Ny funktion: Anetavlevisning til slægtstræer

Ny funktion: Anetavlevisning til slægtstræer

Du bad om det, og vi udviklede det til dig! I denne uge har vi udgivet en ny visning til dit slægtstræ. Denne visning er blevet tilføjet som reaktion på den store efterspørgsel vi har modtaget fra vores brugere. Mange brugere betragtede anetavlen som deres mest ønskede funktion på MyHeritage, så vi er glade for at kunne opfylde deres ønske.

Anetavlen indeholder én hovedperson, probanden, og dennes direkte forfædre. Den viser ikke søskende, ægtefæller eller nogen anden der ikke er en direkte forfader. I denne visning kan du navigere til andre i dit træ, og ligeledes se deres anetavle.

Det nye anetavlevisning er ikke en erstatning af den nuværende visning, som vi kalder familie diagram. Den kommer som en tilføjelse til den nuværende visning, og du kan til enhver tid skifte mellem de to visninger, samt en tredje visning som er i listeform.

Oversigt

For at navigere til anetavlen, skal du i dit slægtstræ vælge “Anetavlevisning” øverst i højre hjørne.

Tree view selector

Visningen af dit slægtstræs anetavle vil blive vist. Klik på “Familie diagram” for at skifte tilbage til dit udvidet slægtstræ. Når du er på anetavlevisningen, kan du, hvis du har lyst, klikke på ikonet for indstillinger (som ligner et tandhjul) for at indstille den som din standardvisning.

Family tree in Pedigree view mode – this example comes from the family tree of MyHeritage’s founder

Slægtstræ i anetavlevisning – dette eksempel er fra MyHeritages grundlæggers slægtstræ

Erfarne slægtsforskere vil sætte pris på det faktum, at kvindelige personer i anetavlen vises med deres pigenavn i stedet for efternavnet som de tog efter de blev gift.

Den nye visning af dit eksisterende slægtstræ indeholder mange af de samme slægtstræsfunktioner som du er vant til. Du kan for eksempel søge efter personer i dit træ, og zoome ind og ud nøjagtigt som du ville i familie diagrammet. Eventuelle symboler knyttet til profilen (f.eks. Smart Matches, Record Matches og DNA-mærker) vises også i anetavlen, og du kan klikke på dem for at se de respektive matches.

Individual with badges for pending Smart Matches, confirmed Record Matches, and DNA Matches

Person med mærker for ventende Smarte Matches, bekræftede Record Matches og DNA-matches

Den nye anetavle skelner mellem personer der har Smart Matches og Record Matches som afventer bekræftelse (mærker som er fyldt ud), og Smart Matches og Record Matches der allerede er blevet bekræftet (hule mærker). Hvis alle matches er blevet afvist, fordi du mente de var forkerte, vil mærket helt forsvinde. Dette giver dig mulighed for nemt at se hvilke af dine forfædres profiler kræver din opmærksomhed – en funktion, som vores brugere har udtrykt ville være meget nyttig for dem.

Ved at klikke på en persons profil i træet, åbnes profilpanelet i venstre side af skærmen, hvor du kan gennemgå flere detaljer om personen og alle hans eller hendes nærmeste slægtninge, selv dem der ikke vises i anetavlen såsom søskende, ægtefæller og børn.

Individual panel in Pedigree view

Profilpanelet i anetavlen

Panelet er den bedste måde at navigere til søskende, ægtefæller og børn til den person du klikkede på, som måske ikke vises i anetavlen. Du skal blot klikke på navnet af en slægtning for at gøre den pågældende til probanden i anetavlen.

Anetavlen viser seks generationer – den valgte hovedperson og fem forfædre. Hvis den valgte person har mere end fem generationer af forfædre, vil du se en pil til højre for forfædrene i den sidste generation, som har yderligere forfædre i træet.

Fifth level ancestors with more ancestors

Femte generation af forfædre med flere forfædre

Du skal blot klikke på en af disse pile for at udvide træet for denne forfader, og afsløre flere forfædre fra den slægtslinje.

Expanding an ancestor branch. The arrow will reverse and clicking it again will collapse the branch

Udvidelse af en slægtslinje. Pilen vil vende den anden vej og ved at klikke på den igen vil udvidelsen blive trukket tilbage

Opsummering

Vi er glade for at kunne meddele om den nye anetavlevisning, som vi udviklede som reaktion på adskillige anmodninger fra vores brugere. I denne indledende udgivelse, er anetavlen skrivebeskyttet. Muligheden for at tilføje, redigere og slette stamtræsprofiler fra anetavlen vil blive tilføjet snart. Hvis du har brug for at redigere oplysninger, kan du i mellemtiden skifte til familie diagrammet og foretage dine ændringer der.

Vi håber at du vil nyde godt af anetavlevisningen, og hvis der er flere funktioner som denne som du gerne vil se hos MyHeritage, men som mangler i øjeblikket, må du endelig spørge os om dem!