13-årig spirende slægtsforsker besøger MyHeritage

Kommentarer.

Mens de fleste af hans venner tilbringer deres sommerferie udendørs, sidder Yehonatan Cohen, en 13-årig dreng fra det nordlige Israel, med sin slægtsforskning i dyb koncentration.

Yehonatan startede med at interessere sig for slægtsforskning i forbindelse med et projekt om familiehistorie i skolen – og han er ikke stoppet siden. Hver uge sidder han i timevis og forsker og arbejder på sit slægtstræ, i håb om at lære mere om sine forfædre og deres liv.

I løbet af de sidste par år, har Yehonatan interviewet familiens slægtninge, samlet historier og billeder og føjet alle sine fund til sit MyHeritage-slægtstræ. Ved hjælp af avancerede forskningsfunktioner som Smart Matches™ og Record Matches, har hans slægtstræ vokset enormt. Han har i dag 250 personer i sit træ, der går mere end 8 generationer tilbage.

Yehonatans forældre blev overrasket over hans nye hobby, men opmuntrede ham til at fortsætte. Da hans mor, Dafna, i starten af sommeren iagttog Yehonatans lidenskab for slægtsforskning og kærlighed til MyHeritage-platformen, foreslog hun ham at tage kontakt til firmaet. I en telefonsamtale med en repræsentant fra MyHeritages supportafdeling, fortalte Yehonatan at han drømte om at komme og besøge MyHeritages kontor en dag, og få et indblik i dets daglige arbejde. Han fik sit ønske opfyldt, og Yehonatan og hans forældre blev inviteret til MyHeritage-kontoret til en rundtur. MyHeritage-teamet blev rørt over hans dedikation, og planlagde en lille overraskelse for Yehonatan.

Besøg på kontoret

Efter at have ankommet til kontoret og blive vist rundt, fik Yehonatan at vide, at han ville komme til at mødes med MyHeritage-grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet, for nogle råd og vejledning om slægtsforskning. Da han hørte dette blev han helt målløs!

Da de sad sammen, fortalte Gilad Yehonatan, at han også begyndte sin familiehistoriske rejse i forbindelse med et skoleprojekt, da han var i samme alder. Hobbyen udviklede sig til at blive så meget mere end en hobby efter at Gilad grundlagde MyHeritage.

Gilad spurgte Yehonatan, hvor hver gren af hans familie stammede fra. Han gav ham ideer til hvor han skulle søge efter informationer til hver gren. Yehonatan forklarede, at så vidt han vidste, havde hans slægtninge altid havde boet i Israel. Gilad foreslog at søge efter dem i den første folketælling for den jødiske befolkning i Israel, iværksat af Sir Moshe Montefiore i 1839. Og ganske rigtigt, fandt de straks Yehonatans familie i folketællingen.

MyHeritage administrerende direktør, Gilad Japhet, hjælper Yehonatan med sit slægtstræ

Gilad viste Yehonatan sit eget slægtstræ, og fortalte ham lidt om sin personlige familiehistorie. Han delte også nogle forskningstips og råd, baseret på hvad han gør i dag, og hvad han ønsker, at han havde vidst da han var på Yehonatans alder.

Hvis jeg var din alder, og jeg vidste hvad jeg ved i dag, er der én ting jeg ville have forbedret: Tilføj en kilde til hvert stykke information du indtaster i dit slægtstræ. Hvis du tilføjer hvor du fandt ud af det, vil det hjælpe dig med bedre at forstå din forskning og forklare fundene .

Gilad viser Yehonatan sit eget slægtstræ

Da de skiltes ad, gav Gilad Yehonatan nogle lektier til resten af sommeren: At indsamle alle familiens gamle fotos, skanne dem og tilføje dem til slægtstræet.

Gilad lovede også at følge op.

Vi kommer til at mødes i fremtiden og se hvilke fremskridt du har gjort.

Dagen efter dette inspirerende besøg, skrev Yehonatan et takkebrev til MyHeritage, hvor han forklarede hvor meget det betød for ham.

Jeg havde altid et ønske om at besøge det sted hvor alt foregår. Jeg tør endda drømme om at arbejde hos MyHeritage, når jeg bliver ældre. Besøget oversteg alle mine forventninger … I har åbnet en helt ny verden for mig. Det var virkelig en af de lykkeligste dage i mit liv. Tak.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.