Julie & Julie: Søstre med samme navn finder hinanden efter 60 år, og lighederne er forbløffende

Julie & Julie: Søstre med samme navn finder hinanden efter 60 år, og lighederne er forbløffende

Julie Mamos historie begynder med et par bekymrede bedstemødre, der snakkede i kirken i Kent, England, i 1955. Den ene bedstemor betroede sig til den anden, at hendes barnebarn, Lillian, var blevet gravid udenfor ægteskab i en alder af 17 år. Den anden nævnte, at hendes barnebarn, Mavis, havde været på udkig efter at adoptere en baby. Og så blev det besluttet: da Lillians baby, Julie, var 9 dage gammel, adopterede Mavis hende. Ingen i Lillians familie vidste om baby Julie udover hendes forældre og bedsteforældre.

Julie Mamos oldefar (til højre) med Julies bedstemor som ung pige. Foto farvelagt og forbedret af MyHeritage.
Julie Mamos oldefar (til højre) med Julies bedstemor som ung pige. Foto farvelagt og forbedret af MyHeritage.
Julie Mamos oldefar (til højre) med Julies bedstemor som ung pige. Foto farvelagt og forbedret af MyHeritage.

Julie voksede op i Kent, uvidende om den hemmelige adoption, og nød en lykkelig barndom.

Julie Mamo som baby med hendes adoptivmor Mavis. Foto farvelagt og forbedret af MyHeritage.
Julie Mamo som baby med hendes adoptivmor Mavis. Foto farvelagt og forbedret af MyHeritage.
Julie Mamo som baby med hendes adoptivmor Mavis. Foto farvelagt og forbedret af MyHeritage.

En fortælling om to Julies

Da Julie var 12 år gammel, afslørede hendes adoptivforældre for hende, at hun var blevet adopteret, og det samme år flyttede familien til Australien. Imens fortsatte Lillian med at bo i Kent og fik endnu en datter og 3 sønner. Hun gav også sin nye datter navnet Julie, og da hun var 12 år gammel, fortalte Lillian hende, at hun engang havde haft en baby, også ved navn Julie, som hun havde bortadopteret. Lillian gik bort i 2019.

Julie M. voksede op i Australien, blev gift, fik 3 børn og blev til sidst skilt. I 2021 købte hendes datter Louise et MyHeritage DNA-sæt til hende som en julegave, men hverken hun eller Julie M. lagde meget opmærksomhed på resultaterne.

I august 2022 modtog Louise en besked fra en person ved navn Jason i Storbritannien. Han havde lige modtaget sine MyHeritage DNA-resultater og blev overrasket over at finde ud af, at Louise og hendes mor Julie var et tæt match. Han havde spurgt sin tante – Julie Ansell – om hun vidste noget om familie i Australien, men først kunne hun ikke huske noget om det. Så gik det op for hende: den halvsøster, som hendes mor havde fortalt hende om for mange år siden! Jason fandt Louise på en Facebook-gruppe og fortalte hende, hvad han vidste. Derfra gik der ikke lang tid før Julie M. og Julie A. sammen for første gang.

Jason, Julies nevø, der bor i Dover, siger, at han oprindeligt købte DNA-sættet på tilbud, fordi hans søster havde taget en, og han syntes, det ville være sjovt at finde ud af hans etnicitetsprocent. Han havde aldrig forventet at finde en tante!

‘Denne opdagelse har åbnet en helt ny verden for mig.’

Lighederne mellem Julie’erne er forbløffende. Udover at dele et fornavn beskriver de sig begge som drengepiger; de elsker begge farven sort; de har samme sans for mode; de skaber begge kunst med træ som hobby. Begge blev informeret om adoptionen, da de var 12 år gamle. Begge blev skilt og forblev venner med deres eks-partnere. Julie M har 3 børn, og Julie A har 4. De ligner endda hinanden og opfører sig meget ens: de er begge frie, kreative sjæle.

Ingen af Julie’erne havde søskende før, og de er begge ovenud glade for at have fundet hinanden. De har kontakt næsten dagligt. Alle fortæller Julie M, at hun har strålet positivt, siden hun fik forbindelse til sin søster – hun er på en konstant lykkerus. Hun siger, at det at tale med Julie A. føles som at tale med sig selv. “Denne opdagelse har åbnet en helt ny verden for mig,” siger hun. Hun er så taknemmelig for at have fundet sin søster og føler en følelse af fuldendelse i sit liv.

Julie A. siger, at Julie M. er “fuldstændig magen til” deres mor. “Det er som at tale med min mor,” siger hun.

Lillian (left) and Julie M. (right)

Lillian (venstre) og Julie M. (højre)

Hun beskriver sin nye forbindelse med Julie M. som nem, naturlig og øjeblikkelig: “Det er som om, hun har været en del af mit liv altid. Jeg behøver ikke at anstrenge mig for det.” Hun siger, at hun aldrig har oplevet noget lignende.

Da hun vidste, hvor vigtig denne nye forbindelse var for hende, købte Julies A.’s søn en billet til hende, så hun kunne flyve til Australien for at møde sin nyfundne søster og hendes familie. Genforeningen fandt endelig sted lige i tide til Mors Dag og Mavis’s 90-års fødselsdag.

Left to right: Julie M., Louise, and Julie A.

Venstre til højre: Julie M., Louise og Julie A.

Søstrene mødtes i lufthavnen i Adelaide og fejrede Mavis’s 90-års fødselsdag sammen. Efter at have tilbragt noget tid med Julie M.’s familie fløj de til Storbritannien, så Julie M. kunne møde resten af sin britiske familie.

Julie M. and Julie A.

Julie M. og Julie A.

“Min mor har fundet sin anden halvdel,” siger Louise. “Min mor har fundet sit hjem, sin landsby.”

For Jason stoppede opdagelserne ikke med genforeningen af Julie’erne. Han fandt også en ukendt oldefar – en bror til sin morfar – der bor i New Zealand. Oldefaren er 94 år gammel, og Jasons familie kunne dele billeder af hans brors bryllup med ham. Jason siger, at han slet ikke vidste, at han havde familie i New Zealand, og at hele denne oplevelse har været fantastisk, og det er utroligt, hvordan teknologi i dag kan bringe familie, der er spredt så langt væk, så tæt sammen igen.

Familiens historie blev for nylig delt i medier over hele verden, bl.a. Daily Mail, Daily Telegraph og 9News.

The Julies with family in Dover, U.K. Left to right: the Julies' niece Jess (Jason's sister), Julie M., Julie A., brother Ted, and nephew Jason

Julie M. og Julie A. med familie i Dover, Storbritannien. Fra venstre mod højre: Julie’ernes niece Jess (Jasons søster), Julie M., Julie A., bror Ted og nevø Jason.

Mange tak til Julie’erne, Louise og Jason for at dele deres fantastiske historie med os. Hvis du også har gjort en utrolig opdagelse gennem MyHeritage, vil vi meget gerne høre om det! Send det til os via denne formular eller skriv til os på stories@myheritage.com.

Bestil et MyHeritage DNA-sæt