Animér ansigterne i dine familiefotos

Animér ansigterne i dine familiefotos

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan dine forfædre bevægede sig, smilede og så ud i det virkelige liv? Du kan nu se dine forfædre som aldrig før!

Vi er glade for at kunne præsentere Deep Nostalgia™, en banebrydende ny fotofunktion på MyHeritage, der giver dig mulighed for at animere dine kæres ansigter i stillbilleder. Denne nye tilføjelse til vores pakke med fotoværktøjer producerer en realistisk skildring af, hvordan en person fra et gammelt foto kunne have bevæget sig og set ud, hvis de blev fanget på video.

Animér dine fotos

Det kan være dejligt at se dette billede af din bedstemor…

…men at se hende smile til dig og se sig omkring er en helt anden historie:

Deep Nostalgia™ bruger ‘deep learning’-algoritmer til at producere utrolige resultater. Du kan animere ethvert af ansigterne på dine fotos for at se dem bevæge sig, blinke og smile. Det fungerer lige så godt på sort-hvide fotos, og fotos, der oprindeligt blev taget i farve. Det fungerer også godt på farvelagte fotos, og fotos, hvis farver blev gendannet ved hjælp af MyHeritage In Color™. Del de korte animerede videoer af dine forfædre, der smiler, blinker og drejer hovedet, med dine venner og familie og se hvad de synes!

Hvordan det virker

Den bemærkelsesværdige teknologi til animering af fotos blev licenseret af MyHeritage fra D-ID, et firma, der specialiserer sig i videogendannelse ved hjælp af ‘deep learning’. MyHeritage integrerede denne teknologi for at animere ansigterne i historiske fotos og skabe realistiske videomaterialer af høj kvalitet.

Deep Nostalgia™ fungerer på alle forbedrede fotos – hvad enten fotoet er i dens originale farve eller farvelagt eller farvegendannet med MyHeritage In Color™. Hvis dit foto endnu ikke blev forbedret på MyHeritage, gøres det automatisk som en del af processen for at opnå et foto i så høj opløsning som muligt. Dette sikrer optimale resultater for videoanimationen.

Vi har adskillige mulige sekvenser af bevægelser, der kan anvendes på et foto, der hver især stammer fra en forudoptaget drivervideo, som vi har forberedt på forhånd. Drivervideoerne styrer bevægelserne i animationen, så du kan se dine forfædre smile, blinke og dreje hovedet.

I eksemplet ovenfor kan du se, hvordan de optagede drivervideoer fungerer. Til venstre ser du drivervideoen, som vi optog med Sagih Keinan fra MyHeritage marketing-teamet, og til højre ser du, hvordan driveren blev anvendt på et stillbillede for at oprette videoanimationen.

Vi analyserer hovedets og øjnenes retning og vælger automatisk, hvilken driver der er bedst og vil blive anvendt på det valgte ansigt.

Resultatet er en kort videoanimation i høj kvalitet af et individuelt ansigt, der kan smile, blinke og bevæge sig.

Eksempler

Da dette foto blev uploadet til MyHeritage, blev der registreret to ansigter:

Et moderigtigt klædt ægtepar i begyndelsen af det 20. århundrede

Et moderigtigt klædt ægtepar i begyndelsen af det 20. århundrede

Her er ansigterne forbedret:

Og nu videoerne:

I dette næste eksempel er Sir Cecil Herbert Edward Chubb, afbilledet med sin datter Mary Chubb. Sir Cecil var den sidste private ejer af det forhistoriske monument Stonehenge. Han købte monumentet til sin kone Lady Chubb på et indfald på auktion i 1915 ved at bruge £6.600 af hendes £100.000 formue, og i 1918 donerede han det til den britiske regering.

Deres individuelle ansigter bringes i fokus ved hjælp af MyHeritage Photo Enhancer:

At se Sir Cecil og hans datter Marias ansigter animerede, får os til at føle, at de er lige foran os!

Sådan kommer du i gang

For at animere nye fotos, der endnu ikke er uploadet til MyHeritage, kan du uploade og animere dem på myheritage.dk/deep-nostalgia.

Deep Nostalgia™ hovedside

Deep Nostalgia™ hovedside

Klik på “Upload foto” for at vælge en fil fra din computer. Eller træk og slip et foto efter eget valg i fotorammen.

Når du uploader dit foto, bliver du bedt om at tilmelde dig MyHeritage for at animere dine fotos. Tilmelding er gratis. Hvis du allerede har en MyHeritage-konto og ikke er logget ind, skal du vælge “Log ind” i bunden af popup-vinduet.

Når fotoet er blevet uploadet, skal du vælge et ansigt der skal animeres, blandt de individuelle ansigter, der er registreret på billedet.

