Fotoalbum fra borgerkrigstiden vendte tilbage til en levende efterkommer takket være Chelsey Brown og MyHeritages forskningsteam

Fotoalbum fra borgerkrigstiden vendte tilbage til en levende efterkommer takket være Chelsey Brown og MyHeritages forskningsteam

Blandt en masse ting og sager til salg på et loppemarked i New York City, fik Chelsey Brown, der ofte er på jagt efter arvestykker, øje på et støvet fotoalbum med et luksuriøst læderomslag. En hurtig bladren gennem indholdet var nok til, at Chelsea forstod at hun var stødt på en ægte historisk skat. Billederne inde i albummet viste soldater i uniform, børn og kvinder i gammeldags kjoler, og indgraveringerne angav tydeligt den historiske periode billederne var taget i: Den amerikanske borgerkrig.

Civil War era album found at New York flea market

Albummet fra borgerkrigstiden, som Chelsey fandt

Chelsey købte albummet og gik straks i gang med arbejdet. Hendes mål, som med mange andre fund fra et loft eller loppemarked, var at identificere de oprindelige ejere af det historiske artefakt, finde eventuelle levende arvinger eller familiemedlemmer, og returnere genstanden til dem. “Billederne var så specielle, at jeg følte at jeg måtte returnere dette stykke af historien til familien, og at sådan et album ikke skulle gå tabt,” forklarer hun.

J. Siebert, en af personerne i albummet. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
J. Siebert, en af personerne i albummet. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
J. Siebert, en af personerne i albummet. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
Lena Bayer. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
Lena Bayer. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
Lena Bayer. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
Nærbillede af John Bayer fra albummet, farvelagt og forbedret af MyHeritage
Nærbillede af John Bayer fra albummet, farvelagt og forbedret af MyHeritage
Nærbillede af John Bayer fra albummet, farvelagt og forbedret af MyHeritage

Det viste sig, at det var svært at finde information om personerne i albummet, og hun mødte mange barrierer undervejs i sin forskning. Hun kontaktede vores forskningsteam for hjælp, og de dykkede ned i arkiverne for at se, hvad de kunne finde.

Inde i albummet var navnene Maggie og Andrew Bayer indgraveret under nogle af billederne. Heldigvis for vores slgætsforskere, så fandt de også et stednavn: Pughkeepsie, NY.

Hvem var soldaterne i albummet, der bar Unionens uniformer? Det er svært at sige med sikkerhed, da deres navne ikke blev nævnt i det gamle album. Vi kan kun antage, at det er Bayer-parrets slægtninge.

Civil War soldiers in Union uniforms

Borgerkrigssoldater i Unionens uniformer

Teamet begyndte at opbygge et slægtstræ og indtastede den smule information de fandt i albummet. Selv den lille mængde information gav resultater, såsom optegnelser fra folketællinger med folk i albummet samt deres efterkommere. Langsomt men sikkert kunne teamet tilføje flere navne til træet. Men søgen efter en levende arving var desværre ikke nem, da det viste sig, at mange familiemedlemmer desværre var døde som børn. De kunne kun spore ét levende barn af det par, der havde børn, og teamet sporede de levende efterkommere til Colorado.

Forskningsteamet videregav informationen til Chelsey Brown, der kontaktede en mand ved navn Scott Hargraves via sociale medier, hvis tipoldemor, Mary J. Wick, figurerer i albummet.

Mary J. Wick (født Bayer), Scotts tipoldemor. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
Mary J. Wick (født Bayer), Scotts tipoldemor. Farvelagt og forbedret af MyHeritage
Mary J. Wick (født Bayer), Scotts tipoldemor. Farvelagt og forbedret af MyHeritage

Nærbillede af Marys ansigt, farvelagt og forbedret af MyHeritage

Nærbillede af Marys ansigt, farvelagt og forbedret af MyHeritage

“Da Chelsey kontaktede mig, var jeg skeptisk,” fortæller Scott. “Jeg søgte efter hende på internettet, jeg så lidt af de lignende ting hun har gjort tidligere, men jeg vidste ikke, om jeg skulle stole på det. Da hun foreslog, at MyHeritage vidersendte forskningsrapporten til gennemsyn, indså jeg, at det nok var rigtigt nok.”

Kort tid efter sendte MyHeritages slægtsforskere en detaljeret e-mail, der inkluderede alle de dokumenter, de havde fundet til Scott for at bevise hans familieforbindelse til personerne på billederne i albummet, og tilføjede endda et detaljeret slægtstræ, der beviste familieforbindelsen.

Bayer-slægtstræet. Andrew og Maggie fremgår i det øverste højre hjørne, og Scott i det nederste venstre (klik for at zoome)

Bayer-slægtstræet. Andrew og Maggie fremgår i det øverste højre hjørne, og Scott i det nederste venstre (klik for at zoome)

“Det er vigtigt, da disse historiske skatte sommetider finder vej til skraldespanden eller bliver efterladt på gaden, uden at folk indser, hvor stor historisk og sentimental værdi de har,” skrev Roi Mandel, MyHeritages forskningsleder, til Scott. “Sådan en historie kan inspirere folk til at bevare disse skatte for fremtidige generationers skyld. Denne slægtshistorie, der afspejles i albummet, er også Amerikas historie – da nogle af personerne i billederne kæmpede i Borgerkrigen for mange år siden.”

“Det var meget overraskende,” siger Scott. “Informationerne var enorm detaljeret. Min onkel på min fars side brugte årevis på slægtsforskning, indsamling af materialer og dokumentation, og sendte os en fin præsentation med alle materialerne om den side af familien. Men størstedelen af informationerne jeg fik fra MyHeritage om min mors side, var ikke noget jeg kendte til før. Min mor, for eksempel, vidste ikke hvor hendes mors (min bedstemor Audrey) pigenavn Wick stammede fra, hun vidste kun, at Audreys mor Mabel havde pigenavnet Knickman, og jeg vidste, at min bedstemors biologiske far døde da min bedstemor var meget ung. Dette matchede informationerne på slægtstræet og solkortet jeg fik fra MyHeritage helt perfekt.”

Det, som Scott fandt særligt rørende, var en folketælling fra 1910, der viste at Scotts tipoldeforældre, Mary og Augustus, som havde 4 børn, hvoraf 3 døde for tidligt. “Kun én overlevede, min oldefar Elmer, og takket være ham er vi her i dag. Det var meget rørende at se denne håndskrevne dokumentation.”

Record of Augustus, Mary, and Elmer Wick from MyHeritage's 1910 U.S. Census collection

Optegnelse af Augustus, Mary og Elmer Wick fra MyHeritages samling med amerikanske folketællinger fra 1910 (klik for at zoome)

Scott har sat det antikke album på kaminhylden i sit hjem, ved siden af antikke bøger, der er blevet skænket til ham af hans bedstemor. “Jeg er beæret over, at ud af alle disse mennesker, det her kunne være sket for, så var det mit held at de kontaktede mig, så jeg kunne tage ejerskab af dette fantastiske fotoalbum.”

Den dag han modtog albummet, der blev sendt til ham med post, skrev han et takkebrev til forskningsteamet. “Det er utrolig smukt og noget jeg vil værdsætte for evigt,” skrev han.

Scott Hargraves holding Civil War era album belonging to his ancestors

Scott med albummet

Vi er beærede over at have hjulpet Chelsey med at returnere dette utrolige fund til sin rette ejer. Følg Chelsey på TikTok og Instagram for flere utrolige historier om de historiske billeder, albums og breve, der er blevet returneret til de retmæssige arvinger.