Vinderne af tilbage til skole fotokonkurrence

Vinderne af tilbage til skole fotokonkurrence

Den 31. august udfordrede vi jer til at finde gamle skolefotos frem, forbedre dem med MyHeritages fotoværktøjer og dele dem online. Vi modtog indsendelser fra overalt i verden og vi var vilde med dem. Tusind tak til alle deltagerne, der delte fotos med os!

Vi vil annoncere vinderne nedenunder, men først skal vi se på nogle af de fotos, der var tæt på at vinde.

Runners-ups

Fotoet nedenunder blev sendt til os fra John Peterson i Nebraska, USA:

https://www.instagram.com/p/CTcd16FlbGp/

Fotoet blev taget i 1912 i Geneva, Nebraska, og viser Johns bedstefar der ”bruges som armlæn” i den midterste række, nummer fire fra venstre. Super sødt!

Fotoet nedenfor blev sendt til os fra Beverly Leeming i Canada:

Beverly skriver: “Dette er et foto med min mor helt til venstre på bagrækken i hendes fjerde år fra The Argosy, årsbogen fra Central High School of Commerce i Hamilton, Ontario, i 1938. Midt under den store depression, var hun den første i familien der gik i high school. Hun tog et sekretærkursus, da det var den hurtigste måde at kvalificere sig til et godt job og hjælpe med familiefinanserne. I maj 1938 var hun den ene af de to bedste studerene i klassen, der blev sendt til jobsamtale.”

Beverly inkluderede et citat fra sin mor om oplevelsen: “Under samtalen spurgte lederen, om jeg mente at jeg kunne køre maskinen. Jeg sagde, at jeg var sikker på at jeg kunne, hvis jeg fik muligheden for at lære hvordan. Jeg var den heldige der fik jobbet på kontoret hos Hamilton Cotton Co. Jeg startede d. 8. maj 1938 til $12 om ugen, som faktisk var udmærket dengang. Mit job var både på fuld tid og permanent – og det var svært at finde under den store depression.”

Meget imponerende!

“Jeg brugte et fremhævelsesværktøj, da fotoet var meget grynet og manglede detaljer,” skriver Beverly. ”Det skulle ikke bruge meget reparation, men jeg brugte stadig værktøjet til at rense lærerindens kjole og et par andre pletter. Når man zoomer ind på den forbedrede version, kan du se hvor stor en forskel det giver, når de grynede dele bliver udglatter, detaljerne bliver skarpe, og eksponeringen forbedres. Jeg er super glad for forskellen!”

Vernon Cameron fra USA sendte os følgende foto, der var taget af hans klasse i 1956:

”Jeg er den der sidder ved siden af væggen med hånden ved siden af mit ansigt,” skriver Vernon. “Jeg var meget genert og kunne ikke lide at få mit billede taget.”

Vi er glade for at Vernon overvandt sin generthed for at dele dette smukke foto med os!

Maria Adriaensen fra Belgien sendte os dette billede af sin far, der var taget mens han var i grundskolen:


Hendes far blev født i 1928 og var 10 år gammel i dette foto, så det betyder, at det er taget omkring 1938. Hans meget alvorlige udtryk i dette foto snød os næsten – det viste sig at han var lidt af en gavtyv. Mary siger: ”Nu og da måtte han til eftersidning på grund af hans numre…”

Det næste foto kom til os fra Elizabeth Fisher, a.k.a. Eliza Jeffery fra Australien:


Dette foto viser Elizabeth med sin søster på deres første skoledag i 1959: ”I 1959 startede jeg i preschool på Iona Presentation College i Mosman Park i den vestlige del af Australien. Det samme år påbegyndte min storesøster Franceine sit sidste skoleår, Junior Year, som senere hed Year 10,” skriver Elizabeth. ”Vi bar den samme uniform og 13 år senere, i 1971, bar jeg den stadig da jeg dimitterede fra high school og startede på universitetet.”

Her er et foto af Elizabeth, der dimitterer high school i samme uniform:

Det ser ud som om, at familien passede rigtig godt på uniformen!

Og den sidste er Jamie Johnson fra USA, der har sendt os to smukke fotos:


Denne, der er taget i 1920 eller 1921, viser hans bedstemor Hazel Eckard med hendes klasse i Stony Run School i Pendleton County, West Virginia. Hazel er pigen i den mørke kjole i midten af forreste række.

Nedenunder finder du endnu et billede af hans bedstemor, der er taget et par år senere i 1924 eller 1925:

“Min oldefar Arthur Eckard er manden helt til højre og han var læreren,” skriver Jamie. “Hans søn Vernon Eckard er i front med baseball-hatten. Hans son, Cameron Eckard, er den høje dreng bagerst, nummer to fra højre. Hans datter, Arline Eckard, er nummer tre fra højre på forreste række med lange, mørke strømpebukser. Og så er der min bedstemor Hazel Eckard, anden fra venstre, er bagerst.”

Det virker som om, at skolen var lidt af et familieanliggende! Tusind tak til Jamie og alle de andre runner-ups!

Og vinderne er…

Vores første vinder er Mary Crawford fra USA, som delte to fine fotos, som kommer med en interessant historie om hendes forfaders mål om at få en uddannelse, på trods af mangel på støtte fra sin familie.

Billederne viser Marys bedstemor, Sophie Sieczkowski, der var den første kvinde i familien til at gennemføre high school.

