Min bror forsvandt da han var 3 år gammel. MyHeritage hjalp mig med at finde ham 32 år senere

Min bror forsvandt da han var 3 år gammel. MyHeritage hjalp mig med at finde ham 32 år senere

En efterårsdag i 1988 spillede to små drenge sammen i deres have i Bogota, Colombia, mens deres ældre bror så på fra et 2. etages vindue. En familieven henvendte sig til dem og bad en af dem, Jhonatan, om at komme med ham og tilbød at købe noget slik til ham.

Familie så ikke Jhonatan igen i 32 år.

Juan Jimenez var 5 år gammel, da han så på fra vinduet, hvordan manden gik væk med hans lillebror. Fyldt med sorg og skyld over, at han havde undgået at forhindre sin brors forsvinden, forsøgte han alt hvad han kunne for at hjælpe sin mor med at finde Jhonatan. Som voksen flyttede Juan til USA, hvor de mente, at Jhonatan var taget hen, med den tanke, at selv om hans bestræbelser på at finde sin bror mislykkedes, ville han i det mindste være fysisk tættere på ham.

En dag så han en annonce for MyHeritage’s DNA Quest: et pro bono-projekt for at donere DNA-sæt til adopterede og hjælpe dem med at blive genforenet med mistede familiemedlemmer. Juan ansøgte om et gratis sæt for at finde sin bror, og MyHeritage sendte ham et.

I mellemtiden var Jhonatan, med et nye navn John Erik Aarsheim, vokset op med en kærlig familie i Norge, der aldrig havde en mistanke om, at han var blevet bortført. Hans adoptivforældre, Karen og Gunnar, adopterede ham fra et børnehjem tæt på Bogota, efter at have fået at vide, at han var blevet fundet på gaden, og at der ikke var kommet noget ud af alle tv- og avisannoncer, der ledte efter hans forældre. Karen og Gunnar bragte Jhonatan til deres hjem i Stad, hvor han levede et stille og lykkeligt liv med sine bedsteforældre ved siden af. I løbet af sin opvækst, var det eneste han havde fra Colombia vage minder og en nysgerrighed omkring hans oprindelse. Hvem var hans forældre, og hvorfor havde de forladt ham?

Da John var 30 år gammel, tog han en DNA-test for at se om han kunne finde nogen oplysninger om dem, men intet kom ud af det. Han begyndte at acceptere, at han sandsynligvis aldrig ville finde ud af hvad der skete med ham.

Men så hørte John om MyHeritages sundhedsopgradering og besluttede sig for at tage en MyHeritage DNA-test for at lære om, hvordan hans gener kunne påvirke hans fremtidige helbred. Da hans resultater var klar, kiggede han på DNA-matchene af ren nysgerrighed – og dér, lige foran hans øjne, var en match, som han aldrig havde drømt om, at han ville se: halvbror, onkel eller nevø.

John skrev til Juan med det samme og beskrev detaljerne i sin historie og spurgte, hvad han vidste.

”Meget”, var svaret.

Da Juan fik beskeden fra John, var han overlykkelig. Han tog sin telefon og ringede til sin mor, og inden han havde sagt et ord om det, vidste hun, at han havde fundet Jhonatan.

Juan fortalte John hele historien om hans forsvinden. Det var meget at sluge: ikke blot at hans forældre ikke havde forladt ham, men hans mor havde ledt efter ham og savnet ham hele den tid han var væk. Pludselig havde han også 3 brødre og en søster.

John var både glad og nervøs for at møde familien, der havde ledt efter ham i 32 år. Et par måneder efter den første kontakt, fløj Juan til Norge for at bringe John tilbage til sin hjemby. Se Juans rørende video, som han lavede af deres genforening:

John ankom til Bogota med en kongelig velkomst: familien havde lejet en chiva, en colombiansk festbus, der rejste med en politieskorte til det hjem, han var taget fra. Hele familien ventede på ham der og viftede med norske flag og holdt skilte med hans navn. Og dér, foran huset, som hun aldrig havde solgt i håb om, at han ville finde vej tilbage til det, var hans mor med et skilt, hvor der stod: ”Jeg savnede dig meget, min søn. Velkommen hjem. Jeg elsker dig.”

De næste par dage var en storm af kram, tårer og glæde. John blev overvældet af den kærlighed, hans familie havde til ham, og deres utrolige glæde over endelig at have fundet ham. Han siger, at han så mange aspekter af sig selv i sine biologiske slægtninge. I løbet af alt dette, sendte han regelmæssige opdateringer til sin adoptivfamilie i Norge, som er meget glade på hans vegne.

Juan (left) puts his arm around John Erik (right) during the welcome party

Juan (left) puts his arm around John Erik (right) during the welcome party

John opfordrer andre, som søger efter mistede familiemedlemmer, til ikke at opgive håbet: at vide, at der måske er nogen, en bror, søster eller foræder, et eller andet sted, som har ventet hele deres liv på at høre fra dig.

Bestil dit MyHeritage DNA-sæt i dag hvem ved hvad du kommer til at opdage?