Takket være MyHeritage DNA Quest kunne begge mine fædre følge mig ned ad kirkegulvet

Takket være MyHeritage DNA Quest kunne begge mine fædre følge mig ned ad kirkegulvet

Kara Miller blev adopteret i en lukket adoption, da hun var to dage gammel. Flere år efter at have taget en DNA-test gennem MyHeritage’s pro bono-projekt, DNA Quest, fik Kara et match, som førte til, at hun fik kontakt med begge sine biologiske forældre. Måneder senere kunne både hendes biologiske far og hendes adoptivfar føre hende ned ad kirkegulvet på hendes bryllupsdag – hvilket for nylig blev rapporteret i People Magazine.

Kara voksede op velvidende om, at hun var adopteret. Hun var den ældste af fire piger, hvoraf de tre var adopteret, og hendes familie var stolt af deres identitet og opmuntrede dem til at være nysgerrige omkring deres fortid og deres familier.

Kara fejrer en fødselsdag med sin adoptivfamilie

Kara fejrer en fødselsdag med sin adoptivfamilie

Men da Karas adoption var afsluttet, og det bureau, der havde formidlet adoptionen, var blevet lukket, var hun ikke sikker på, hvordan hun skulle finde sine biologiske forældre, da hun blev 18 år. De oplysninger, som hun havde om sine forældre, var minimale: Hun havde et navn på sin mor (som viste sig at være forkert) og et par mindre detaljer, men intet om sin far.

For mange år siden hørte Karas adopterede mor om DNA Quest – et MyHeritage pro bono-projekt, der sender gratis DNA-sæt til adopterede, som søger efter deres biologiske familie, og opfordrede Kara til at ansøge. Her er hvad Kara svarede os, da hun blev spurgt, hvorfor hun gerne ville tage en DNA-test:

“Jeg blev adopteret som 2 dage gammel, og det var virkelig en velsignelse. Min modige mor opgav mig, så jeg kunne få et bedre liv, og det vil jeg altid takke hende for. Min biologiske mor var kun 16 år, da jeg blev født. Min biologiske bedstefar sagde, at han ville tænke på mig hver dag. Jeg har forsøgt at leve et liv, som hele min familie ville være stolt af. Jeg vil virkelig gerne møde mine biologiske forældre og bedsteforældre, så jeg kan takke dem for alt det, de har givet mig. Jeg vil gerne lære om, hvem de er, og dele vores historier med hinanden.”

Kara fik et gratis DNA-sæt, og hun tog testen. Desværre var der ingen nære slægtninge blandt hendes matches. I årevis tjekkede hun hver eneste e-mail hun modtog med DNA-matches via MyHeritage, men matchene var altid fjerne.

Indtil en morgen i februar 2021.

“Jeg tror, du har fundet os”

“Jeg har en dårlig vane med at kigge på min telefon som det første om morgenen,” griner Kara. Den morgen kiggede hun på sin telefon og så kun én meddelelse: en e-mail fra MyHeritage, der informerede hende om, at hun havde fået et nyt DNA-match. Hun åbnede e-mailen og kunne ikke tro sine egne øjne: Det var et match på 25% med en kvinde ved navn Andrea.

Ud fra Andrea’s aldersgruppe konkluderede Kara, at denne kvinde måtte være hendes tante.

Kara skrev straks til Andrea og ringede til sin mor for at fortælle hende, hvad hun lige havde opdaget. De ventede spændt på at høre fra Andrea i yderligere halvanden dag – indtil Kara fik en besked fra en anden person, som også matchede 25%! Det var Andreas mor, Pam. Dette familieforhold plus det 25% match viste uden tvivl, at Pam var Karas bedstemor.

Efter en masse beskeder mellem familiemedlemmerne kunne Andrea og Pam huske noget, de havde vidst for mange år siden. Pams søn Mark – Andreas bror – var blevet far til en lille pige, da han var 19 år gammel. Pam vidste det dengang, og for otte år siden havde Mark delt denne viden med Andrea ved en frokost for otte år siden.

“Jeg tror, du har fundet os,” skrev Andrea til Kara.

Kara med sin biologiske tante, Andrea

Kara med sin biologiske tante, Andrea

Det viste sig, at Andrea for nylig havde uploadet sit DNA og sin mors DNA til MyHeritage, da hun fik at vide, at hun kunne gøre det gratis. Hun studerer i øjeblikket med en mindre studieretning i slægtshistorie, og det var derfor, hun begyndte at interessere sig for slægtsforskning og DNA. Hun havde aldrig drømt om, at hun ville finde sin brors biologiske datter.

