En DNA-test afslørede hendes sande fars identitet… og en tragisk kærlighedshistorie

En DNA-test afslørede hendes sande fars identitet… og en tragisk kærlighedshistorie

Janis Holmgren begyndte at forske i sin slægtshistorie i 2014, da hun ikke kunne slippe følelsen af, at vigtige kapitler i hendes fortid er ukendte.

Bestil en MyHeritage DNA-test.

Hendes forældre blev skilt, da hun var 11 år gammel, og kort derefter flyttede Janis til Sverige sammen med sin mor for at være tæt på sine morforældre. “Jeg har boet i Sverige lige siden,” siger Janis, “men har altid følt, at en stor del af mit hjerte blev tilbage i USA.”

Efter hendes forældres skilsmisse mistede Janis kontakten med sin fars familie, og hendes mor bar nag mod Willard, manden hun tænkte på som sin far. Sammen med en levende erindring fra sine barneår kunne hun ikke lade være med at sætte spørgsmålstegn ved sin fortid. Janis’ mor havde et billede af en ung mand i militæruniform, som Janis ikke kunne glemme. “Fra tid til anden bladrede vi i vores fotoalbum,” siger Janis, “og hver gang vi kom til dette billede, sagde hun altid, ‘Det er min gamle kæreste, som jeg holdt meget af, men han døde på D-dag. Jeg ville ønske, at han var vendt tilbage til mig fra krigen, i stedet for Willard.'”

Janis besluttede at tage en DNA-test for at hjælpe hende med hendes forskning – og resultaterne kom tilbage meget underlige. “Jeg fik mange matches fra sydstaterne, mens Willards familie kom fra Pennsylvania,” siger hun. Endnu mere mærkeligt var det, at Willards søn fra et tidligere forhold – der skulle have været hendes halvbror – slet ikke dukkede op blandt hendes matches.

“Jeg sagde til mig selv, Janis, der er noget meget galt her. Jeg følte mig så bedraget. Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvad er sandheden? Her er jeg i mine sene 70’ere og opdager, at jeg ikke ved, hvem min far er. Usikkerheden blev uudholdelig. Jeg led virkelig, græd overalt og kunne ikke give slip på det,” mindes hun.

‘Han var kærligheden i min mors liv’

I sommeren 2018 deltog Janis i en slægtsforskningskonference i Sverige og besluttede at købe en MyHeritage DNA-test. Det var her en række opdagelser endelig førte til det længe ventede gennembrud.

I november, omkring Thanksgiving, modtog Janis en besked om, at hun havde et tæt DNA-match på MyHeritage. Matchet var hendes kusines datters, Courtney, fra Tennessee. Janis undersøgte Courtneys slægtstræ og begyndte at sætte brikkerne sammen, indtil hun endelig løste puslespillet om sit liv. Courtneys bedstemor, Reba Bonnie Cross, havde otte andre søskende – en af dem var sergent Albert Glenn Cross Jr., der døde i juni 1944 under Slaget om Cherbourg, en del af Normandiets slag, der blev indledt på D-dagen. Han var kun 25 år gammel på det tidspunkt.

“Jeg græd, men denne gang af stor lettelse,” siger Janis. “Albert var kærligheden i min mors liv. Jeg var et kærlighedsbarn.”

Albert Glenn Cross Jr., Janis’s birth father. Photo enhanced by MyHeritage

Albert Glenn Cross Jr., Janis’ biologiske far. Foto forbedret af MyHeritage

På det tidspunkt havde Albert Glenn Cross Jr. stadig en levende søster tilbage, Myrtle, som blev overvældet af at opdage, at 84 år efter sin brors død var en yderst betydningsfuld del af ham stadig i live – en datter.

Året efter, i september 2019, fløj Janis ud for at besøge sin nyfundne moster. Alberts familie afholdt en stor genforeningsfest, hvor den 94-årige Moster Myrtle gav Janis Purple Heart-medaljen, som hendes far havde modtaget, sammen med andre medaljer og endda det flag, der dækkede hans kiste, da han blev begravet i USA 4 år efter sin død.

Janis receives the Purple Heart her father was awarded

Janis modtager Purple Heart, som hendes far blev tildelt

Albert's purple heart

Alberts Purple Heart

Janis' mor og biologiske far, sidder side om side i hendes bedstefars have før krigen. Foto forbedret og farvelagt af MyHeritage
Janis' mor og biologiske far, sidder side om side i hendes bedstefars have før krigen. Foto forbedret og farvelagt af MyHeritage
Janis' mor og biologiske far, sidder side om side i hendes bedstefars have før krigen. Foto forbedret og farvelagt af MyHeritage
“Vi havde en utrolig uge sammen.” fortæller Janis smilende, mens hun tænker på sin moster Myrtle. “Og hver gang vi omfavnede hinanden eller holdt i hånd, sagde jeg til mig selv, dette er det tætteste, jeg nogensinde vil komme min far.”

Desværre fik Janis ikke mulighed for at besøge Myrtle igen på grund af COVID-pandemien. Myrtle gik bort i august 2020.

Janis and Myrtle in Pigeon Forge, Tennessee, 2019

Janis og Myrtle i Pigeon Forge, Tennessee, 2019

Alligevel blev Janis naturligt en del af en helt ny familie, herunder Myrtles 3 døtre.

På Thanksgiving i 2022 førte hendes hjerte hende til at flyve til sin amerikanske familie igen. “Min fætter og jeg tog på en roadtrip gennem fem sydlige stater og besøgte slægtninge. Det var en af de bedste ture nogensinde i mit liv.”

Mange tak til Janis for at dele sin smukke historie med os. Hvis du har gjort en opdagelse med MyHeritage, vil vi meget gerne høre om det! Venligst send den til os ved hjælp af denne formular eller send den til os via stories@myheritage.com.

Bestil en MyHeritage DNA-test.