Hun fandt en fætter, der var formodet død i 30 år – i live

Hun fandt en fætter, der var formodet død i 30 år – i live

MyHeritage-brugeren Minka Kainulainen, 29 år, fra Finland, løste et årtier gammelt mysterium takket være en optegnelse, som hun fandt på MyHeritage: Hun afdækkede skæbnen for en fætter til sin mor, som hun troede var død under kendte omstændigheder for 30 år siden… og til hendes chok opdagede hun, at han stadig er i live!

Har du også gjort en utrolig opdagelse gennem MyHeritage? Klik her for at fortælle os om den!

Minkas mors fætter, Jari, flyttede med sin familie fra Savonlinna til Bahamas i begyndelsen af 1960’erne, da han var under 3 år gammel. Årsagen til flytningen var ukendt, og på et tidspunkt i 1980’erne modtog de finske slægtninge en besked om, at Jari var død. Ingen vidste dog, hvor og hvornår det var sket. Der var heller ingen oplysninger om hans dødsårsag. I begyndelsen af 1980’erne var Jari i tyverne, og hans slægtninge var overraskede og bedrøvede over at høre, at han var død så pludseligt og så ung.

Minka var nødt til at vide: Hvad skete der med Jari?

Minka dykker ned i forskningen

Minka begyndte at undersøge sin slægtshistorie på MyHeritage i 2016. Der er i øjeblikket 1259 personer i hendes slægtstræ, og hun har flere mysterier, som hun ønsker at løse.

Minkas mor var født i 1970’erne og havde aldrig mødt sin fætter – hun havde kun set billeder af ham.

Under sin forskning faldt Minka over nogle oplysninger om Jari: en optegnelse over hans ankomst til New York.

Jaris rejseprotokol

Jaris rejseprotokol

Ved at søge i MyHeritage’s historiske datasamlinger fandt Minka også oplysninger om Jaris ægteskab i Florida i 1988.

Jari Pekka Kainulainen and Frances Carol Coniglio/Donley from MyHeritage's Florida, Marriages, 1970–1999 collection

Jari Pekka Kainulainen og Frances Carol Coniglio/Donley fra MyHeritage’s samling, Florida, Vielser, 1970-1999

Dette gav Minka to vigtige oplysninger, og hvad mere er, mindst en af disse begivenheder fandt sted efter hans formodede død.

Måske var de oplysninger, som Minkas familie havde fået, ikke helt korrekte?

Sociale medier hjælper med at løse mysteriet

Derefter besluttede Minka at søge efter Jaris ægtefælle på Facebook. Hun fandt en kvinde med samme navn, og på hendes venneliste var der en ung kvinde med efternavnet Kainulainen.

Minka sendte kvinden en besked på engelsk, hvor hun spurgte om hendes identitet, hvor hun havde fået sit efternavn fra, og om hun måske kendte Jari Kainulais.

Omkring en time senere fik Minka et svar: Jari var denne unge kvindes far. Minka udtrykte sin medfølelse over hans død.

Og så gav Jaris datter hende en utrolig nyhed: hendes far var faktisk stadig i live.

Minka fortalte Jaris datter, at hendes familie havde ledt efter ham i mange år. Jaris onkel havde endda kontaktet skaberne af et tv-program i Finland, som hjælper med at finde forsvundne familiemedlemmer, men det blev ikke til noget.

“Jaris datter blev så overrasket over at høre fra mig, fordi hun troede, at hendes far ikke havde nogen slægtninge i Finland,” siger Minka. “Det viste sig, at Jaris forældre var blevet skilt kort tid efter, at han var flyttet til Bahamas, og at hans far var vendt tilbage til Finland. Jari havde hørt fra sin mor, at hans far var død kort tid efter, at han var vendt tilbage til Finland, og at der ikke er andre slægtninge i Finland.”

Minka fortæller, at hendes fætter Jaris liv blev vendt op og ned af de nye oplysninger. “Han er taknemmelig for, at han har familie i Finland, og at vi har ledt efter ham,” siger hun. “Min egen mor og andre slægtninge er overraskede over, at Jari er blevet fundet, for de havde troet, at han var død.”

Den ene opdagelse fører til den anden

Opdagelsen har naturligvis inspireret Minka, og nu har Minka ved hjælp af en Facebook-gruppe og en DNA-test også fundet en grandtante, som ingen i hendes familie kendte til.

I øjeblikket forsøger Minka at løse mysteriet om sin tipoldefar. Hendes tipoldefar var sandsynligvis en ukrainsk sømand, som man ikke ved andet om end et vagt skrevet navn på bagsiden af et fotografi.

Photo of Minka's great-great-grandfather with inscription on the back

Foto af Minkas tipoldefar med inskription på bagsiden

Tusind tak til Minka for at dele sin fantastiske historie!

Har du også gjort en utrolig opdagelse ved at bruge MyHeritage? Vi vil gerne høre om den! Send os din historie via denne formular eller send den til os på stories@myheritage.com.