Jeg fandt et foto af min tipoldemor takket være et DNA-match på MyHeritage

Jeg fandt et foto af min tipoldemor takket være et DNA-match på MyHeritage

Karla Saravia, 54 år gammel, er en MyHeritage-bruger fra New York, og efterlod en kommentar på en af vores Facebook Live-sessioner, hvor hun nævnte et ekstraordinært foto, som hun opdagede takket være et DNA-match på MyHeritage. Her er hendes historie:

Jeg modtog et DNA-match med en fætter i 3. led. En dag fik jeg en besked fra ham, og ved hjælp af de efternavne vi havde til fælles, kunne vi finde ud af, at vi er forbundet gennem mine oldeforældre – han er et oldebarn af dem.

Vi fortsatte med at tale, og så delte han et fotografi af vores fælles oldemor. I det øjeblik jeg så det, bemærkede jeg en tydelig lighed med min mor. Det var ret spændende at se billedet, for det var første gang jeg “mødte” denne forfader!

Fotoet, som Karlas fætter delte, var af deres tipoldemorm Maria Francisca Aristizabal (født Perez).

Jeg farvelagte billedet med MyHeritage In Color™-funktionen og delte det med hele min familie, og de var meget begejstrede.

Den linje af familien kommer fra Colombia. Faktisk var min mor operasanger – hun havde en sangkontrakt, der førte hende til USA, og hun blev. Sådan endte vi her. Min mor fylder 90 år i år, så hun fik muligheden for at se fotoet, og hun elsker det. Hun elsker slægtsforskning, og hver gang jeg deler alle disse ting med hende, bliver hun meget glad.

In the pic: Karla’s mother Dolly Cadavid

På billedet: Karlas mor, Dolly Cadavid

Den virkelig dejlige del er, at den person jeg matchede med, bor tæt på mig. Han er fra New Jersey, og jeg er fra staten New York; det er cirka 45 minutter til en time væk. Vi ville faktisk prøve at se hinanden, men kunne ikke på grund af COVID. Han siger, at han havde flere genealogiske ting at dele med mig og vise mig, så jeg glæder mig til at se han når vi får chancen.

 Pic: Karla Saravia

Billede: Karla Saravia