Nyt: Sortering af Fælles DNA-matches

Nyt: Sortering af Fælles DNA-matches

Vi er glade for at kunne annoncere tilføjelsen af sorteringsmuligheder for Fælles DNA-matches. Det er en af flere nye forbedringer, som vi foretager af DNA-matches på MyHeritage i de kommende uger.

Fælles DNA-matches er et værdifuldt værktøj for brugere, der er interesseret i at finde ud af, hvordan de er beslægtet med et bestemt DNA-match. Den nye sorteringsfunktionalitet gør det muligt for dig at sortere dine fælles DNA-matches baseret på deres forhold til dig eller til den DNA-match, du gennemgår.

Sortering af fælles DNA-matches er enestående for MyHeritage, og denne nye tilføjelse har allerede fået ros fra eksperter i slægtsforskningsmiljøet. Diahan Southard fra Your DNA Guide siger: “SWEET!! Dette er en af mine ønskede funktioner og vil gøre en stor forskel”, og Janna Helshtein fra DNA at Eye Level siger: “Dette er en fantastisk funktion, jeg ELSKER ELSKER ELSKER den!”

Tidligere viste siden Gennemgå DNA-match en liste over fælles DNA-matches, som var sorteret på forhånd baseret på summen af DNA, der deles mellem dig (eller den person, hvis DNA-sæt du administrerer) og det specifikke match, du gennemgår. Nu kan du ud over at få vist fælles DNA-matches efter den samlede mængde delt DNA også sortere listen over delte matches på baggrund af den mængde DNA, de deler med dig, eller den mængde DNA, de deler med den match, du gennemgår.

Sortering af fælles DNA-matches

Hvis du vil se den nye sortering af fælles DNA-matches, skal du besøge siden DNA-matches, finde kortet med det match, du vil gennemgå, og klikke på “Tjek DNA-match”.

Åbning af siden Tjek DNA-match (klik for at zoome)

Åbning af siden Tjek DNA-match (klik for at zoome)

Scroll ned på siden til afsnittet om fælles DNA-matches. Du vil bemærke et nyt sorteringsikon øverst til højre.

Ny “Sorter efter”-menu for fælles DNA-matches (klik for at zoome)

Ny “Sorter efter”-menu for fælles DNA-matches (klik for at zoome)

Som standard er fælles DNA-matches sorteret i faldende rækkefølge i henhold til summen af DNA, de deler med dig, og det match, du er ved at gennemgå.

Klik på ikonet for at åbne menuen, og vælg, hvordan du ønsker at sortere listen over fælles DNA-matches.

Sorteringsmuligheder for Fælles DNA-matches (klik for at zoome)

Sorteringsmuligheder for Fælles DNA-matches (klik for at zoome)

Hvis du vælger “Delt DNA med dig”, vil de delte matches blive sorteret i faldende rækkefølge baseret på den mængde DNA, de deler med det sæt, du arbejder på i øjeblikket. Hvis du ser de fælles matches for et DNA-sæt, som du administrerer for en anden person, vil denne indstilling angive den pågældende persons navn i rullemenuen. Hvis du ligeledes vælger “Delt DNA med “, vil matchene blive sorteret i faldende rækkefølge i henhold til mængden af DNA, de deler med den DNA-match, du er ved at gennemgå i øjeblikket.

Anvendelse

Fælles DNA-matches er en premium-funktion, der kræver et abonnement på MyHeritage (Premium, PremiumPlus eller Komplet). Hvis du har uploadet dine rå DNA-data til MyHeritage fra en anden tjeneste, kan du betale et engangsoplåsningsgebyr for at få adgang til Fælles DNA-matches, Skønnet etnicitet, genetiske grupper og andre avancerede værktøjer til DNA-resultater, f.eks. kromosombrowseren, Theory of Family Relativity™ og AutoGruppering. Få mere at vide om vores abonnementsordninger her.

Opsummering

Ved at sortere fælles DNA-matches på baggrund af de nye sorteringsmuligheder kan du bedre finde ud af, hvordan du er beslægtet til en DNA-match, ved at gennemgå listen over fælles DNA-matches på forskellige måder. Vi håber, at du finder dette nyttigt og får ny indsigt i din slægtsforskning.