Vi præsenterer MyHeritage Photo Storyteller™

Vi præsenterer MyHeritage Photo Storyteller™

Oversigt

Som slægtsforskere stræber vi efter at bevare vores slægtshistorie og dele den med vores familie og de kommende generationer. Vi er glade for i dag at kunne annoncere udgivelsen af MyHeritage Photo Storyteller™ – en vigtig ny funktion, der giver dig mulighed for at tage kontrol over et kritisk aspekt ved at bevare din slægtshistorie – at optage historierne bag dine yndlingsfamiliefotos og vedhæfte lydfortællingen til fotos.

Photo Storyteller™ er tilgængelig i den gratis MyHeritage-mobilapp og giver dig mulighed for let at optage dig selv eller interviewe dine familiemedlemmer og beskrive den virkelige historie bag dine familiefotos. Du kan har mulighed for at få dybere indsigt i dine fotos og dele optagelserne med dine familiemedlemmer (omdanne ethvert foto til en stemmeberiget video), så du kan huske på de gamle tider. Ved at optage dine kære vil disse fotohistorier blive til minder, som din familie vil værne om i fremtiden.

MyHeritage-mobilappen er tilgængelig gratis på iOS og Android og fungerer godt på både smartphones og tablets. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du installere mobilappen nu.

Ordsproget siger, at et billede siger mere end tusind ord. Fotografier kan formidle en masse information. De kan skildre handlinger, følelser og ideer – som alle er vigtige elementer i fortællingen af din families historie. Men ofte mangler der stykker, der kun kan udfyldes af dem, der var til stede, da fotoet blev taget. MyHeritage Photo Storyteller™ gør det lettere for dig at fange dine og dine slægtninges historier, der beskriver familiefotos.

Selvom vi ikke er de første til at opfinde dette koncept, blev Photo Storyteller™ på MyHeritage foreslået af MyHeritages forskningsleder, Roi Mandel, i en Ideathon, hvor MyHeritage-medarbejdere fra alle afdelinger blev inviteret til at foreslå nye produktideer. Roi havde følt et behov for at fange historierne bag sine egne familiefotos. Da pandemien begyndte, tilbragte Roi og hans familie mere tid derhjemme, og de begyndte at udforske gamle familiefotos. Rois far delte et interessant gymnasiefoto fra sine dage på sit skolebasketballhold med en kort beskrivelse af hvornår det var fra.

Rois far, Rami Mandel, i en historisk basketballkamp, 1967 (farvelagt og forbedret af MyHeritage)

Rois far, Rami Mandel, i en historisk basketballkamp, 1967 (farvelagt og forbedret af MyHeritage)

Roi ønskede at lære mere om dette usædvanlige foto. Da han faktisk indspillede sin far og talte om fotoet, afslørede han en meget mere interessant historie. Basketballkampen fandt sted i 1967. Det var en historisk kamp mellem to modstandere, der aldrig havde mødt hinanden før; et israelsk hold fra et gymnasium i Jerusalem og et palæstinensisk hold fra et gymnasium i Bethlehem. Rois far blev meget animeret, da han talte om fotoet, og han huskede detaljer, som han ikke havde delt tidligere. Fotoet fulde historie blev afsløret og bevaret!
Lyt til Rois far, der beskriver dette foto ved hjælp af Photo Storyteller™.

Vi elskede ideen på den måde, som Roi præsenterede den, så vi implementerede den. Således blev Photo Storyteller™ på nogle få måneder født, og vi opfordrer alle vores brugere til at begynde at bruge det.

Sådan bruges det

For at optage en historie bag et foto, skal du åbne MyHeritage-mobilappen. Tryk på ikonet Fotos på hovedskærmen.

Hvis din apps hovedskærm ikke ser sådan ud og stadig viser billedet “far og søn på søen”, skal du opgradere din app til den nyeste version, som også inkluderer Photo Storyteller™.

Du kan også trykke på de tre linjer øverst i venstre hjørne af hovedskærmen, som åbner hovedmenuen og derefter vælge “Fotos”.

Dit fotogalleri vises, hvor du kan se alle de fotos, som du i øjeblikket har på MyHeritage.

Alternativt kan du få adgang til dine fotos fra en persons profil i slægtstræet. Efter at være gået til fanen Fotos, kan du trykke på et foto og optage en historie til det derfra.

