Diego Armando Maradona er af kroatisk og galicisk afstamning

Diego Armando Maradona er af kroatisk og galicisk afstamning

En af de allerstørste fodboldspillere nogensinde, og en legende i argentinsk fodbold, er selvfølgelig Diego Maradona. Hans arv lever videre selvom han ikke er med os længere, og i anledning af Argentinas store VM-semifinale i aften, har vi dykket ned i hans rødder og fundet et sjovt samme sammenfald med aftenens modstander.

Diego Maradona. Kilde: Wikimedia Commons

Diego Maradona. Kilde: Wikimedia Commons

Diego Armando Maradona blev født den 30. oktober 1960 i Villa Fiorito-kvarteret i udkanten af Buenos Aires. Hans forældre var Diego Maradona og Dalma Salvadore Franco.

Hans tipoldefar fra hans mors side hed Mateo Kariolić og blev født i Korčula, Dalmatien, det nuværende Kroatien (på det tidspunkt hørte dette område til det østrigske kejserrige). Mateo Kariolić emigrerede til Argentina, hvor Maradonas bedstemor blev født og hed Salvadora.

Man troede, at Maradona var af italiensk oprindelse, men nyere undersøgelser har vist, at han er spanier. Hans efternavn stammer fra provinsen Galicien fra en af de små landsbyer i den sydlige del af kommunerne Ribadeo og Barreiros: Arante, Vilamartín Grande og Vilamartín Pequeño. I dag er der flere familier med efternavnet Maradona, og der findes endda et hus, der hedder Casa de Maradona.

Manuel Gómez Maradona, der er formand for kooperativet Campoleie, fortæller om et dokument, der viser, at en indbygger fra San Pedro de Arante med efternavnet Maradona emigrerede til Argentina i det 18. århundrede.

Der er også oplysninger fra 1745, hvor Don Francisco Fernández de Maradona, født i Pedro de Arantes, tog til Amerika og bosatte sig i San Juan de Cuyo, Argentina.

Du kan også undersøge og finde oplysninger om din familie. MyHeritage er hjemmesiden, der hjælper dig med at finde og søge efter din egen slægtshistore. Prøv det i dag!