MyHeritage DNA er den perfekte julegave. Også ifølge videnskaben

MyHeritage DNA er den perfekte julegave. Også ifølge videnskaben

Du er sikkert på jagt efter den perfekte julegave til dine kære. Har du tænkt over hvad videnskab har at sige om sagen?

Ja, videnskab! At give gode gaver er uden tvivl en kunstart, men forskning inden for psykologi har lavet tre vigtige fund om hvad der skal til for at skabe mest mulig glæde hos modtageren – og vi mener at MyHeritage DNA-sættet opfylder alle tre kriterier.

1. Hemmeligheden bag et sundt og lykkeligt liv: Gode forhold

En af de længstgående undersøgelser af voksenlivet, var Harvard Study of Adult Development. Undersøgelsen fulgte 268 voksne mænd gennem 75 år af deres liv, for at finde ud af hvilke faktorer bidrager til et sundt og lykkeligt liv. I løbet af undersøgelsen fremkom en faktor som værende vigtigere og mere afgørende end nogen anden: Gode og meningsfulde forhold. Testpersoner som opretholdt positive forhold til venner og familie, havde bedre chancer for at leve længere, forblive sundere og føle sig gladere.

At give gaver er i sig selv en fin måde at pleje forhold på, men MyHeritage DNA-testen tager skridtet videre. Testen er en gave, som ikke bare lader modtageren vide at du holder af personen – den giver dem også muligheden for at lære mere om hvad der gør modtageren af testen til den han eller hun er som individ, og opdage nye familieforbindelser, hvilket kan udvikle sig til flere berigende og meningsfulde forhold!

2. Oplevelser er bedre end ting

Forskning af Dr. Thomas Gilovich, en psykologiprofessor ved Cornell University, viste at investering i oplevelser giver os større glæde end når vi køber ting. Han forklarer, at selvom vi muligvis bevarer fysiske ting i længere tid, forbliver oplevelsen hos os på en anden måde: den bliver en del af de historier vi fortæller om os selv. Oplevelser man deler med andre, danner stærke bånd mellem mennesker, hvilket bringer os tilbage til det første punkt ovenfor. Vi bliver hurtigt vant til ting vi ejer, men de minder vi skaber fra oplevelser, bringer os glæde resten af vores liv.

Et MyHeritage DNA-sæt er ikke kun en ting. Det kommer ganske vist i en flot boks med smuk gaveindpakning, men det giver først og fremmest modtageren en oplevelse: oplevelsen af at lære om ens oprindelse og hvad som gør vedkommende til den han eller hun er.

3. Viden om familiehistorie gør os følelsesmæssigt sundere

Forskere ved Emory University fandt ud af, at unge der kender historier om deres families fortid, viser højere niveauer af følelsesmæssig velvære. De studerede 66 unge i alderen 14-16 år, alle fra middelklassen og med to forældre. De af teenagerne som kendte flere historier om deres udvidede familier, var følelsesmæssigt sundere og havde en bedre udviklet følelse af identitet. Dette var tydeligt, selv efter at have kontrolleret et generelt niveau af trivsel i familien.

”Familiehistorier giver en følelse af identitet over længere tid, og hjælper børn med at forstå hvem de er i verdenen,” forklarede forskerne i deres artikel.

Et MyHeritage DNA-sæt har altså fordele, ikke kun for personen som der tager testen, men også den yngre generation i familien. At give dine kære flere informationer om deres familiehistorie, hjælper dem med at føle en stærkere følelse af identitet og tilhørighed, og dette bidrager til deres følelsesmæssige velvære.

Så benyt dig af vores tidlige juletilbud, og giv dine kære noget som ifølge videnskaben virkelig kan gøre dem både sundere og gladere! Køb et sæt nu.