Klik på et hvilket som helst foto for at se det. Tryk derefter på det nye mikrofonikon nederst i højre hjørne for at åbne skærmen hvorfra du kan optage.

Tryk på optageknappen for at starte optagelsen.

Når du er færdig, skal du trykke på Stop for at afslutte optagelsen. Du kan lytte til optagelsen, gemme den eller slette den. Du kan optage op til en times for hver optagelse. Husk på, at du enten kan optage dig selv eller tage din mobiltelefon med til et familietræf og interviewe en slægtning.

Når optagelsen er blevet gemt, bliver optagelsen tagget under navnet på den person, der lavede optagelsen. I øjeblikket kan du tilføje op til én optagelse for hvert foto, og i fremtidige versioner planlægger vi at give mulighed for flere optagelser på samme foto. Når du gemmer en optagelse, uploades den til MyHeritage-serverne til opbevaring og tildeles det samme privatniveau som det foto den er knyttet til.

Få adgang til dine optagelser

For at få adgang til dine fotohistorier i MyHeritage-mobilappen, skal du åbne afsnittet Fotos. Alle fotos i dine album, der har en lydoptagelse, har nu et afspilningssymbol nederst i højre hjørne af fotoet.

Vælg et foto, og tryk på afspilningsknappen nederst i højre hjørne for at afspille optagelsen.

Mens den afspilles, kan du til enhver tid pause og genoptage eller trykke på papirkurven for at slette optagelsen, hvis du beslutter dig for at kassere den.

Hvis du vælger at slette det originale foto, slettes enhver lydoptagelse der er knyttet til fotoet også.

Vi opfordrer dig til at dele dine optagelser med familie og venner. Tryk på ikonet Del for at gøre dette. Det vil bruge den indbyggede delingsmulighed på din mobiltelefon og understøtter alle apps, som du har installeret, der understøtter videodeling som Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram og andre.

Eksempler

Her er nogle dejlige eksempler, der viser hvor nyttigt Photo Storyteller™ er til at dokumentere historierne bag dine fotos:

Marysia Galbraith beskriver sin fantastiske opdagelse om sin bedstemor og familien, som hun fandt, der altsammen startede med dette foto:

Nicki Weinberg beskriver et barndomsfoto fra 1950’erne:

Thomas Edelmann var på jagt efter at finde den familie, der ejede butikken på dette billede, som han mente blev forurettet af hans forfædre:

(Denne historie blev for nylig fortalt i vores blog)

I det sidste eksempel fortæller Jack Romberg historien om sin store onkel Richard Stern og dette monumentale foto af ham, som nu vises på flere museer i hele Tyskland:

Tips til god historiefortælling

Vi har samlet nogle nyttige tips, og spørgsmål der kan stilles, der kan hjælpe dig og dine kære med at fortælle historierne bag fotos:

  • Beskriv fotokonteksten med hensyn til begivenheden, stedet og tidspunktet, hvor det blev taget.
  • Fang essensen af fotoet når du optager, ved at medtage indstillingen og stemningen, og få publikum til at føle, at de var til stede.
    Beskriv personerne på fotoet , hvilken rolle de spillede i familien, deres personlighed og mere.
  • Hvem manglede på billedet? Andre kan have været til stede, men af en eller anden grund kom de ikke ind i rammen.
  • Hvilke genstande eller rekvisitter er der på fotoet? Har nogen af dem en særlig betydning? Ofte kan en baggrundsanvisning hjælpe med hukommelsen for dem, der ser på fotoet.
  • Hvem tog fotoet?

Konklusion

Fotografier er et håndgribeligt link til din families fortid.At fange historierne bag dem gør dine fotos til rigere minder for dig og dine kære, når du bevarer din slægtshistorie.Dette kan kombineres med MyHeritages funktioner til farvelægning og forbedring af fotos, som ofte kan bringe nostalgiske minder tilbage, når du anvender dem på dine fotos.Vi planlægger at udvikle Photo Storyteller™ yderligere i de kommende måneder for at give dig mulighed for at afspille fotohistorier fra dit online familieside (ikke nødvendigvis ved hjælp af mobilappen), optage nye historier fra dit online familieside og fra Family Tree Buildersoftware, administrere flere optagelser for hvert foto, skifte den person som er tagget på optagelsen, hvis det ikke var dig der talte, med mere.

Vi er glade for at have gjort dette nye værktøj tilgængeligt for MyHeritage-brugere, og vi håber, at I alle vil få stor glæde af at bruge det!