FCK-spillere opdager deres slægtshistorie med MyHeritage DNA – 2. episode

FCK-spillere opdager deres slægtshistorie med MyHeritage DNA – 2. episode

Sidste uge delte vi første episode af MyHeritage-quizzen med FCK-spillere, som opdagede spændende detaljer om deres slægtshistorie, efter at have taget en MyHeritage DNA-test. Vi så blandt andet hvordan Carlos Zeca havde intet mindre end 9 forskellige etniciteter i sine DNA-resultater, og Kevin Diks modtog en besked fra en ukendt fætter i andet led, som kendte hans tipoldemor!

Se anden episode med endnu flere overraskelser her:

Kevin Diks

I første episode, så vi hvordan Carlos Zeca havde hele 9 forskellige etniciteter, mens Karl-Johan kun havde en enkelt. Kevin ligger sig i midten af de to andre med 5 forskellige etniciteter. Mens hans hollandske og indonesiske rødder var kendte for ham, var det noget af en overraskelse da han blev præsenteret med sine balkanske og skandinaviske rødder. Som Karl-Johan så fint og simpelt utrykte det: Velkommen!

Kevins mor er indonesisk, mere præcist fra øgruppen Molukkerne, som er en tidligere hollandsk koloni. Kevins bedsteforældre, Charles Edison Bakarbessy og Door Haurissaog, samt 42 andre med efternavnet Bakarbessy, ankom til Holland i 1951 på skibet Castelbianco. 

Omkring 50.000 i Holland er af molukkansk afstamning, inklusiv nogle højt profilerede fodboldspillere, bl.a. tidligere landsholdsspillere Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong og Roy Makaay. Med den opdagelse må der være nogle utrolige fodbaldgener fra det område!

Karl-Johan Johnsson

Vi lærte i første episode, at Karl-Johan er meget skandinavisk, men hvad han ikke vidste, var at han har en lang historie af forfædre i militæret. Vi fandt hans oldefar, John Algot Larsson, i dette dokument fra militæret, som viser at han i 1919 tjente 92 dage i militæret under Første Verdenskrig. Dokumentet viser også at han var 1,80 meter høj, hvilket var meget højt for den tid. Måske er det fra den forfader, at Karl-Johan har sin højde. 

En sjov hale på denne opdagese er, at Karl-Johans søn hedder Algot til mellemnavn, selvom Karl-Johan ikke kendte til John Algot!

Carlos Zeca

Vores forskningsteam dykkede med i Carlos’ slægtshistorie, for at undersøge hvor navnet Mó, som mange af hans forfædre havde i deres navn, stammer fra. Første gang vi stødte på navnet var i midten af 1800-tallet, hvor Carlos’ 3xtipoldemor, Joana Dias, fik tilnavnet Joana Dias da Mó. Alt tyder på, at han boede i Mó’s hus, som det fremgår af hendes dødsattest, dvs. at de boede i en mølle eller et hus, der havde en mølle, hvor de slibede landbrugsredskaberne i området.

Navnet Mó stammer fra en mølle som denne

Navnet Mó stammer fra en mølle som denne

Carlos’ bedstefar, José Rodrigues da Mó, arvede tilnavnet Mó. Vi fandt et foto at ham, or takket være Deep Nostalgia, kunne vi animere fotoet så ansigtet bevæger sig, og overraske Carlos med det. 

Konklusion

Endnu engang, lærte Zeca, Karl-Johan og Kevin en masse om deres rødder i denne episode, og oplevede de mange måder de har mulighed for at opdage og udforske deres slægtshistorie på MyHeritage. Vi håber de gik derfra med mod til at lære endnu mere, og at de føler sig mere forbundet til deres historie end tidligere.

Vi inviterer jer alle til selv at tage på en opdagelsesrejse på MyHeritage, og lære om jeres rødder.Lad os vide hvad du opdager.

Kom i gang i dag!