Vælg et ansigt der skal animeres fra de registrerede ansigter

Vælg et ansigt der skal animeres fra de registrerede ansigter

Animering af et ansigt på et foto tager typisk mellem 10 og 20 sekunder afhængigt af længden på drivervideoen, som vi anvender på den. Videoer, der består af en længere rækkefølge af bevægelser, tager længere tid at lave.

Når din animerede video er klar, starter den med det samme. Hold markøren over den for at sætte videoen på pause når som helst.

Animering af fotos, der allerede findes på MyHeritage

Du kan også animere ethvert foto, der allerede er på MyHeritage, ved at besøge sektionen “Mine billeder” på hjemmesiden.

Adgang til afsnittet Mine billeder

Adgang til afsnittet Mine billeder

Vælg et af dine fotos, og klik på den nye knap “Animér”.

Klik på “Animér” for at begynde!

Klik på “Animér” for at begynde!

Hvis der kun registreres ét ansigt på dit foto, begynder vi med det samme at animere det.

Hvis der er mere end én person på fotoet, kan du vælge, hvilket ansigt du vil animere ved at vælge fra linjen under fotoet, der viser alle de individuelle ansigter, der er registreret på billedet.

Vælg blandt de ansigter vi har registreret

Vælg blandt de ansigter vi har registreret

Når du er færdig, kan du se outputvideoen af din animation.

Klik på play-knappen for at afspille din animation igen

Klik på play-knappen for at afspille din animation igen

Del og gem

Når du har oprettet din videoanimation, vil du uden tvivl gerne dele den med dine venner og familie. Klik på ikonet Del for at dele det originale foto eller animationen på Facebook, Twitter eller for at kopiere linket. Vælg Download for at gemme videoanimationen i mp4-format.

Del en animation

Del en animation

Autenticitet

Bevægelserne i drivervideoerne, der bruges til at oprette animationssekvenserne, er ægte menneskelige bevægelser, og skuespillerne i de fleste af disse videoer er ansatte i MyHeritage. Slutresultatet er dog ikke autentisk – det er en teknologisk simulering af, hvordan personen på dit foto ville have bevæget sig og set ud, hvis de blev fanget på video.

Vi mener, at det er vores etiske ansvar at sikre, at folk ser forskellen mellem simulerede videoer oprettet ved hjælp af ‘deep learning’ og originale fotos eller videoer. Af denne grund skelner vi animerede fotos fra originalerne ved hjælp af et særligt præget bevægelsesikon (det ligner en bevægende kugle) nederst i venstre hjørne af fotografierne. Sammen med tryllestavsikonet, der angiver, at billedet blev forbedret, vises disse ikoner på alle animerede fotos, så brugerne kan skelne dem fra originalen. Hvis animationen blev oprettet på et farvelagt foto, vises paletikonet ved siden af tryllestaven og bevægelsesikonerne nederst i venstre hjørne.

Du vil se det samme ikon i miniaturebillederne af de fotos, som du allerede har animeret i afsnittet Mine billeder på din familieside. Dette ikon hjælper dig med at holde styr på, hvilke fotos du har animeret.

Ikon der angiver, at der er oprettet en animeret version af et foto

Ikon der angiver, at der er oprettet en animeret version af et foto

Når du animerer et foto, føjes den animerede video der oprettes, ikke til dine album på MyHeritage som et enkeltstående element. I stedet er det er det forbundet til det originale foto.

Flere ansigter

Når du har uploadet et foto, registrerer vi automatisk ansigterne i det og giver dig mulighed for at vælge et ansigt, der skal animeres. Vi er normalt i stand til at finde de fleste ansigter der er til stede på et foto, men der er tilfælde, hvor nogle ansigter ikke registreres. I øjeblikket kan kun ansigter, der er registreret af algoritmen, animeres.

Du kan animere alle de opdagede ansigter på et foto, men i den aktuelle version af denne funktion kan de ikke alle animeres på samme tid. Du bliver nødt til at oprette en separat animation for hvert ansigt, en ad gangen.

Hvis du kigger på et foto fra afsnittet Mine billeder på hjemmesiden, kan du se hvilke ansigter der er animeret ved at se på de enkelte ansigter under hovedfotoet – dem med en animation vises med en afspilningsknap.

Afspil-knappen angiver, hvilke ansigter der allerede er animeret

Afspil-knappen angiver, hvilke ansigter der allerede er animeret

Ændring af bevægelsessekvensen

Hvis du ønsker at kontrollere, hvilken sekvens af bevægelser der er valgt, i stedet for at holde fast i den standarddriver der er valgt for dig, kan du gøre det fra afsnittet Mine billeder på hjemmesiden. Der kan du ændre driveren til et foto, som allerede er animeret. Selvom vi har valgt den animering, som vi mener fungerer bedst for det valgte ansigt, kan du lege med de forskellige muligheder og se om du foretrækker en anden.

