DNA-match på 3% fører kvinde til at blive genforenet med sin biologiske far

DNA-match på 3% fører kvinde til at blive genforenet med sin biologiske far

Susana Boggs, en 50-årig lægeassistent fra Richmond, Texas, voksede op uden en far. Selvom hendes mor aldrig talte om det, var der en familieven ved navn Nano, der undertiden kom til Susanas fødselsdagsfester, og hendes søster havde mistanke om, at han kunne være Susanas far. Men efter at Susana fyldte 12, stoppede Nano med at komme på besøg, og de så ham ikke igen. Flere år senere, tog Susana en MyHeritage DNA-test, og et match med en fætter førte hende til at bekræfte, at Nano var hendes biologiske far og til sidst oprette forbindelse til ham igen.

Se deres bevægende historie her:

En mand ved navn Nano

Susana og hendes søster voksede op uden en far. Hun husker at en ven af hendes mor, ved navn Nano, besøgte hende hver gang hun havde fødselsdag som barn. Han ville have sine to børn med og give hende gaver.

Det var hendes søster, der påpegede, at der måske var mere ved Nano end man lige skulle tro. “Jeg troede altid, at han var en ven af familien, men en gang fortalte min søster, der var 4 år ældre, mig: ‘Nanos datter ligner dig på en prik! Nano er din far,” husker Susana. “Jeg blev sur og fortalte hende, at det var forkert og bad hende om at holde op med at sige det. Faktum er, at Nano var meget høj, og jeg var meget højere end mine søstre og min mor.”

Ikke længe efter Susanas mor giftede sig igen, stoppede Nano med at besøge Susana på hendes fødselsdage. Hun forstår nu, at den nye mand må have været utilpas med forholdet mellem Nano og hendes mor og ikke ønskede, at Nano skulle komme i huset.

Susana var aldrig tæt med sin stedfar. I årenes løb spurgte Susana sin mor om hendes biologiske far, men hendes mor nægtede at svare. For ikke længe siden flyttede Susanas mor ind hos hende, og Susana forsøgte igen at afdække sandheden om sin biologiske far. “Jeg spurgte hende igen og igen, men hun gav ikke svar på min fars identitet eller om Nano,” siger Susana.

MyHeritage DNA blev redningen

Til sidst indså Susana, at hun var nødt til at afdække sandheden alene, og i April købte hun 2 DNA-sæt. Da hendes resultater kom tilbage, var alt hvad hun så matches til fjerne slægtninge.

Men så, nogle måneder senere, modtog Susana en notifikation om et nyt DNA-match. Det var en kvinde i 20’erne ved navn Ruby Morales, der delte 3% af Susanas DNA — hvilket betyder, at hun kunne være en halvkusine.

“Jeg besluttede at sende hende en besked, der spurgte hende, om hun kender en mand ved navn Nano og skrev, at det var presserende,” husker Susana. “Jeg tænkte ved mig selv, ‘hun vil sandsynligvis tro, at jeg er skør, men jeg har intet at tabe.'” Hun håbede på at få et svar, men forberedte sig på muligheden for, at hun ikke ville få det.

Den næste dag, mens Susana var på arbejde, så hun, at hun havde en fået ny besked på MyHeritage. Det var fra Ruby. Hun havde svaret, at ja, der var en mand i familien, som alle kaldte onkel Nano.

Susana blev overvundet af følelser. “Jeg begyndte at græde. Jeg gik en tur for at få frisk luft, fordi jeg følte, at jeg ikke kunne trække vejret. Jeg skrev tilbage til mit match, at jeg havde ledt efter Nano i mange år og bad hende om at give ham mit telefonnummer.”

Hun gik hjem og tjekkede konstant sin telefon i håb om at få et svar. “Jeg gik i seng, men kunne ikke sove,” siger hun. “Pludselig fik jeg en besked på spansk på min mobiltelefon: ‘Hej, Jeg hedder Lori, Nano er min onkel.’ Jeg ringede til hende, og hun fortalte mig, at hun besøgte Nano, og han spurgte hende om min mors og søskendes identitet og sagde, at vi er nær familie.”

Lori sendte Susana et foto af hende som baby, som Nano altid havde opbevaret i sin tegnebog. Nano, hvis fulde navn er Servando de Los Santos, havde ledt efter Susana i mange år, men kunne ikke finde hende, fordi hun havde ændret sit navn, da hun giftede sig.

Endelig genforenet

Nano havde to andre børn, der var Susanas halvsøskende. Desværre døde Susanas halvsøster – som hun husker vagt fra fødselsdagsbesøgene — af kræft kort før Susana tog sin DNA-test. Det er en bittersød gave for Nano at byde den datter, som han havde savnet så længe, velkommen tilbage i sit liv, så kort tid efter at have mistet sin anden datter.

Nano og hans søn Armando (Susanas halvbror) kørte 12 timer for at møde Susana i hendes hjem for første gang. De var henrykte og overvældet af følelser af at mødes igen, denne gang som far og datter. De håber at se meget mere til hinanden fremover. Når alt kommer til alt har de en hel livstid at indhente.

Har du et mysterium i din familie, der venter på at blive opklaret? Bestil dit MyHeritage DNA-sæt i dag.