Nye historiske optegnelser tilføjet i juli 2019

Kommentarer.

Vi har fornøjelsen af at kunne annoncere, at vi for nylig har tilføjet 27.612.119 nye optegnelser fra fire nye samlinger til SuperSearch™: Australien valglister, 1893-1949; Quebec vielsesattester, 1926-1997; Honolulu, Hawaii passagerlister, 1900-1953; og Baltimore, Maryland passagerlister, 1891-1943.

Her er en oversigt over de nyligt tilføjede optegnelsessamlinger:

SamlingBeskrivelse
Antal optegnelser
Eksklusiv for MyHeritage
Link for søgning
Australien valgruller, 1893-1949Et indeks over vælgere i Australien registreret til at stemme om Commonwealth-valgruller mellem 1893 og 1949 i hver af de seks stater i Australien.16.306.739 optegnelser
Ikke ekslusivSøg i samling nu
Quebec vielsesattester, 1926-1997Et indeks over vielsesattester fra Quebec, Canada fra 1926 til 1997.7.0901.481 optegnelser
Ikke ekslusivSøg i samling nu
Honolulu, Hawaii passagerlister, 1900-1953Passagermanifester fra skibe, der ankom til Honolulu, Hawaii, fra 1900 til 1953.1.777.740 optegnelser
Ikke ekslusivSøg i samling nu
Baltimore, Maryland passagerlister, 1891-1943
Passagermanifester fra skibe, der ankom til Baltimore, Maryland, fra 1891 til 1948.1.626.159 optegnelser
Ikke ekslusivSøg i samling nu

Australien valglister, 1893-1949

Samlingen består af 16.306.739 optegnelser og inkluderer navn, køn, bopæl, civilstand og informationer om afstemningssteder (opdeling, underopdeling og listenummer) om dem der er registreret til at stemme i Commonwealth-valglister i hver af de seks stater i Australien mellem 1893 og 1949, såvel som valglister fra 1935 i New Zealand.

Denne samling er den tættest sammenlignelige samling på en folketælling i Australien, og er derfor meget vigtig for lokale, og familiehistorikere. Da tilmelding var obligatorisk fra 1911, og afstemning ved føderale valg var obligatorisk fra 1925, afspejler størstedelen af samlingen befolkningen over 21 år gammel.

Kvinder fik stemmeret i Australien ved vedtagelsen af Commonwealth Franchise Act fra 1902 og kan også findes i disse optegnelser.

I denne samling kan optegnelsen for Louise Mack (1870-1935), en dygtig romanforfatter og journalist, findes. Mack, som blev født i Tasmanien, var også den første kvindelige krigskorrespondent, og rapporterede fra frontlinjerne under 1. verdenskrig.

Louise Mack (1870-1935) [Credit: Sate Library of New South Wales]
Louise Mack (1870-1935) [Kredit: State Library of New South Wales]
I denne optegnelse fra 1935, er Louises adresse opført sammen med hendes arbejde som forfatter. Hun er registreret til at stemme i Mosman – en forstad til Sydney, New South Wales.

Optegnelse af Louise Mack i Australien valgliste, 1935 [Kredit: MyHeritage]
Søg i Australien valglister, 1893-1949 nu.

Quebec vielsesattester, 1926-1997

Fra 1920’erne indledte Provincial Health Service i provinsen Quebec et program til at dokumentere vielser indgået i provinsen. De 7.901.481 optegnelser i denne samling, oprindeligt oprettet til statistiske formål, indeholder lignende oplysninger, som man kunne finde på en traditionel vielsesattest – dette inkluderer navnene på bruden og brudgommen, deres fødselsdato, dato og sted for vielsen og en række andre oplysninger, der udviklede og ændrede sig i de 70 år denne samling dækker over. Dette inkluderer oplysninger såsom brudens og brudgommens beskæftigelse, adresser før og efter ægteskab, religion, statsborgerskab, raceoprindelse og modersmål. Fra 1975 blev oplysninger om forældrene til bruden og brudgommen, inklusive deres navne og stedet de blev født, også registreret og inkluderet i det søgbare indeks for denne samling.

