MyHeritage In Color™ er blevet endnu bedre

MyHeritage In Color™ er blevet endnu bedre

Tidligere i år udgav vi en fantastisk funktion til farvelægning af sort-hvide fotos – MyHeritage In Color™. Den var baseret på deep learning-teknologi, der udelukkende er licenseret fra DeOldify – det super talentfulde team bestående af Jason Antic og Dana Kelley, efter banebrydende arbejde af vores teammedlem Maor Cohen. MyHeritage In Color™ blev hurtigt en viral sensation med mere end 16 millioner fotos farvelagt siden udgivelsen. Du kan læse mere på vores blog om vores lancering af denne funktion, hvordan den gik viralt, og de indstillinger for farvelægning, som vi tilføjede til den.

Prøv MyHeritage In Color™ nu

I løbet af året fortsatte Jason og Dana med at arbejde hårdt for at forbedre farvelægningen yderligere, da de med egne ord obsessivt forfølger perfektion af farvelægning ved hjælp af deep learning. Vi er glade for at udgive resultatet af deres kæmpe indsats – en ny farvelægningsmodel, der giver endnu bedre resultater, når man farvelægger sorte-hvide fotos. Fremadrettet vil vi bruge den nye farvelægningsmodel som standardindstilling, når du farvelægger dine fotos. Så du behøver ikke at gøre noget for at udnytte den nye model. Fortsæt blot med at farvelægge dine fotos på MyHeritage.

Hvorfor farvelægge dine sort-hvide fotos?

Fotos giver et unikt overblik over vores forfædres og slægtninges liv, men at se dem i sort-hvid distancerer dem fra os. At se de samme billeder i farve bringer dem til live, som intet andet kan. Farvelagte historiske fotos kan udløse interesse for fortiden og hjælpe os med at forholde os mere personligt til begivenheder og personer fra tidligere generationer. Det giver os mulighed for at se disse fotografier på en helt ny måde, og give os nye perspektiver på de personer og steder, der gjorde os til den vi er i dag.

Forestil dig at se dine bedsteforældres bryllupsfoto i farver for første gang, eller bemærke de små detaljer, der skildrer livet på gaderne i København for hundrede år siden. Når du ser de farvelagte billeder ved siden af de originale sort-hvide fotos, vil du blive forbløffet over forskellen. Farvelægning ændrer ikke på dit originale foto, det opretter en ny kopi, og markerer det med et specielt symbol nederst i venstre hjørne, for at informere andre om, at farverne er simuleret og ikke er autentiske.

Eksempler

Her er nogle eksempler, der viser hvordan den nye farvelægningsmodel (som vi kalder november 2020) opnår bedre resultater end den tidligere model (februar 2020):

Foto farvelagt med februar 2020-modellen

Foto farvelagt med februar 2020-modellen

Det samme foto farvelagt med november 2020-modellen. Himlen er blevet meget mere blå!

Det samme foto farvelagt med november 2020-modellen. Himlen er blevet meget mere blå!

Personen markeret med et X, er Shmuel Isaacson, MyHeritage-grundlæggerens morfar.

Foto farvelagt med februar 2020-modellen

Foto farvelagt med februar 2020-modellen

Det samme foto farvelagt med november 2020-modellen. Jakkesættene har bedre farver, og skindene har mere naturlige farver.

Det samme foto farvelagt med november 2020-modellen. Jakkesættene har bedre farver, og skindene har mere naturlige farver.

Personen til venstre er Dr. Menachem Oren (Chwojnik), MyHeritage-grundlæggerens bedstemors bror. På dette foto spiller han på Israels hold mod Paul Keres fra USSR-holdet i den 11. skakolympiade i Amsterdam, 1954.

I ovenstående eksempel er farverne på tøjet kraftigt forbedret ved hjælp af den nye farvelægningsmodel.

Original sort-hvid foto

Original sort-hvid foto

Venstre: februar 2020-modellen. Højre: november 2020-modellen

Venstre: februar 2020-modellen. Højre: november 2020-modellen

På ovenstående foto løser den nye model det meste af problemet med “zombiehud”.

Ændring af farvelægningsmodellen

Alle nyligt farvelagte fotos bruger den nye farvelægningsmodel, men fotos, som du allerede har farvelagt, ændres ikke automatisk. Hvis du ønsker at anvende den nye model på et foto du tidligere har farvelagt, hvilket vi anbefaler hvis du ikke er tilfreds med de tidligere resultater, skal du besøge fotosiden på MyHeritage og klikke på tandhjulsikonet øverst i venstre hjørne for at åbne Instillinger Indstillinger for farvelægning.

Indstillinger for farvelægning

Indstillinger for farvelægning

Indstillingspanelet vises i højre side af skærmen med farvelægningsmodellerne nederst:

Farvelægningsmodellerne (klik for at forstørre)

Farvelægningsmodellerne (klik for at forstørre)

Du kan bruge indstillingerne til at anvende en anden model på fotoet, forhåndsvise resultatet og gemme det, hvis du er tilfreds.

Den nye model giver bedre resultater til farvelægninger for de fleste fotos, men der er nogle få tilfælde, hvor en af de to ældre modeller faktisk giver bedre resultater. I mange tilfælde er forskellene så små, at de fleste ikke kan se forskellen. Hvis du farvelægger et foto og ikke er tilfreds med resultatet eller ønsker at det ser bedre ud, kan du skifte mellem de tre forskellige farvelægningsmodeller i indstillingerne for at se, hvilken der giver de bedste resultater til dit foto.

MyHeritage in Color™ giver alle mulighed for at farvelægge op til 10 fotos gratis. Ud over det er det en betalingsfunktion og kræver den komplette abonnement på MyHeritage. Lær mere om vores forskellige abonnementer her. Den nye farvelægningsmodel er nu tilgængelig for abonnenter, såvel som alle andre brugere.

Opsummering

Den nye farvelægningsmodel giver mange af vores brugere bedre resultater, når de farvelægger sort-hvide fotos. Denne type teknologi er dog aldrig perfekt, og sammen med vores venner hos DeOldify vil vi fortsætte med at arbejde hårdt for at forbedre den yderligere.

Vi inviterer vores brugere til fortsat at nyde godt af denne fantastiske funktion og dele resultaterne med deres familie og venner.

Farvelæg dine sort-hvide fotos på www.myheritage.dk/incolor i dag!