Anetavlevisning for slægtstræer nu tilgængelig på Family Tree Builder

Anetavlevisning for slægtstræer nu tilgængelig på Family Tree Builder

Anetavlevisning er den foretrukne visning for slægtstræet for mange MyHeritage-brugere, der forsker i slægtshistorie på deres MyHeritage-sider. Mange, der bruger Family Tree Builder, vores populære software til slægtshistore, har anmodet om, at vi tilbyder den samme funktionalitet som på vores desktopsoftware. Vi er glade for at kunne annoncere, at vi nu har udgivet en anetavlevisning til slægtstræer på Family Tree Builder!

Anetavlevisning inkluderer en hovedperson, probanden, og hans eller hendes direkte forfædre.  Den viser ikke søskende, ægtefæller eller nogen anden der ikke er en direkte forfader. I denne visning kan du navigere til andre i dit træ, og ligeledes se deres anetavle.

Slægtstræ i anetavlevisning

Slægtstræ i anetavlevisning

Det nye anetavlevisning er ikke en erstatning af den nuværende visning, som vi kalder familie diagram. Den kommer som en tilføjelse til den nuværende visning, og du kan til enhver tid skifte mellem de to visninger, samt en tredje visning som er i listeform.

Oversigt over anetavlevisning

For at navigere til anetavlen, skal du i dit slægtstræ vælge “Anetavlevisning” øverst i højre hjørne.

Tree view selector

Tree view selector

Anetavlen for dit slægtstræ vil blive vist. Klik på “Familievisning” for at skifte tilbage til dit udvidet slægtstræ. Dit slægtstræ åbnes i anetavlevisningen, hvis det var den seneste visning,, som du brugte, inden du sidst lukkede dit projekt.

Navne på personer i anetavlen vil blive vist som konfigureret i dine indstillinger, og nøjagtigt som de vises i den almindelige familievisning.

Anetavlevisning indeholder meget af de samme slægtstræsfunktionaliteter, som du er vant til. For eksempel kan du søge efter personer i dit træ. Ikoner, der angiver Smart Matches™ og Record Matches, vises i anetavlevisning og du kan klikke på dem for at se de respektive matches.

Person med ikoner til Smart Matches™ og Record Matches.

Person med ikoner til Smart Matches™ og Record Matches.

Smart Match-ikonet vil altid blive vist, uanset om du har ventende Smart Matches, men hvis alle Record Matches er blevet afvist, fordi du betragter dem som forkerte, forsvinder det brune Record Match-ikon. Dette giver dig mulighed for let at skelne, hvilke af dine forfædres profiler der kræver din opmærksomhed – en funktion, som vores brugere har udtrykt, ville være meget nyttig.

Anetavlevisningen viser 6 generationer – den valgte proband og 5 generationer af forfædre. Visningen viser naturlige relationer med en prikket linje og adoptivforhold med en stiplet linje.

Hvis den valgte person har mere end 5 generationer af forfædre, vil du se en pil til højre for de forfædre i den sidste generation, der har yderligere forfædre i træet.

Femte generation af forfædre med flere forfædre

Femte generation af forfædre med flere forfædre

Ved at klikke på en pil bliver den person, der er til venstre for pilen, nu probanden for trævisningen.

Valg af en ny proband

Du kan vælge et navn fra listen over personer til venstre for slægtstræet eller søge efter et specifikt navn i søgefeltet øverst til venstre for at vælge en ny proband til anetavlen.

Liste over personer i slægtstræet med søgefelt

Liste over personer i slægtstræet med søgefelt

Redigering i anetavlevisning

Inde i anetavlevisningen kan du tilføje nye personer til slægtstræet, herunder søskende, ægtefæller, børn og forældre. Du kan også slette personer, som vises i træet.

Tilføjelse af en person til slægtstræet

Tilføjelse af en person til slægtstræet

Tilføj personkort

Tilføj personkort

Du kan redigere en persons oplysninger på samme måde som du gjorde i slægtstræet. Når du dobbeltklikker på en persons kort, åbnes vinduet “rediger oplysninger”.

Redigering af et personkort

Redigering af et personkort

Du kan også administrere fotos fra anetavlevisningen og nemt tilføje eller fjerne fotos.

Redigering af dit træ i Family Tree Builder er blevet gjort endnu nemmere med indstillingerne for fortrydelse og annullering af fortrydelse, der giver dig mulighed for at vende tilbage til dine redigeringshandlinger.

Fortryd-indstillingen i Family Tree Builder.

Fortryd-indstillingen i Family Tree Builder.

Opsummering

Family Tree Builder bruges af millioner over hele verden, som deres vigtigste software til slægtsforskning. Vi er glade for at have udgivet anetavlevisningen til Family Tree Builder, og vi håber, at det hjælper dig med at forske i din slægtshistorie, lave dit slægtstræ og tilføje fotos, historiske optegnelser med mere.

God fonøjelse!