5 store opfindere – i sort-hvid og i farver

Kommentarer.

Mange ting vi bruger hver dag er en selvfølge for os. Men har du nogensinde spekuleret over, hvordan bestemte produkter og ting du regelmæssigt bruger, blev opfundet? Vi har taget et kig på 5 interessante opfindere. Billederne vises her i to versioner, et originalt foto og en version farvelagt med MyHeritage In Color™. Når du ser på de farvede fotos, ligner det ikke at de er over 100 år gamle, vel?

Hubert Cecil Booth – 1901

Hubert Cecil Booth var en engelsk ingeniør som blev født i 1871. I en alder af 30 år designede og patenterede han støvsugeren (i England). Han var senere hoveddesigner og involveret i konstruktionen af pariserhjulet i Prater, Wien.
Hubert Cecil Booth
Hubert Cecil Booth

Brødrene Wright – flyvepionerer – 1903

Orville og Wilbur Wright opfyldte deres drøm om at flyve – det lykkedes dem at udføre den første motordrevne flyvning i en flyvemaskine tungere end luften. De brugte fire år på de nødvendige prøver. Den 17. december 1903 begyndte Orville sin første motoriserede og bemande flyvetest. Han formåede at flyve 37 meter på 12 sekunder. Hans bror Wilbur fløj 260 meter på 59 sekunder samme dag.

Brødrene Wright (Foto: National Air and Space Museum)
Brødrene Wright (Foto: National Air and Space Museum)
Den første bemandede flyvning December 17, 1903
Den første bemandede flyvning December 17, 1903

Reginald Aubrey Fessenden – 1906

Reginald blev født i 1866 og var en canadisk opfinder og radiopioner. I det første årti af det 20. århundrede lykkedes han med at udvikle en radiosender. Han menes desuden samme år at have været den første til at transmittere en radioudsendelse bestående af underholdning og musik.
Den danske ingeniør, Valdemar Poulsen, udviklede i samme periode verdens første trådløse telegrafi, som var banebrydende inden for både radioteknologi og radioudvikling. Denne opfindelse betragtes som den vigtigste forløber for båndoptageren.

Reginald Fessenden demonstrerede, at lyd kan transmitteres via radio og banede vejen for transmission. (Bettmann Archive / Getty Images)
Reginald Fessenden demonstrerede, at lyd kan transmitteres via radio og banede vejen for transmission. (Bettmann Archive / Getty Images)
Ingeniør Valdemar Poulsen med sin trådløse telegrafi.
Ingeniør Valdemar Poulsen med sin trådløse telegrafi.

Henry Ford – 1913

Henry Ford grundlagde Ford Motor Company og var blandt dem, der begyndte at anvende samlebåndsprincippet og perfektionerede en ensartet samling af produktionslinjer i bilindustrien. Hans koncept om fremstilling af moderne køretøjer revolutionerede ikke blot industriel produktion, men havde også en stærk indflydelse på moderne kultur.

Henry Ford på sin
Henry Ford på sin “Quadricycle”, 1896.

Oskar Barnack – 1914

Wilhelm Oskar Barnack, født 1879, var en tysk ingeniør. Barnack bliver betragtet som opfinderen af 35mm kameraet. Han arbejdede som udviklingschef hos Leitz-firmaet i Wetzlar i kameraafdelingen. Han opfandt et kompakt minikamera, der kunne bruges til at eksponere små teststrimler fra filmen for at teste den rigtige eksponering for fotografiet uden at skulle åbne det store hovedmagasin.

Oskar Barnack, opfinder af 35mm kameraet.
Oskar Barnack, opfinder af 35mm kameraet.

Hvad syntes du om de farvelagte fotos? Har du også prøvet MyHeritage In Color™? Del dine farverige fotos med os på vores sociale medier – via Facebook og Twitter. Vi glæder os til at se dem!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.