Vi introducerer Farvekodning af slægtstræer

Vi introducerer Farvekodning af slægtstræer

Tilføjelse af farvekoder til dit slægtstræ kan gøre det lettere at navigere i det. Hos MyHeritage har vi tidligere implementeret farvekodning i fanvisningen af slægtstræet samt i slægtstræets tidslinje. I dag er vi glade for at kunne annoncere tilføjelsen af farvekodning til slægtstræer på tværs af de to hovedvisninger af træet: Familievisning og Anetavlevisning. Denne tilføjelse er både visuelt tiltalende og gør det utrolig nemt at forstå dit slægtstræ med et hurtigt overblik.

Vi har også foretaget flere nye produktforbedringer for at hjælpe dig med at forstå relationerne i et slægtstræ bedre. Disse inkluderer tilføjelsen af et ikon, der angiver et blodsrelationen i det venstre profilpanel, og muligheden for at se relationen og relationsdiagrammet i slægtstræer, hvor du ikke er medlem. Vi har også tilføjet farvekodning, når du ser slægtstræet for et Smart Match eller DNA-match, så du bedre kan forstå, hvordan du kan være beslægtet med ejeren af siden eller DNA-matchet.

Sådan fungerer farvekodning

Farvekodning viser hver gren af slægtstræet i en anden farve ved at male alle direkte forfædre i en specifik gren i en bestemt farve. Direkte forfædre på din farfars side er farvet blå, din farmor side er grøn, din morfars side er rød, og din mormors side er gul. Dine efterkommere, hvis du har nogen, vises i lilla. Som en del af denne produktopdatering har vi skiftet rækkefølgen af farverne i viftevisning og slægtstræets tidslinje, så de følger det samme mønster med blå-grøn-rød-gul, hvilket gør brugen af farvekodning konsekvent på hele hjemmesiden og i overensstemmelse med branchekonventionen.

Når farvekodning er aktiveret for familievisning eller anetavlevisning, anvendes den på alle slægtstræer og familiesider i din MyHeritage-konto. Farvekodning er automatisk – der er ikke noget manuelt arbejde involveret i at farvekode grenene i et slægtstræ (men farverne kan ikke tilpasses). Farvekodning er tilgængelig på MyHeritage-hjemmesiden, når du besøger det ved hjælp af en desktopbrowser eller en mobil webbrowser. Den vil senere blive tilføjet til slægtstræet på MyHeritage mobilappen.

Farvekodning af familievisning

Her er en påmindelse om, hvordan familievisningen ser ud, uden farvekodning:

Family view without color coding


FØR: Familievisning uden farvekodning (klik for at zoome)

Når du ser slægtstræet i familievisningen, vises en ny pop-up med farvekodning en gang. Pop-up’en indeholder en hjælpsom beskrivelse af, hvilken farve der er tildelt hver gren i træet. Enhver, der er markeret med hvidt, er hverken en direkte forfader eller en efterkommer. Farvekodning skal aktiveres i familievisning ved at klikke på afkrydsningsfeltet nederst i pop-up’en.

Color coding in family view

Aktivering af farvekodning for familievisning i pop-up-vinduet (klik for at zoome)

Hvis du markerer feltet, lukker du pop-up-vinduet og opdaterer træet, som nu vises med farvekodning.

Family view with color coding

EFTER: Familievisning med farvekodning (klik for at zoome)

Du kan til enhver tid genåbne pop-up-vinduet for at slå farvekodning fra eller til eller for at få vist beskrivelsen ved at klikke på palet-ikonet nederst til højre på skærmen.

palette icon for color coding

Palet-ikonet for at åbne pop-up-vinduet med farvekodning

Farvekodning af anetavlevisning

Når du ser slægtstræet i anetavlevisning, er farvekodning automatisk aktiveret som standard. Alle andre end dig vises i en farve, baseret på den gren, de tilhører i slægtstræet.

Color coding in Pedigree view

Farvekodning i anetavlevisning (klik for at zoome)

Hvis du vil slå farvekodning fra i anetavlevisningen, skal du klikke på palet-ikonet nederst til højre på skærmen og fjerne markeringen i boksen nederst i pop-up-vinduet.

Pedigree view color coding pop-up

Aktivering af farvekodning for anetavlevisning i pop-up-vinduet (klik for at zoome)

Farvekodning er aktiveret separat for familievisning og anetavlevisning, så du kan bruge den i begge visninger, ingen af dem eller kun i den ene. Dette opfylder nogle brugeres ønske om kun at aktivere farvekodning i anetavlevisningen, men ikke i familievisningen.

Farvekodning på mobilweb

Når du ser dit slægtstræ med din mobile webbrowser, skal du trykke på ikonet “Indstillinger” øverst til højre på skærmen.

Tree settings on mobile web

Adgang til træindstillinger fra mobilweb (klik for at zoome)

Klik i afkrydsningsfeltet for at aktivere farvekodning i familievisning.

Enabling color coding in Family view on mobile web

Aktivering af farvekodning i familievisning på mobilweb (klik for at zoome)

Slægtstræet viser nu alle direkte forfædre og efterkommere med farvekodning.

color-coded family view mobile web

Farvekodet familievisning på mobilweb (klik for at zoome)

Anetavlevisning på mobilweb har ikke en indstillingsmenu, hvilket betyder, at farvekodning for denne visning vises for alle brugere, og at den ikke kan slås fra på mobilweb i øjeblikket.

pedigree view mobile web

Anetavlevisning med farvekodning på mobilweb (klik for at zoome)

Ny indikation for blodsbeslægtede

Som en del af denne produktforbedring har vi tilføjet en ny indikation for blodsbeslægtede i slægtstræet. Når du klikker på profilen for en blodsbeslægtet slægtning i træet, vil du se et ikon med to dråber lige under deres navn i det venstre profilpanel, hvilket viser, at denne person er din genetiske slægtning.

