i den danske folketælling i 1940, da mange mennesker udvandrede fra Danmark i disse år. Hvis vi derimod har beviser for, at personen var i Danmark efter folketællingen, er der en langt større sandsynlighed for, at vedkommende var der, da folketællingen blev foretaget, og derfor vil vedkommende blive medtaget på Census Helper™-listen for den pågældende folketælling.

For at afgøre, om en person kan have været medtaget i en given amerikansk folketælling, søgte den første version af Census Helper™ efter beviser for, at personen var i USA på det pågældende tidspunkt ved at analysere stedoplysninger, der er indtastet for livsbegivenheder i slægtstræet. Den undersøgte også Record Matches, som personen har til andre amerikanske samlinger, f.eks. andre samlinger af amerikanske folketællinger på MyHeritage eller Social Security Death Index. Vi har nu tilføjet, hvilken amerikansk stat optegnelsen er fra for at gøre det lettere for dig at søge efter personen i den amerikanske folketælling.

Med denne opdatering har vi tilføjet muligheden for at fastslå bopæl i USA på tidspunktet for folketællingen baseret på yderligere dokumentation fra Record Matches til U.S. Public Records Index og U.S. City Directories på MyHeritage. Denne nye mulighed kan udvide din liste til at inkludere yderligere personer, som ikke var der tidligere.

I dette eksempel kan du se, at Betty blev tilføjet til listen over personer, der sandsynligvis vil blive fundet i en bestemt amerikansk folketælling, fordi der blev fundet et Record Match for hende i de amerikanske City Directories:

Ændringer i brugergrænsefladen

Der er blevet tilføjet nogle andre funktioner, så du nemt kan arbejde dig igennem din liste over personer, der sandsynligvis findes i bestemte folketællingssamlinger.

Filtre giver dig mulighed for at filtrere resultaterne efter det første bogstav i det gifte efternavn eller pigenavnet.

Filtrering efter efternavne, der begynder med “S”

Filtrering efter efternavne, der begynder med “S”

Sorteringsindstillingen giver mulighed for at sortere efter dato for tilføjelse til slægtstræet (den tidligere standardsorteringsindstilling), dit forhold til personen, deres alder det år, hvor folketællingen blev foretaget, eller efter deres efternavn (pigenavn for kvinder).

Sortering af resultater i Census Helper™

Sortering af resultater i Census Helper™

Brug søgelinjen til højre for at finde en bestemt person i resultaterne. Indtast begyndelsen af personens for-, mellem- eller efternavn, og tryk på enter for at søge.


Vi har også tilføjet muligheden for at fjerne en person fra listen. Dette er meget nyttigt for at holde en organiseret arbejdsgang. Hvis du systematisk gennemgår listen over personer, der kan være med i en bestemt folketælling, kan du fjerne dem, som du har fastslået ikke er med i folketællingen, og koncentrere dig om din aktuelle ajourførte liste.

Højreklik på de tre prikker ud for et navn for at fjerne dem fra listen.

Opsummering

The Census Helper™ continues to be a useful tool that helps genealogists save time while searching for their ancestors in census records — now from across the globe and not just the United States. We’ve improved the reports that it generates, and made it easier to use. We continue to offer it completely free of charge to MyHeritage users and non-users alike, and we warmly invite you to give it a try and see what new information you uncover about your family in census records from across the world!

Census Helper™ fortsætter med at være et nyttigt værktøj, der hjælper slægtsforskere med at spare tid, når de søger efter deres forfædre i folketællinger – nu fra hele verden og ikke kun USA. Vi har forbedret de rapporter, som den genererer, og gjort den nemmere at bruge. Vi tilbyder det fortsat helt gratis til MyHeritage-brugere og ikke-brugere, og vi inviterer dig til at give det en chance og se, hvilke nye oplysninger du finder om din familie i folketællinger fra hele verden!