De ældste personer, der nogensinde er blevet fotograferet

De ældste personer, der nogensinde er blevet fotograferet

Hvor gammel er den ældste forfader, som du har et foto af?

Mange af os er heldige at finde fotografier af vores forfædre fra det tidlige 20. århundrede og endnu heldigere hvis man er i stand til at finde fotos fra slutningen af det 19. århundrede. Det betyder, at de tidligste fotografier de fleste har adgang til, er med forfædre født en gang i 1800’erne.

Fotografi, som vi kender det, blev opfundet i slutningen af 1830’erne og blev populært i hele Europa. Det tog dog et stykke tid, før tendensen kom til Amerika. En mand ved navn Matthew Brady, der var vidne til den nye daguerreotype-metode til at fremkalde fotos, da den blev opfundet i Frankrig, bragte teknikken til USA og begyndte at introducere den til den amerikanske offentlighed. Han åbnede et fotograferingstudie i New York i midten af 1840’erne og fandt ud af, at folk var tilbageholdende med at få taget deres fotos. Til sidst fandt han sin kundekreds: for det meste yngre personer som holdt trit med den europæiske trend. Imidlertid var nogle af personerne ældre mennesker – fremtrædende medlemmer af samfundet, der var enige om at være modeller for at bevare deres tilstedeværelse i verden og fejre det bånd, de havde med deres livspartnere.

De ældste personer på billederne gør dem til de ældste mennesker, der nogensinde er blevet fotograferet. Mange blev født i 1700’erne, og nogle af dem levede endda under den amerikanske uafhængighedskrig.

Se hvordan de ser ud, forbedret og farvet med Photo Enhancer og MyHeritage In Color™:

Personerne på billederne er klædt i formelt tøj. Mørke farver blev foretrukket til tøj i denne historiske periode, fordi det var bedre til at skjule snavs og pletter og ikke behøvede at blive vasket så ofte. De fleste af personerne kigger noget dystert ind i kameraet, måske med et udtryk for mistanke eller forvirring. Smil i fotos blev først almindeligt i 1920’erne.

MyHeritage fotoværktøjer får på ekstraordinær vis disse fotos til at komme til live. Med farvelægningen kan vi se skyggen af deres hår, farven af deres øjne og kontrasten mellem den lyse hvide på deres hatte og kraver og de mørke farver på deres jakker og kjoler. Fotoforbedringen gør deres ansigter krystalklare, og Photo Repair fjerner nogle af de distraherende ridser og pletter.

Vi ved ikke med sikkerhed, om alle disse blev fotograferet af Mathew Brady – andre fotografer kunne også have været involveret – men han var den mest aktive fotograf i New York i denne periode. Han fortsatte med at blive en af de vigtigste fotografer i den periode og lavede portrætter af vigtige personer som Andrew Jackson, John Quincy Adams og Abraham Lincoln.

Kredit: The Library of Congress
Kredit: The Library of Congress
Kredit: The Library of Congress

Han var også en pioner inden for krigsjournalistik med de billeder, han tog af borgerkrigen.

Kredit: The U.S. National Archives
Kredit: The U.S. National Archives
Kredit: The U.S. National Archives

Har du dyrebare historiske fotografier af dine forfædre? Giv dem liv med MyHeritages utrolige fotoværktøjer! Farvelæg dem med MyHeritage In Color™, forbedr dem med Photo Enhancer, og animer dem med Deep Nostalgia™.