Blandt romersk-katolske familier indtil 1960’erne, var der tradition for at give op til tre fornavne til hvert barn. Fornavnet var Joseph eller Marie afhængigt af køn, det næste navn var navnet på en fadder og det sidste navn var det fornavn som forældrene valgte til barnet. Mange af de katolske vielsesattester i denne samling demonstrerer denne navnekonvention.

I denne samling kan vielsesattesten for den canadiske ishockeyspiller og Hall of Famer, Joseph Mario Lemieux, findes. Som en af de største ishockeyspillere gennem tiderne, blev Mario ofte kaldt “Super Mario” eller “Le Magnifique” (Den storslåede). Mario er kendt for at vinde olympisk guld med Canada i 2002, før han officielt gik på pension i 2006.

Mario Lemieux at the HSBC Arena in Buffalo, October 2005
Mario Lemieux i Buffalo, New Yorks HSBC Arena, oktober 2005

Den 26. juni 1993 giftede Mario Lemieux sig med Nathalie Asselin. Udover Mario og Nathalies fulde fødselsnavne, indeholder optegnelsen deres bopæl på det tidspunkt, datoen og stedet hvor brylluppet fandt sted og parrets forældres navne.

Marriage License of Joseph Mario Lemieux and Nathalie Asselin
Mario Lemieux og Nathalie Asselins vielsesattest

Søg i Quebec vielsesattester, 1926-1997 nu.

Honolulu, Hawaii passagerlister, 1900-1953

Denne samling med 1.777.740 optegnelser fra 1800-1953, indeholder passagerlister af skibe som ankom til Honolulu, Hawaii.

På grund af væsentlige ændringer i indvandringslovene i løbet af dette tidsrum, varierer informationerne i denne samling. De mest almindelige informationer inkluderer passagerens navn, køn, alder, ankomstdato og skibets navn.

Immigration til Hawaii blev drevet af behovet for arbejdskraft på ris-, sukker- og ananasplantager. Indvandrere ankom ofte med arbejdskontrakter, der typisk varede mindst fem år. Da kontrakterne sluttede, kunne arbejdere sende deres familier.

Gennem Hawaiian Organic Act fra 1900, blev disse hårde arbejdskontrakter opsagt, og fjernelsen af kontrakterne fremskyndede immigrationen. Nye indvandrere var ikke forpligtet til at blive på plantagen, og kunne hurtigt skifte til andet arbejde. Hele familier var i stand til at immigrere sammen, da indvandrerne ikke længere var tvunget til at bo på plantagerne

Der fandtes tre grupper af asiatiske indvandrere til Hawaii, som spillede en afgørende rolle i øens historie. Først kinesiske plantagearbejdere, som oprindeligt ankom for at arbejde på risfarme. Størstedelen forblev efter kontrakten ophørte, og de fortsatte derefter med at starte virksomheder op, og blev en af de første middelklassegrupper på øen.

Japanske arbejdere var den anden gruppe til at ankomme, og kom i stort antal for at arbejde på sukkerplantager. De fortsatte med at ankomme indtil Asian Exclusion Act fra 1924 blev indført, som mere eller mindre stoppede al immigration fra Asien. Under 2. verdenskrig blev japanske immigranter i høj grad diskrimineret, da de ofte blev mistænkt for at være mere tro til Japan.

Hawaii's Honouliuli Internment Camp held thousands of prisoners of war and hundreds of Japanese-American citizens during World War II. [Credit: Japanese Cultural Center of Hawaii]
Hawaiis Honouliuli Internation Camp indeholdt tusinder af krigsfanger og hundrede af japansk-amerikanske borgere under 2. verdenskrig. [Kredit: Det japanske kulturcenter på Hawaii]
Efter den filippinske-amerikanske krig, begyndte filippinere at immigrere til Hawaii for at arbejde på sukkerplantager.

Filipino laborers on a sugar plantation circa 1950 [Credit: http://www.honolulumagazine.com/]
Filippinske arbejdere på en sukkerplantage omkring 1950 [Kredit: http://www.honolulumagazine.com/]
Although considered American Nationals and not subject to the 1924 Asian Exclusion Act, Filipinos still experienced discrimination. The 1934 Tydings-McDuffie Act restricted immigration to Hawaii from the Philippines to 50 Filipinos a year.

