Døtre af mor og lille barn adskilt i Auschwitz endelig genforenet

Døtre af mor og lille barn adskilt i Auschwitz endelig genforenet

For halvandet år siden fortalte vi jer om den ekstraordinære og hjerteskærende historie om en mor og et lille barn, der blev adskilt i Auschwitz, for aldrig at se hinanden igen – og hvis døtre fandt hinanden takket være en MyHeritage DNA-test.

Det glæder os at kunne dele, at MyHeritage for nylig faciliterede deres første personlige genforening som en vidunderlig overraskelse for Evas søstre, Dena og Jean i USA

Se Clare overraske sine nyfundne tanter i videoen herunder:

Denne historie blev omtalt i Washington Post, New York Post og Daily Mail, samt mange medier på mange forskellige sprog verden over.

Den utrolige opdagelse, de gjorde i 2020, faldt sammen med starten af COVID-19-pandemien, hvilket gjorde det umuligt for de nyfundne familiemedlemmer at mødes. De talte på Zoom hver anden uge efter at have fundet hinanden, men de vidste ikke, hvornår de ville være i stand til at se hinanden ansigt til ansigt.

Da restriktionerne for rejser til USA fra Storbritannien endelig blev ophævet, benyttede Clare sig af den første mulighed til at flyve over for at besøge sine tanter – men for at gøre deres genforening endnu mere særlig, holdt hun sin rejse hemmelig og dukkede uanmeldt op på deres dørtrin!

MyHeritage Research-teamet har været tæt involveret, lige siden Clare, Dena og Jean kontaktede os for at hjælpe dem med at bekræfte deres opdagelse. Som en forsidehistorie spurgte vi Dena og Jean, om vi måtte interviewe dem i deres hjem den dag, og fortalte dem, at vi sideløbende ville interviewe Clare i hendes hjem i Storbritannien.

Kameraholdet ankom og begyndte at interviewe søstrene om deres mor og deres søgen efter deres forsvundne søster. I mellemtiden var Clare på vej til deres hjem fra lufthavnen.

Da Clare fik grønt lys, bankede hun på deres dør, gik ind i rummet og sagde: “Må jeg deltage i interviewet?”

Dena og Jean gispede begge i chok og rejste sig for at kramme hende. De kunne ikke tro det!

Efter nogle længe ventede kram, gruppebilleder og en kop kaffe med Jeans hjemmelavede småkager, satte vores crew de tre ned på sofaen for at interviewe dem sammen.

“Vi har snakket i næsten to år nu,” sagde Dena, “og vi var ikke sikre på, hvornår denne dag nogensinde skulle ske.”

“MyHeritage, det her har været helt vidunderligt,” udbrød Jean.

“Følelsen, som jeg har indeni lige nu, er fantastisk, og alle burde få lov til at opleve den,” tilføjede Dena.

Tidligere beskrev Clare dette møde som “et af højdepunkterne i mit liv.” Jean sagde, at det at finde sin savnede familie får hende til at føle sig “mere hel.”

Familien nåede at nyde to uger sammen, hvor de sludrede og indhentede den tabte tid, inden Clare tog hjem. De planlægger nu deres næste besøg – denne gang vil tanterne flyve til Storbritannien.

Vi kunne ikke være mere beærede over at have gjort genforeningen muligt, og vi ønsker denne smukke familie mange flere år til at nyde hinanden.

Og til dem af jer derude, som stadig leder efter et savnet familiemedlem… husk, der er håb, selv efter 75 år. Prøv at undersøge din slægtshistorie med MyHeritage – du ved aldrig, hvad du kan finde.