Hvis kærlighed kan næres af musik…

Kommentarer.

“Hvis kærlighed kan næres af musik, så spil; spil, så min sult blir overmæt, og dør af alt for mange herligheder.” ― William Shakespeare

Musik kan bringe folk sammen med kærlighedens universelle sprog. Vi har forsket i nogle af de par fra tidligere Eurovision-konkurrencer, som stod sammen på scenen.

  1. Den ikoniske gruppe, ABBA, fra Sverige stod på scenen i 1974 med to ægtepar: Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad, samt Björn Ulvaeus og Agnetha Fältskog. Mange mener dermed af ABBAs sange har deres rødder i ægte kærlighed. Før bandet begyndte at skrive deres sange, havde de to par mødtes og begyndte at date i 1969. Björn og Agnetha spildte ikke tiden og blev gift det samme år. Anni-Frid og Benny tog længere tid inden de besluttede sig for blive gift og var forlovet i næsten 10 år inden de tog det store skridt
  2. Vinderne fra 1963, vores egne Grethe og Jørgen Ingmann fra Danmark, var gift da de gav Danmark deres først Eurovision-sejr med “Dansevise”. Ved Jørgens død sagde en nær ven: “Han var sikkert forelsket i Grethe indtil hendes død. Han sagde aldrig et ondt ord om hende.
  3. Lill Babs, som repræsenterede Sverige ved Eurovision i 1961, var gift med Lasse Berghagen, som også repræsenterede Sverige i 1975.
  4. Ved Eurovision i 1996, havde One More Time et par, Peter og Nanne Grönvall, som en del af sit band. Peter er i øvrigt søn af Benny Andersson fra ABBA. Peter og Nanne har været gift siden 1994 og har to børn sammen.
  5. Charlotte Perrelli, som vandt Eurovision i 1999, var gift med Nicola Ingrosso, en svensk-italiensk restauratør. Parret fik to sønner. Ingrossos ældste bror, Emilio, var desuden gift med en anden svensk sangerinde, Pernilla Wahlgren. Deres søn, Benjamin Ingrosso, repræsenterede Sverige i 2018.
  6. Ægteparet, Simon og Diana Platin, repræsenterede Slovenien i 2004. De mødtes på scenen og blev gift i deres scenetøj ombord på et skib i Bosporus-strædet i 2004.

Vi glæder os til at se hvilke familieforbindelser vi finder blandt dette års deltagere.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.