For at ændre driveren til din animation skal du klikke på rullemenuen “Animation” og vælge en af de tilgængelige drivere. Den driver, som vi oprindeligt valgte, vises med ordet “standard” ved siden af.

Til dette dejlige bryllupsdagfoto vælges en specifik driver (Animation #8) automatisk som standarddriver:

Videoanimation ved hjælp af standarddriver (Animation #8)

Den automatisk valgte driver, producerer et fantastisk resultat. Lad os lege lidt med andre og se, om de også kan fange denne bruds glæde på hendes bryllupsdag.

Valg af en anden driver (Animation #2) giver også en fantastisk animation:

Videoanimation ved hjælp af en ny driver (Animation #2)

Animering af dine fotos ved hjælp af mobilappen

Deep Nostalgia™ er også tilgængelig i den gratis MyHeritage-mobilapp, som kan downloades fra App Store eller Google Play. Hvis du allerede har appen, skal du først opdatere den for at sikre dig, at du bruger den nyeste version.

Du kan animere fotos fra afsnittet Fotos i appen eller uploade nye fotos, der skal animeres. Vi anbefaler at bruge mobilappens indbyggede scanner. Dette er en fantastisk måde at digitalisere dine historiske fotos og overføre dem fra deres fysiske album direkte til MyHeritage, hvor de bevares for eftertiden. Når du scanner dine fotos, skal du gøre det i den højest mulige opløsning for at maksimere kvaliteten og opnå de bedst mulige resultater.

Besøg sektionen Fotos for at se alle dine uploadede fotos, og vælg et af dem. Tryk på det nye animationsikon oven på et foto:

Hvis dit foto endnu ikke er blevet forbedret, forbedrer vi det på det tidspunkt for at opnå optimale animationsresultater.

Hvis der registreres flere ansigter på fotoet, vil du blive bedt om at vælge det, som du vil animere:

Animationsprocessen kan tage op til 20 sekunder, afhængigt af hvilken driver vi har valgt til det ansigt du valgte. Når videoanimationen er lavet, afspilles den automatisk. Tryk på afspilningsknappen for at afspille den igen.

Du kan også dele videoanimationen, slette animationen eller downloade filen fra denne side.

Tryk på rullemenuen “Animationstype” for at prøve andre drivere til et specifikt ansigt.

Privatliv

Mens mange elsker Deep Nostalgia ™-funktionen og betragter den som magisk, finder andre den uhyggelig og er ubehagelige med resultaterne. Vores drivervideoer inkluderer ikke tale, for at forhindre misbrug af denne funktion, såsom oprettelse af “deep fake”-videoer af levende mennesker. Brug denne funktion på dine egne historiske fotos og ikke på fotos med levende mennesker uden deres tilladelse.

Når du laver en animation ved hjælp af Deep Nostalgia™, er dit privatliv beskyttet. Animationen og forbedringen sker på MyHeritage-servere, og hverken fotos eller videoer deles med nogen tredjepart. MyHeritage ejer ikke den resulterende video; den tilhører dig, som med alle fotos, du uploader til MyHeritage.

Pris

Hvis du har et Komplet abonnement på MyHeritage, kan du animere et ubegrænset antal fotos.

Andre MyHeritage-brugere kan animere flere fotos gratis. Ud over det, har de brug for et abonnement for at animere flere. Ikke-abonnenter vil bemærke et vandmærke af MyHeritage-logoet nederst til højre på videoanimationen, mens Komplet-abonnenter vil være i stand til at producere animerede fotos, der er logofri.

Du kan lære mere om vores forskellige abonnementstyper her.

Konklusion

Vi er lykkelige over at kunne tilføje Deep Nostalgia™ -funktionen til vores pakke af avancerede fotoværktøjer, der hjælper vores brugere med at føle en forbindelse til deres forfædre på en helt ny måde. Med lanceringen af MyHeritage In Color™ og Photo Enhancer, kunne du se dine forfædres ansigter i levende farver og forbløffende klarhed. Med Deep Nostalgia™ kan du nu se deres ansigter blive levende i en videoanimation af høj kvalitet.

At gøre utrolige slægtshistoriske opdagelser kan ofte føles som om vi lærer vores forfædre at kende på et personligt plan. At se vores forfædre bevæge sig, gør dem endnu mere virkelige for os og skaber et møde med vores slægtshistorie, der er mere personlig og naturtro end nogensinde før.

Prøv det i dag, og lad os vide, hvad du synes om det!