Selvom de blev betragtet som amerikanske statsborgere og ikke omfattet af Asian Exclusion Act fra 1924, oplevede filippinere stadig forskelsbehandling. Tydings-McDuffie-loven fra 1934 begrænsede indvandringen til Hawaii fra Filippinerne til 50 filippinere om året.

Søg i Honolulu, Hawaii passagerlister, 1900-1953 nu

Baltimore, Maryland passagerlister, 1891-1943

Denne samling med 1.626.159 optegnelser fra 1891-1948, indeholder passagerlister fra skibe der ankom til Baltimore, Maryland. De tilgængelige informationer varierer på grund af væsentlige ændringer i indvandringslovgivningen i løbet af perioden for denne samling. De mest almindelige tilgængelige informationer inkluderer passagerens navn, køn, alder, ankomstdato og skibets navn. Mere detaljerede passagerlister indsamlede yderligere informationer, herunder civilstand, fødselsinformationer (dato og sted), nationalitet, sidste opholdssted, hjemby, afgangshavn og navn, og adresse på familiemedlemmer i USA og hjemlandet.

Baltimore var den næststørste ankomsthavn for europæiske indvandrere efter New York City. Populariteten af Baltimore skyldtes hovedsageligt jernbanen i Baltimore og Ohio (B&O Railroad).

I 1868 samarbejdede B&O Railroad med det nordtyske Lloyd-rederi for at levere regelmæssig service mellem Baltimore og den tyske havn i Bremen. Skibe fulde af varer leveret af B&O sejlede til Bremen, lossede deres last og vendte derefter tilbage til Baltimore med passagerer.

Passagerere som sejlede fra Bremen kunne købe en enkeltbillet, som inkluderede både den transatlantiske overfart og B&O Railroad. Ved ankomsten til B&O immigrationsterminalen, kunne passagererne købe en billet som gav dem mulighed for med det samme at fortsætte deres rejse videre i landet via tog.

Denne rute viste sig at være så populær, at kun 15% af de indvandrere der ankom til Baltimore, blev boende i byen. De resterende 85% af immigranterne drog videre til andre destinationer som Cincinnati eller Chicago.

Den direkte forbindelse med Bremen, gjorde Baltimore til en populær destination for tyske indvandrere der var på udkig efter at blive i Baltimore. I 1920’erne talte hver fjerde beboer i Baltimore flydende tysk, og skoler tilbød undervisning på både tysk og engelsk.

Det tyske indvandrerhus åbnede i 1904 og tilbød midlertidige boliger til nye indvandrere. Det blev delvis subsidieret af den tyske regering og husede hovedsageligt tyske indvandrere, men var åben for alle. Indvandrerhuset tog imod indvandrere indtil begyndelsen af Første Verdenskrig.

Deutsches Emigrantenhaus (German Immigrant House) 1308 Beason Street, Baltimore, Maryland, December 29, 1904. [Credit: Md. Historical Society Photographs]
Deutsches Emigrantenhaus (German Immigrant House), 1308 Beason Street, Baltimore, Maryland, 29. december 1904. [Kredit: Md. Historical Society Photographs]
Efter Første Verdenskrig blev antallet af indvandrere der ankom til USA reduceret betydeligt på grund af strikse indvandringskvoter. Den kulturelle indflydelse fra tyske indvandrere i flere årtier kunne dog mærkes i flere årtier efter. Den sidste tysksprogede avis i Baltimore blev publiceret indtil 1976.

Søg i Baltimore, Maryland passagerlister, 1891-1943 nu

Opsummering

Alle disse nyligt digitaliserede samlinger er nu tilgængelige på MyHeritage SuperSearch™. Det er gratis at søge i disse samlinger, og et MyHeritage Data-abonnement er påkrævet for at se optegnelser fra disse samlinger og gemme dem i dit slægtstræ, eller for at bekræfte Record Matches. Vi håber du vil få glæde af at søge i disse samlinger og få ny indsigt i din familiehistorie.

Hav det sjovt med at søge og fortæl os hvad du opdager!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.