Mary skriver, at Sophie var en førstegenerations amerikansk statsborger, der blev født af forældre, som var flygtet fra forfølgelse i Østeuropa i 1887. ”Sophies forældre talte ikke engelsk, og de blev ret foruroligede når børnene talte engelsk og de ikke vidste, hvad de talte om,” skriver Mary. Hun forklarer, at der hvor Sophie kommer fra, ansås det for at være unødvendigt for en pige at have en uddannelse, da de forventes at have et arrangeret ægteskab i en ung alder (15-16). ”Det eneste kvinderne behøvede at vide var hvordan man gjorde rent, lavede mad og passede børn,” siger Mary. ”Men den unge Sophie havde en drøm. Hun ville være en uddannet kvinde og blive lærerinde.”

I starten af 1900-tallet, skulle børn generelt være i skole til ottende klasse, hvis familiens omstændigheder tillod dem at blive så længe. Men Sophie havde andre planer.

“Unge Sophie lavede en plan for at fortælle sine forældre, at Nebraskas lovgivning nu sagde, at børn skulle dimittere fra high school,” skriver Mary. Loven stipulerede faktisk at børn skulle gå i skole når de er mellem 7 og 16 år, og fik lov til at gå ud tidligt – når man var 14 – hvis man skulle arbejde på gården. Men Sophie fordrejede sandheden, så hun kunne blive i skole. Hendes forældre var ikke glade for det, og da hendes far forstod, at hun skulle læse videre, sagde han, at hvis hun ville dimittere high school, ville hun være på egen hånd og han ville ikke længere støtte hende.

Dette afskrækkede ikke unge Sophie. Hun tog et arbejde som hushjælp og arbejdede for bolig og forplejning mens hun gik i skole. Hun dimitterede fra high school i 1913 i Plattsmouth, Nebraska. Nedenunder kan I se hendes forbedrede, farvelagte dimissionsfoto:

“Hendes plan efter dimission var at uddanne sig til lærer og få arbejde i et lokalt skoledistrikt,” skriver Mary, og det er præcis hvad hun gjorde: Hun fik en stilling som lærer i et skole med kun ét lokale ude i landet i Cass County, Nebraska. Fotoet nedenunder viser hende i døren til skolehuset, hvor hun underviste første til ottende klasse.


Sophie blev gift, fik 8 børn og blev en hårdtarbejdende gårdkone – og hun opfordrede alle sine 6 døtre til at få en uddannelse og dimittere fra high school, som hun havde gjort.

“Hun arbejdede hårdt for at tjene penge til at betale for kost og logi til pigerne, så de kunne bo i byen og gå i high school,” skriver Mary. ”Flere af hendes døtre læste videre på universitetet.”

En af disse døtre – Marys mor – blev også lærer, og det gjorde Mary også, såvel som Marys niece.

“Min bedstemor var en klog og modig pige til at lave sådan et nummer og bagefter gennemføre for at nå hendes drømme,” skriver Mary. ”Hun var en beslutsom og stædig ung dame, som jeg respekterer og beundrer! Jeg takker hende hver dag for hendes ofre og for at opfordre alle hendes kvindelige efterkommere til at gå efter vores drømme.”

Sikke en enormt inspirerende historie og smukke fotos! Tillykke Mary, og tusind tak for at dele dem med os.

Vores næste vinder er Julia Claire Stafford fra Australien. Julia delte følgende billede af hende hos West Harnham Infants School, Harnham, Salisbury, Wiltshire i Storbritannien:

“De gamle Nissen-hytter, der husede skolen, blev efterladt på militærbasen på Salisbury Plain under 2. verdenskrig,” skriver Julia. ”Selvom dette foto blev taget for 57 år siden, kan jeg stadig huske min lærerinde, Miss Smith, der bar lange nederdele og cyklede i skole hver dag. Mit klareste minde er af min bedste veninde, der græder på vores første dag, da hun ikke kunne lide mælken vi fik til teen om morgenen, mens vi stillede os i kø ved kontoret for at få vores 5-års-vacciner. Heldigvis husker jeg kun poliovaccinen, der blev givet på en sukkerknald. Jeg er barn nummer to fra venstre på billedet, den lille pige der går med en bog.”

Sikke et fantastisk billede og minder! Tillykke, Julia, og tak for at dele dem!

Sidst men ikke mindst, den tredje vinder af vores Back to School Photo Contest er Kathryn Archer (@that90sgenealogist) fra Yorkshire:

Fotoet viser hendes bedstefars klasse i Goldthorpe, Yorkshire. Kathryn skriver: “Hans far underviste på den samme skole og underviste også skuespilleren Brian Blessed under hans tid der.”

Fotoet kommer virkelig til live når det farvelægges med MyHeritage In Color™, helt ned til træsplinterne i bordene. Fantastisk! Tillykke, Kathryn, og tak for at dele det!

Mary, Julia og Kathryn vil hver modtage et gratis MyHeritage Komplet abonnement. Tillykke igen og nyd det – og endnu engang tak til alle, der indsendte deres vidunderlige fotos.

Konkurrencen er godt nok slut, men du kan stadig forbedre dine gamle familiefotos med fantastiske resultater til enhver tid ved at bruge MyHeritages fotoværktøjer. Du kan forbedre, farvelægge eller animere dine fotos i dag!