Hvem er manden bag USA’s store segl?

Hvem er manden bag USA’s store segl?

Det er på 1-dollarsedlen og på forsiden af alle amerikanske pas. Det står på plakater over indgangene til amerikanske ambassader og konsulater over hele verden og på de vigtigste officielle amerikanske dokumenter, herunder præsidentens proklamationer, arrestordrer, traktater og korrespondance med ledere af fremmede nationer. Det optræder endda på knapper på amerikanske militæruniformer.

USA’s store segl kan findes overalt, lige fra den amerikanske dollar til officielle amerikanske dokumenter.

USA’s store segl kan findes overalt, lige fra den amerikanske dollar til officielle amerikanske dokumenter.

USA’s store segl er overalt, men meget få kender Charles Thomson, manden bag det nationale emblem – det store segl, der blev officielt lanceret for 240 år siden i juni 1782. Selv hans egen efterkommer havde ikke en anelse.

Til ære for dette jubilæum og den amerikanske uafhængighedsdag har MyHeritage-holdet afdækket Charles Thomsons slægtshistorie, der går tilbage til Irland i begyndelsen af det 18. århundrede, og fundet en levende efterkommer: Michael Holmes, 72 år, fra New Jersey. Indtil for nylig havde Michael selv aldrig hørt om Thomson og var forbløffet over at opdage en ukendt skat i sin families historie – en pionerarv, “som jeg er beæret over at være en del af”, siger han. Holmes var så fascineret og imponeret over sin nyopdagede slægtninges bedrifter, at han besluttede at indrette et særligt hjørne i sin stue til ære for Thomson, komplet med fotos, bøger og vigtige dokumenter, der omhandler Michaels forfader.

“Takket være slægtsforskning foretaget i de seneste år fandt jeg ud af, at jeg er en efterkommer af Charles Thomson, og for at være ærlig, var det også her, jeg lærte, hvem Thomson var, og hvilken vigtig rolle han spillede i vores nations tidlige dage,” indrømmer Michael.

Michael Holmes læser om Charles Thomson

Michael Holmes læser om Charles Thomson

Den 4. juli 1776, lige efter at den amerikanske uafhængighedserklæring var blevet udstedt, blev den kontinentale kongres enige om det næste nødvendige skridt: at skabe et nationalt segl for USA.

De største ledere i nationen blev rekrutteret til at udføre denne vigtige opgave, herunder grundlæggerne Thomas Jefferson, Benjamin Franklin og John Adams. Men efter 6 år og 3 udvalg uden tilstrækkeligt resultat blev dette nationale ansvar lagt i hænderne på Charles Thomson: den første og eneste sekretær for den kontinentale kongres (mellem 1774-1789).

Det tog kun en uge for Thompson at udarbejde det endelige design af det store segl (i samarbejde med designeren William Barton), som blev godkendt af kongressen i juni 1782 – for præcis 240 år siden.

Thomson, der på det tidspunkt var 53 år, samlede det, han mente, var de bedste elementer af de designs, som tidligere udvalg allerede havde forelagt kongressen. Selv om han lavede flere skitser, inkluderede han hverken dem eller andre kunstværker i sin endelige rapport til kongressen. Thomson indsendte kun en skriftlig beskrivelse af seglet og brugte et teknisk sprog til at forklare sit design præcist.

En af Thomsons vigtige idéer var at placere den skaldede ørn i centrum af seglet, hvilket har gjort ørnen til et af de mest betydningsfulde amerikanske symboler indtil i dag.

Charles Thomsons skitse til USA’s store segl, 1782; National Archives of the United States

Charles Thomsons skitse til USA’s store segl, 1782; National Archives of the United States

Designet af det store segl var kun et af Thompsons mange bidrag i de unge USA’s opstartsår. Han var også blandt underskriverne af den første offentliggjorte udgave af uafhængighedserklæringen. Manuskripterne til Kontinentalkongressens journaler er skrevet af ham, og hans sidste officielle handling som kongressekretær var at informere George Washington om hans valg som præsident.

Thomson optræder også i det berømte maleri af uafhængighedserklæringen, som ses på to-dollarsedlen.

“Min ekskone fandt nogle af min bedstefars breve fra begyndelsen af 1900-tallet og var fascineret,” siger Michael. “Hun fortsatte sin forskning og elskede at lære om min familie. Det var hende, der stødte på denne bemærkelsesværdige opdagelse.”

Charles Thomson er Michael Holmes’ onkel i sjette led. Michaels 6xtipoldefar, Alexander, født i 1727, var Charles’ bror. “Alexanders datter, Elizabeth, havde en søn ved navn Alexander Thomson Douglass,” forklarer Michael. “Alexander og hans kone Maria havde en datter ved navn Mary, som blev gift med Philander Martin Salisbury. Han var kaptajn og kommandant for Missouri-tropperne i den mexicansk-amerikanske krig. Denne del af min slægtshistorie har jeg kendt i mange år, i modsætning til arven efter Thomson.”

“Jeg lærte aldrig om Thomson i skolen og havde aldrig hørt om ham før denne opdagelse i slægtsforskningen,” siger Michael. “Det er virkelig forkert, for han var virkelig en meget vigtig person og en særlig person. Jeg kan ikke huske, at min far nogensinde har nævnt Thomson. Han vidste nok heller ikke alt dette, desværre. Så vidt jeg ved, har ingen i min familie nogensinde vidst noget om det. Da jeg begyndte at læse og undersøge mere, blev jeg så overrasket: Hvordan kan det være, at han aldrig blev nævnt?”

“Jo mere jeg lærte om Thomson, des mere imponeret blev jeg,” siger Michael. “Jeg købte en plakat af den første trykte udgave af den første uafhængighedserklæring, som jeg indrammede og hængte op på væggen i min stue ved siden af indrammede postkort af Thomson og også bøger om ham og hans bedrifter. Jeg har besøgt Harriton House i Philadelphia, hvor Thomson døde i 1824, flere gange. Det var vidunderligt at erfare, at han var en ærlig mand, talentfuld, meget omhyggelig med at føre optegnelser og altid sandfærdig med hensyn til, hvad der skete i regeringen. Jeg var også imponeret over at høre, at han var den første til at oversætte den græske bibel til engelsk. Det endelige design af det store segl er naturligvis et enormt bidrag, som jeg ville ønske, at flere mennesker kendte til.”

Michael er stolt af at være en efterkommer af Thomson. “Jeg tænker på Thomsons bidrag til vores land og føler mig beæret over at være en efterkommer af ham,” siger han.

Michael Holmes dedikerede et særligt hjørne i sin stue for at ære sin slægtning Charles Thomson

Michael Holmes dedikerede et særligt hjørne i sin stue for at ære sin slægtning Charles Thomson

Du kan lære om dine egne helt særlige forfædre på MyHeritage, ved at søge blandt mere en 18 milliarder optegnelser i vores samlinger.