Efter en række tragiske tab fandt hun en halvsøster med MyHeritage DNA

Efter en række tragiske tab fandt hun en halvsøster med MyHeritage DNA

Dianne Larson, 71, var på vej til et juleshow med sin mand i november 2021, da hun fik et telefonopkald fra sin datter Saundra. “Du har lige modtaget en besked til din indbakke på MyHeritage,” sagde Saundra. “Tillykke, det ser ud til, at du har fået dig en ny halvsøster!”

“En søster? Det havde jeg ikke forventet!”, griner Dianne.

Opdagelsen kom ud af ingenting — og i en tid i Diannes liv, hvor hun havde allermest brug for det. I en række forfærdelige tab havde Dianne mistet sine to brødre, sin far, en elsket tante og sin yndlingsonkel på blot et par måneder. Hendes yngste bror Jimmy, døde i oktober 2014 af leverkræft, efter Dianne havde taget sig af ham gennem sin sygdom. Hendes tante var død kort tid inden. Kun tre dage efter Jimmys død, døde deres far Vernon efter mange års demenssygdom. Diannes onkel døde i december samme år, og Diannes ældre bror Wayne, døde af lungekræft i januar.

“Pludselig, i løbet af en utrolig kort periode, blev jeg efterladt uden familie,” siger Dianne, hvis mor døde af et hjerteanfald mange år forinden i 1991. Jeg følte mig så forladt og alene.”

Dianne's parents

Diannes forældre

Det var der Diannes datter Saundra besluttede sig for at købe hende et DNA-sæt som en gave. Dianne ville gerne vide mere om sin fjerne familie, såsom hendes mors skotske rødder eller hendes farfars familiehistorie, da hun ikke kendte ham. Til at starte med opnåede hun ingen betydelige resultater, og efter et stykke tid besluttede hun sig for at uploade hendes DNA til MyHeritage. Hun havde aldrig forestillet sig, at hun ville finde en halvsøster et år senere.

“Jeg har ønsket mig en søster hele mit liv”

Sarah Triplett, 74, blev født et par måneder efter Dianne forældre blev gift og var på et børnehjem de første to år af hendes liv.

“Jeg blev adopteret i en alder af to år af et vidunderligt par, der gav mig et sødt og kærligt hjem hele min barndom,” fortæller Sarah. “Men jeg har altid tænkt på, ‘hvem’ jeg kom fra, og om jeg havde søskende. Så da jeg fik børn og derefter børnebørn, begyndte jeg virkelig at spekulere på min DNA medicinske baggrund for at kunne videregive det til dem.”

“Jeg tror ikke, at min far vidste, at han havde en datter,” siger Dianne. Jeg ved, at hvis min mor vidste, at han havde en lille pige, ville hun insistere på at opfostre hende. Hun var en kvinde, der elskede alle, især børn. Hun ville have børn mere end noget andet og døde næsten under fødslen af min lillebror Jimmy.

Det var en mand, der ofte besøgte Sarah på børnehjemmet, der til sidst endte med at adoptere hende. Ifølge hvad Sarahs adoptivmor fortalte hende før hendes død, kunne hendes adoptivfar muligvis have kendt hendes biologiske forældre.

Kvinden fra socialvæsenet, der hjalp med at arrangere adoptionen, var sandsynligvis Sarahs biologiske mors søster. Kvinden der hed Ruby, “var i kontakt med mine adoptivforældre hele mit liv, indtil mine forældres død,” siger Sarah. Efter deres død, fandt Sarah ud af, via et brev Ruby havde sendt til hendes forældre, at Rubys søster (Sarahs biologiske mor) døde af en hjernesvulst (i 1990-1991).

Sarah voksede op som enebarn og havde en smuk barndom. “Mine forældre var vidunderlige,” siger hun. Hun hørte også fra sin adoptivmor, at hun havde to brødre og en søster, men hun antog, at de må have været fra hendes biologiske mors side.

“Efter at have mistet begge mine brødre, var det at finde min søster den største gave af dem alle. Jeg har ønsket mig en søster hele mit liv,” siger Dianne.

Et øjeblikkeligt bånd

“Den aften, jeg modtog e-mailen fra MyHeritage, der viste et match på en halvsøster, tabte jeg kæben og jeg tror jeg gik lidt i chok,” siger Sarah.

Dianne modtog også en e-mail fra MyHeritage. “Jeg måtte læse den tre gange, før det virkelig ramte mig, hvad der stod. Da jeg var på vej til en julefest, ringede jeg til min datter og fik hende til at tjekke det ud og kontakte Sarah for at fortælle hende, at jeg ville være i kontakt med hende næste dag.”

Siden opdagelsen har Sarah og Dianne holdt kontakten hver uge. De mødtes første gang den 21. juli 2022. Deres datter sluttede sig til dem under en kort middag på en restaurant i downtown Wilmington, og deres bånd var øjeblikkelig.

“Ifølge billeder bemærkede vi begge ligheden mellem os. Øjnene, næsen og formen på hovedet,” siger Dianne. “Men i det øjeblik, jeg så Sarah i virkeligheden, sagde jeg til mig selv: Hun er en tro kopi af min far. De høje kindben, munden…”

Dianne fortæller, at de begge elsker de samme bøger, film og tv-serier, samme genrer og de samme forfattere. “Hver gang en af os nævnte en forfatter eller en film, vi kunne lide, sagde den anden, at hun også kunne lide det!”

From the right: Sarah, Dianne, Saundra and Theresa

Fra højre: Sarah, Dianne, Saundra og Theresa

“Det har været en drøm, der er gået i opfyldelse,” siger Sarah. Hun fortæller, at Dianne og hendes datter “virkelig er en del af min familie nu og samtidig en afslutning for mig. Heldigvis sendte jeg den DNA-prøve ind.”

Diannes historie er et perfekt eksempel på, hvordan et DNA-sæt kan ændre nogens liv på måder, de måske aldrig havde forventet. Efter at have mistet så mange af hendes kære for flere år siden, har Dianne en ny søster i sit liv, hun aldrig ville have vidst eksisterede, hvis ikke for MyHeritage DNA.

Bestil et MyHeritage DNA-sæt i dag — du ved aldrig, hvordan det kan ændre dit liv.