Brev til julemanden fra 120 år siden fundet

Brev til julemanden fra 120 år siden fundet

Kommentarer.

Børn har skrevet breve til julemanden i over hundrede år. Disse breve har tilføjet en følelse af magi og håb til juletiden. For nylig blev et brev skrevet til julemanden for 120 år siden af en lille pige fundet skjult inde i en bog doneret til en velgørenhedsbutik!

Brevet

I brevet, som er dateret den 2. december 1898, skrev den fem-årige Marjorie fra Eastbourne, England til julemanden, og bad om legetøjsænder og -kyllinger, et stykke bånd og en bold til sin kat, Kittykins.

Historisk kontekst

MyHeritages forskningshold besluttede sig for at lære mere af Marjories historie. De dykkede ned i den enorme skattekiste af historiske optegnelser i MyHeritage SuperSearch™ med kun et fornavn, Marjorie, og en adresse, 83 Enys Road, som var skrevet øverst på brevet.

Ved at estimere Marjories alder, søgte de i adskillige britiske folketællingsoptegnelser. De fandt en familie der boede på den nøjagtige adresse ved folketællingen for England og Wales i 1901, og i familien fandt de en datter med navnet Margaret!

Dear Santa
Folketællingen for England og Wales i 1901

Fra folketællingen kunne det fastslås at Marjorie blev født i Hindley, Lancashire den 1. september 1893. Desværre døde hendes far, William Tipping Pennington, den 4. november 1893 og gjorde Marjories mor, Annie, til enke. I folketællingen kan det ses at Annie er opført som ‘lever på hendes egne midler’.

Det var sandsynligvis en hård tid for Marjorie og hendes mor, hvilket afspejles i Marjories ønsker til julemanden det pågældende år.

Hvad blev der af den lille 5-årige pige Marjorie? Vores forskning viser at hendes mor døde i 1917. Et år senere, i 1918, blev Marjorie gift med Guy Collingwood, som blev født i Calcutta, Indien. Guy var officer (2. løjtnant) i den britiske hær. Marjorie døde i juni 1965, men vi fandt at hun har nulevende efterkommere. Marjories søn, Trevor, havde en søn ved navn John, der blev født i 1959 i Ashford, Kent, England. John har selv 2 sønner.

Hvad mon familien vil bede julemanden om i år?

Kan du huske hvad du bad julemanden om som barn? Del dine minder i kommentarfeltet nedenfor eller på vores Facebook-side.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.