Nye funktioner til mobilappen: Indbakke og scanner – Del 1

Kommentarer.

Vi er glade for at kunne annoncere to nye funktioner i MyHeritage-mobilappen for at hjælpe dig med at forbedre din slægtsforskning:

Indbakke – En omfattende emailbaseret beskedfunktion til at kommunikere med andre medlemmer af MyHeritage, herunder dine egne slægtninge, vedrørende DNA-matches, Smart Matches og andre emner inden for slægtsforskning.
Scanner – en nyttig funktion, der bruger din smartphones højopløsningskamera til at scanne gamle fotografier og dokumenter direkte til din familieside på MyHeritage, for at bevare dem digitalt.

Om mobilappen

MyHeritage mobilappen gør det nemmere end nogensinde før, at udforske og dele din familiehistorie på farten. Optag og del familiefotografier og minder fra din mobil, og opdater dit træ ved familieforsamlinger og inviter familiemedlemmer til at bidrage til dit slægtstræ. MyHeritage-mobilappen er tilgængelig på iOS og Android helt gratis, og fungerer fint på smartphones og tablets. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du installere mobilappen her.

Dette blogindlæg er del 1 i vores annoncering om mobilappsfunktioner, og vil introducere indbakken. I del 2 kommer vi til at gennemgå scanneren.

Indbakkeoversigt

Den nye indbakkefunktion i mobilappen muliggør et nemmere samarbejde med dine familiewebstedsmedlemmer, og med andre brugere som du har DNA- eller Smart-matches med. Du kan bruge den til at sende og modtage emails, for at undersøge din forbindelse med andre MyHeritage-medlemmer, og opdage mere om din familiehistorie sammen. Vi meddelte for nyligt, at det er gratis at kontakte dine DNA-matches, så indbakken er nu endnu mere nyttig. Samarbejde er en vigtig del af vellykket slægtsforskning, og derfor udvikler vi værktøjer, der gør det nemmere for vores brugere. Indbakkefunktionaliteten eksisterer allerede på MyHeritage-webstedet, men nu er der en brugerflade til at bruge den fra mobilappen, og den mobile version er endnu nemmere at bruge. Korrespondancer, som du starter med dine DNA-matches eller andre MyHeritage-medlemmer, kan via mobilindbakken fortsættes uanset hvor du er, også selvom du startede den på webversionen. Vi mener, at dette er en af de bedste beskedfunktion tilgængelig fra en slægtsforskningstjeneste: den har den funktionalitet vi har hørt fra vores brugere at de vil have, og den er intuitiv og nem at bruge.

Adgang til indbakken

For at navigere til indbakken, skal du trykke på det nye konvolutikon øverst i højre hjørne på mobilens skærm. Hvis du har ulæste beskeder, vil der være et mærke på konvolutten, der angiver hvor mange ulæste meddelelser du har i din indbakke.

Klik på konvolutten på startskærmen for appen for at åbne indbakken

Du kan også navigere til indbakken fra menuen til mobilappen:

Klik på “Indbakke” i hovedmenuen for at åbne indbakken

Hvis du trykker på konvolutikonet eller “indbakke” i menuen, vil du blive taget til indbakken.

Indbakken

På hovedsiden af indbakken vises de email-samtaler du har med andre mennesker. Samtaler med nyere meddelelser vil blive vist først. Tråde med ulæste meddelelser vises med fed skrift. Dette er den samme liste, som du vil se på webversionen af indbakken. I mobilindbakken kan du starte tråde med medlemmer af dit familiewebsted, og fortsætte tråde der blev indledt gennem kontaktlinks eller knapper i DNA-matches og Smart Matches-funktionerne. Du kan ikke søge efter eller kontakte andre MyHeritage-medlemmer vilkårligt. Dette er en sikkerhedsfunktion, der beskytter vores medlemmer mod spam.

For at starte en ny samtale skal du trykke på blyanten nederst i højre hjørne på indbakkenes hovedside.

Indbakke: Hovedside

Tryk derefter på plustegnet i feltet “Til”.

 

Tilføj modtagere, når du skriver en ny besked

Start med at indtaste modtagerens navn, og vælg derefter den ønskede person fra listen der vises. Du kan vælge op til seks modtagere, hvis du vil starte en gruppesamtale.

 

Vælg det MyHeritage-medlem, du vil sende beskeden til

Start med at skrive din besked og tryk på “Send”, når du er færdig.

 

Tryk på “Send” for at sende din besked

Når en meddelelse er færdigtskrevet og sendt, sender MyHeritage en email til modtageren. Emailen viser ikke din email-adresse; den sendes fra MyHeritage på dine vegne, og modtageren kan svare emailen via MyHeritage, som så sender en email til dig.

Træk en besked til venstre på iOS eller lav et langt tryk på Android, for at markere som læst eller ulæst. Tryk på “Mere” for at svare, arkivere eller slette tråden. Hvis du vil rydde op i din indbakke uden at slette dine tråde, kan du arkivere dem. Når du arkiverer en email-tråd, bliver den flyttet fra din hovedindbakke til et separat arkivafsnit.

Hvis du vil filtrere dine beskeder, skal du trykke på filterikonet øverst i højre hjørne af skærmen – det er det ikon, der ligner en trakt. Et panel åbnes fra højre side af skærmen, hvor du kun kan se beskeder der er ulæste, arkiverede eller som du har sendt.

 

Brug filteret til at styre hvilke tråde du vil have vist

Tryk på en hvilken som helst tråd for at se den seneste besked. Du kan også trykke på tidligere beskeder i tråden for at udvide og læse dem.

Et eksempel på en udvidet besked

Besvar en besked ved at trykke på pilen nederst til højre på skærmen. Tryk på ellipsismenuen (…) i øverste højre hjørne for at svare, arkivere, markere meddelelsen som ulæst, eller slette den.

Vi afslører ikke email-adresser, men vi fortæller dig for hver person du svarer til, navnet på det familiewebsted de administrerer, hvilket kan være nyttigt. I den nærmeste fremtid vil vi for enhver korrespondance der er en af dine DNA-matches, planlægge at vise informationer om jeres DNA-forhold.

Du vil modtage en notifikation når du har nye beskeder direkte på startskærmen af din mobil.

Notifikationer på startskærmen på en smartphone, der viser 1 ny meddelelse

Du kan fravælge push-notifikationer hvis du ikke ønsker at blive underrettet på denne måde, selvom vi anbefaler at du ikke fravælger dem, da indgående meddelelser fra andre brugere kan være meget vigtige. For at fravælge push-notifikationer på iOS, skal du gå til indstillingsmenuen på din mobil, vælg “Notifikationer”, tryk på MyHeritage-appen og deaktiver “Tillad notifikationer “. For Android mobiler, skal du gå til mobilens indstillinger, og fortsætte i overensstemmelse med den enhedsspecifikke proces for at fravælge sådanne notifikationer.

Opsummering

Den nye mobil-indbakke er en fantastisk måde at samle alle dine samtaler med andre slægtsforskere på ét sted. Den blev bygget til at være meget bekendt for folk der er vant til at arbejde med email-applikationer, samtidig med at du bevarer dit privatliv ved at vi ikke afslører din personlige email-adresse til de MyHeritage-medlemmer du svarer. Vi håber, at den nye mobilapp-indbakke vil gøre det nemmere for dig at samarbejde med andre medlemmer.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.