Irma Karczewskis 99-års fødselsdagsgave: Hendes familie

Irma Karczewskis 99-års fødselsdagsgave: Hendes familie

Kommentarer.

Irma, som blev født i Tyskland kort efter Første verdenskrig, voksede op med sin tante. Som ung mor efter Anden verdenskrig, lykkedes hun med at undslippe Østtyskland, og immigrerede med sine fire børn til Nordamerika, hvor hun har boet siden da. I dag bor hun i Californien.

Irma søgte uden succes efter sin biologiske familie i mere end 6 årtier – men så en dag, takket være en MyHeritage DNA-test taget af hendes barnebarn, fandt hun sin bror. Hun var i stand til at fejre sin 99-års fødselsdag sammen med sin familie, men også sit nyfødte oldebarn, Franz, der overraskede hende med sit besøg fra Tyskland til Californien. Franz var det første udvidede familiemedlem Irma havde mødt i over 5 årtier.

Se deres emotionelle genforening her:

Irmas barnebarn, Christa, som er familiens slægtsforsker, besluttede både at bygge et slægtstræ hos MyHeritage og tage en MyHeritage DNA-test. Da hun modtog sine DNA-resultater, opdagede hun en fætter i andet led, som bor i Tyskland ved navn Franz Friedrich.

Left to right: Irma's granddaughter Christa, Irma’s daughter Angelique Vrooman and Irma
Fra venstre til højre: Irmas barnebarn Christa, Irmas datter Angelique Vrooman og Irma

Franz havde også forsket i sin familiehistorie, og forsøgt at finde ud af om der var sandhed i rygtet om at hans oldefar havde et andet barn – en søskende til Franz’s bedstefar, Werner. Efter at have været i kontakt med Christa, købte Franz en MyHeritage DNA-test til Werner, og Christa gjorde det samme for sin bedstemor Irma. Resultaterne bekræftede hvad de havde udledt ved sammenligning af noter: Werner var Irmas bror. Efter at have været adskilt i 80 år, havde de endelig fundet hinanden.

”Jeg kunne ikke tro det,” siger Irma.

”Jeg troede ikke, at vi havde nogle slægtninge,” siger Angelique, Irmas datter. ”Jeg følte jeg var temmelig fattig på grund af det.”

De begyndte at snakke sammen via Skype, ”Jeg troede aldrig, at jeg ville komme til at se ham i mit livstid,” siger Irma.

”Vi var forberedte på at få min mor til at blive overrasket af Franz og hans søstre,” siger Angelique, som taler om fødselsdagsoverraskelsen. ”Måden min mor reagerede på, var mere end jeg havde drømt om.”

”Da jeg så ham den morgen, besvimede jeg næsten,” siger Irma. ”Jeg er så glad for at han er her.”

”Jeg tror at hun var glad for at finde ud af, at hun også har en familie,” siger Angelique. ”Jeg hørte Franz fortælle hende, “Ja, det er din bror, og det er din brors kone, og det er dine søstre ”… og hun sagde, ”Dette har været den bedste fødselsdagsgave nogensinde.”

”MyHeritage var den afgørende faktor i at genforene os med personer vi ikke engang kendte til,” tilføjer hun.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

  • Jan Rousseau Kelgren


    24. september 2019

    Dejlige fortællinger ! 🙂