Blood relative indication in the profile panel

Angivelse af blodslægtning i profilpanelet (klik for at zoome)

Visning af slægtstræer for DNA-matches

En af de mest nyttige anvendelser af farvekodning af slægtstræer og angivelse af slægtninge er, at de kan hjælpe dig med bedre at forstå din forbindelse til andre slægtstræer, som du måske ser, men som du ikke er medlem af, f.eks. når du ser en DNA-match’s slægtstræ. Det kan ofte være forvirrende at se sådanne træer, fordi du ikke er bekendt med personerne i træet, men alligevel gerne vil forstå, hvordan de er relateret til din DNA-match, og i forlængelse heraf, om de er genetisk beslægtede med dig.

For at se slægtstræet for et DNA-match skal du åbne siden DNA-match ved at vælge DNA > DNA-match på navigationslinjen og klikke på “Vis træ” på et DNA-matchkort.

Viewing the tree of a DNA Match

Visning af træet for et DNA-match (klik for at zoome)

Når du ser træet for et DNA-match, er den farvekodningsmetode, der anvendes, den samme som i dit eget stamtræ, dvs. at DNA-matchens forfædre og efterkommere vises med farver.

Color-coded tree of a DNA Match

Farvekodet træ af et DNA-match (klik for at zoome)

Hvis du klikker på navnet på en person i matchets træ, åbnes det venstre profilpanel, hvor vi har tilføjet angivelsen af blodsbeslægtede og personens relation til DNA-matchet.

Relationship to a DNA Match, with the blood relative indication

Forholdet til et DNA-match, med angivelse af blodsbeslægtede (klik for at zoome)

Tilbage i 2021 tilføjede vi et relationsdiagram til hele hjemmesiden, så brugerne hurtigt kan visualisere deres relation til en anden person i slægtstræet. Vi har nu tilføjet relationsdiagrammet her og i de scenarier, som vi nævner nedenfor, så du nemt kan se, hvordan en person i træet er beslægtet med din DNA-match. Hvis du klikker på relationen, som er understreget af en stiplet linje, vises relationsdiagrammet, der viser den nøjagtige sti mellem denne person og dit DNA-match.

Relationship diagram for a DNA Match

Forholdsdiagram for et DNA-match (klik for at zoome)

Farvekodning vil også snart blive tilføjet til anetavlen på siden Tjek DNA-match.

Visning af slægtstræer for dine Smart Matches™

En anden nyttig anvendelse af disse funktioner er, når du ser et slægtstræ for en Smart Match™. Farvekodning og angivelsen af blodsbeslægtede vises kun, hvis sideejeren af det matchede træ optræder i det pågældende slægtstræ. Hvis sideejeren ikke er en del af et slægtstræ, som han/hun administrerer, vil farvekodningen ikke være tilgængelig.

Når du ser et Smart Match™, skal du klikke på ” Gennemse match”. Hold derefter musen hen over navnet på dit Smart Match™, og klik på “Vis i træet”.

Viewing the family tree of a Smart Match™

Visning af slægtstræet for et Smart Match™ (klik for at zoome)

Hvis du klikker på linket, åbnes det matchende træ og farvekodningen vises, som den er relateret til sidens ejer. For bedre at forstå, hvordan dette match er forbundet med sidens ejer, skal du klikke på deres profilkort i træet for at åbne det venstre panel. Du vil kunne se, om der er tale om en slægtning til sidens ejer, samt deres slægtskab.

Profile panel showing relationship to site manager

Profilpanel, der viser relationen til sidens ejer (klik for at zoome)

Hvis du klikker på relationen, åbnes relationsdiagrammet, som viser den nøjagtige sti mellem sidens ejer og Smart Match™, ligesom vi viste ovenfor for et DNA-match.

Visning af slægtstræer fra søgeresultater

Vi har også tilføjet farvekodning, angivelse af blodsforhold og relationsdiagrammet, når du ser træer af personer, der findes i slægtstræer fra søgeresultater i MyHeritage’s database med historiske optegnelser.

Når du har fundet den person, du søger efter, skal du rulle ned til bunden af siden med oplysninger, og klikke på “Se hele profilen på denne side”.

Viewing a profile from a historical record

Visning af en profil fra en historisk optegnelse (klik for at zoome)

På profilsiden skal du klikke på “Vis i træet” for at se denne person i slægtstræet.

Profile page in the family site

Profilsiden på familiesiden (klik for at zoome)

Relationen vises i venstre panel sammen med en angivelse af, at denne person er en slægtning til sideejeren, i dette tilfælde deres tipoldemor. Den gule farve angiver, at denne person er en forfader til sideejeren, fra deres mormors side.

Profile panel with relationship

Profilpanel, der viser forholdet til sideejeren (klik for at zoome)

Ligesom i tilfælde af et Smart Match™ vil et klik på relationen vise relationsdiagrammet, der viser den nøjagtige sti mellem denne person og sideejeren.

Konklusion

På MyHeritage tænker vi hele tiden på nye måder at forenkle din slægtsforskning på. En vigtig måde at gøre det på, er ved at gøre relationerne i dit slægtstræ lettere at forstå. Dette var vores primære mål, da vi tilføjede farvekodning, angivelser af blodslægtninge og de yderligere forbedringer i denne produktopdatering. Vi håber, at du vil få glæde af de nye tilføjelser!