Da børn optrådte ved Eurovision

Da børn optrådte ved Eurovision

Mange af os var som børn betaget af Eurovision Song Contest, som blev set sammen med hele familien. De fleste børn elsker musik og dans, og ved tre forrige Eurovision-konkurrencer, har børn (i et enkelt tilfælde et barn i voksenalderen) selv stået på scenen som den store Eurovision-stjerne.

Lea Bundgaard

[http://www.diggiloo.net]

[http://www.diggiloo.net]

Lea Bundgaard, dengang kun ni år gammel, optrådte på scenen med den danske duo Kirsten og Søren, også kendt som “Hot Eyes”, ved Eurovision i 1984. Lea er Sørens datter, og hun stjal praktisk talt showet fra ham og Kirsten. Hun gik tværs over scenen iført en pink sweater og hvide shorts, tilføjede derefter et tørklæde og hætte til hendes påklædning, og så prøver på humoristisk vis at gøre plads til sig selv mellem Kirsten og Søren mens hun synger “Sku’ du spørge fra nogen” side om side med dem. Sangen endte på en 11. plads. Hot Eyes optrådte sammen ved i alt tre Eurovisions: 1983, 1984 og 1988.

Javier Glaria, Alexis Carmona, Beatriz Carmona, and Rosalía Rodríguez

[Kredit: Almorenogo]

[Kredit: Almorenogo]

I 1979 hjalp fire børn med at repræsentere Spanien ved Eurovision i Jerusalem ved at synge på scenen sammen med Betty Missigeo, med sangen “Su Cancion” (Din sang), der endte på andenpladsen. De fire børn, Javier Glaria, Alexis Carmona, Beatriz Carmona og Rosalía Rodríguez sad på scenen ved siden af Missigeo, mens de svajende sang hele 157 “lahs” hvilket er en Eurovision-rekord. Mod slutningen af sangen rejser de fire børn sig op og holder hver især et skilt hvor der står “tak” på engelsk, spansk, fransk og hebraisk.

Ksenija Knežević

Ksenija Knežević with her father, Nenad Knežević

[Kredit: https://volimpodgoricu.me]

Ksenija Knežević var en af fem kvinder, der var back-up-sangere i 2015, da hendes far, Nenad Knežević, hvis scenenavn er Knez, repræsenterede Montenegro. Ksenija Knežević, som på det tidspunkt var designstudent i Beograd, hjalp hendes far til en 13. plads med sangen “Adio”. Det var Montenegros bedste placering siden første gang landet deltog i Eurovision i 2007. Kun et år tidligere havde landet erklæret sin uafhængighed, hvilket gør det til en af verdens nyeste anerkendte nationer.

Gili Netanel

Galit and Gili

Kredit: [Eurovision-spain.com]

Gili Netanel var kun 12 år gammel da han optrådte sammen med Galit Burg-Michael, 21 år, da de repræsenterede Israel i 1989. De optrådte som Gili og Galit med sangen “Kongens vej”, en sang fuld af bibelske referencer, og endte på en 12. plads. Gili åbnede showet, syngende i en klar høj stemme, iført hvide bukser, og en stribet sort og hvid T-shirt. Lidt efter kommer Galit gående ned ad en trappe for at synge med ham. Interessant faktum: Det følgende år blev reglerne for Eurovision Song Contest ændret, så sangerne skulle være mindst 16 år gamle for at optræde.

Selvom der ikke er børn på scenen ved Eurovision 2019, vil mange børn – som sædvanligt – sikkert se showet derhjemme. De vil synge, danse og heppe på deres favoritter og håbe på at de engang selv vil stå på den store scene.

Har du et favoritminde fra Eurovision fra din barndom? Fortæl os om det i kommentarfeltet nedenfor!