Andrea skrev til Mark for at fortælle ham, hvad der var sket. Først sagde han, at han gerne ville tage en DNA-test for at få det bekræftet, men Andrea fortalte ham, at fordi Kara passede både med hende og deres mor, var det 100% sikkert, at Kara var hans datter. Så han bad om hendes oplysninger og sagde, at han gerne ville tale med hende.

“Jeg havde brug for lidt tid med min datter”

“Jeg var 19 år gammel, da Kara blev født, og jeg vidste ikke andet om hende end hendes fornavn,” siger Mark. “Når man er ung, forstår man ikke, hvad det betyder at få et barn og give det til en anden. Men det er svært, man spekulerer på hvem hun er, hvordan hun er opdraget? Er hun lykkelig?”

Mark og Kara korresponderede på Facebook til langt ud på natten. De besluttede sig for at mødes, men fordi der var så travlt på arbejdet, måtte Mark sætte en dato til to uger senere. “Efter et par dage følte jeg, at jeg bare ikke kunne vente og bad om at mødes tidligere,” siger han. “Vi bor to timers kørsel fra hinanden, så vi mødtes på et pizzaria. Det var meget spændende.”

Kara med sin biologiske far, Mark

Kara med sin biologiske far, Mark

Mark var også i kontakt med Karas biologiske mor, og han fandt forbindelsen – men ikke før han havde brugt et par dage på at lære Kara at kende. “Jeg følte, at jeg ville have hende for mig selv, jeg havde brug for noget tid med min datter,” siger han.

“Jeg holdt aldrig op med at tænke på hende”

Karas biologiske mor, Shannon, var overlykkelig over at høre nyheden.

“Jeg har altid håbet, at jeg ville finde hende for at sikre mig, at hun fik et bedre liv, som jeg håbede, at hun ville få. Jeg ville vide, at jeg tog den rigtige beslutning, selv om det var så svært for mig,” siger Shannon. “Jeg ønskede, at hun skulle finde mig, så jeg plejede at opdatere mine kontaktoplysninger hvert år hos adoptionsbureauet. Jeg gik ud fra, at det ville være den eneste måde, hun kunne finde mig på.”

Shannon var kun 16 år, da hun blev gravid med Kara. “Min far mente, at jeg skulle opfostre hende,” siger hun, “men jeg ville have, at hun skulle have et godt liv, at hun skulle have en far og en mor, som ville tage sig godt af hende. Så jeg bortadopterede mit barn.”

“Jeg holdt aldrig op med at tænke på hende,” fortsætter Shannon. “Jeg havde hendes fotos, jeg beholdt endda ultralydsbilledet af hende. Hvert år på hendes fødselsdag satte jeg sedler i balloner og sendte dem af sted, og jeg gemte bøger til hende, da jeg drømte om, at hun ville få dem en dag.”

Men Shannon var overbevist om, at hun ikke burde gøre et forsøg på at finde og kontakte sin datter. For 10 år siden genoptog Mark kontakten med Shannon og forsøgte at overbevise hende om, at de skulle finde deres datter, men hun nægtede. “Jeg fortalte ham, at selv om jeg virkelig ønsker det, skal det komme fra hende, og vi kan ikke bare brase ind i hendes liv,” siger hun.

Hun siger, at hun aldrig havde tænkt på DNA-muligheden. “Da jeg blev ringet op af Mark og fik at vide, at han havde fundet Kara, var jeg så glad, men også så ked af det. Jeg var ked af det, fordi jeg var langt fra hende og ikke kunne tage min bil og køre hen til hende med det samme.”

“At møde hende og vide, at hendes dejlige forældre tog sig godt af hende, er en helende oplevelse for mig”, tilføjer hun.

Kara med sin biologiske mor, Shannon

Kara med sin biologiske mor, Shannon

Ned ad kirkegulvet med begge fædre

Historien sluttede på smukkeste vis i september, da Kara blev gift og inviterede både sin adoptivfar og sin biologiske far til at følge hende ned ad kirkegulvet. Mark, hendes biologiske far, fulgte hende halvvejs, og Doug, hendes adoptivfar, tog over derfra.

“Jeg har haft øjeblikke i mit liv, hvor jeg har tænkt på, om der er nogen, der ligner mig,” siger Kara. “Jeg har altid ønsket at møde min familie, men jeg var ikke klar over, at jeg ville blive så glad for det. Det føles bare så godt. Nu har jeg fået en helt ny familie. Jeg har alle dem, som jeg har brug for.”