Hun fandt ud af, at hun var adopteret, og fandt derefter sin biologiske familie. Nu hjælper hun andre med at gøre det samme

Hun fandt ud af, at hun var adopteret, og fandt derefter sin biologiske familie. Nu hjælper hun andre med at gøre det samme

Som 20-årig sad Alejandra Goicoechea hos sin psykolog og søgte behandling efter en periode med uforklarlig depression, da psykologen kom med et rystende forslag: “Jeg tror, at du er adopteret.”

“Det ramte mig hårdt,” siger Alejandra, “for indtil det øjeblik havde jeg ikke tænkt så meget over det.”

Men jo mere hun tænkte over det, desto mere begyndte tingene at give mening.

“Jeg voksede op med forældre, der var meget ældre end mine venners forældre,” siger hun. “Men før det øjeblik havde jeg aldrig haft mistanke om, at de havde adopteret mig.”

Alejandra voksede op i 1960 i Barracas-kvarteret i Buenos Aires, Argentina, og beskriver sin barndom som vidunderlig. Selvom hendes forældre var ældre, var de meget opmærksomme og støttende, men af en grund, som hun ikke kunne forklare, følte hun en følelse af tomhed. Efter denne dramatiske afsløring fra psykologen kæmpede Alejandra med at samle mod til at konfrontere sine forældre med det. “Jeg ville ikke såre dem,” siger hun. “Jeg talte med venner, med naboer, med de mennesker, jeg voksede op med. Ingen var i stand til at give mig nogen brugbare oplysninger.”

Alejandra på 3 år, forbedret og farvelagt på MyHeritage.

Alejandra på 3 år, forbedret og farvelagt på MyHeritage.

Endelig, efter tre år, sad hun med sine forældre i stuen og fortalte dem, at hun havde et spørgsmål til dem.

“Er jeg adopteret?” spurgte hun.

“Ja,” svarede de. “Ja, det er du.”

“Jeg vil finde dem, uanset hvad det kræver”

“Jeg følte, at mit hjerte faldt til jorden,” siger Alejandra. “Jeg spurgte, hvad de vidste om mine biologiske forældre: Hvem er min mor? Hvem er min far? De svarede, at de ikke vidste noget. Fortæl mig i det mindste, hvor jeg kommer fra, insisterede jeg. Hvor blev jeg adopteret? Var det fra et børnehjem? Min far sagde, at han ikke vidste det. Min fornemmelse var, at de ikke ønskede at tale om det.”

Alejandra forlod samtalen med en følelse af forvirring. Hun havde netop endelig fået bekræftet den sandhed, som hun langsomt havde fordøjet siden den dag hos psykologen, men hun havde ingen anelse om, hvem hendes biologiske familie var. Hun var fast besluttet på at finde ud af mere.

“Jeg begyndte at gå til forskellige adoptionsbureauer og søge oplysninger, men hver gang kom jeg tomhændet tilbage, fordi jeg ikke engang selv havde de grundlæggende oplysninger,” siger hun. “Det gik op for mig, at det sandsynligvis var en uofficiel adoption, så der ville ikke være nogen optegnelser om det.” På trods af dette svor Alejandra over for sig selv, at hun ville søge efter dem og finde dem, uanset hvad det krævede.

“Det øjeblik, jeg havde drømt om”

For et par år siden opdagede Alejandra, at det var muligt at tage en DNA-test for at finde slægtninge.

“Jeg tog en test og fik et meget fjernt match med en fætter eller kusine, der bor i USA – og han forsøgte at finde sine egne biologiske forældre,” siger hun. “Sammen kortlagde vi vores genetiske matches og fandt en anden slægtning i USA og fokuserede på hans slægtstræ, men vi fandt intet. Sporene førte til Cuba og Spanien, men vi kunne ikke spore dem yderligere.”

Der gik to år, inden der dukkede et nyt match op med en slægtning fra Spanien, som studerede i Holland på det tidspunkt. Han var Alejandras fætter i 3. led, men heldigvis havde han forsket i sin slægtshistorie og havde et stort slægtstræ. “Jeg spurgte ham, om han kendte til en slægtning, der var kommet til Argentina”, fortæller Alejandra. Han lovede, at når han vendte tilbage til Spanien, ville han spørge sin familie og sagde, at hans bedstefar helt sikkert ville vide det.

Det blev sommer, og den fjerne fætter holdt sit løfte. Efter at have talt med sin bedstefar ringede han til Alejandra og fortalte hende det med begejstring: “Jeg har fundet dem!” Han havde to grandtanter, som flyttede fra Argentina til Spanien og giftede sig med Batallán-brødrene.”

Alejandra kunne ikke stoppe med at græde.

“Batallán var et navn, der dukkede op igen og igen i den forskning, jeg foretog,” sagde hun. “Jeg følte, at jeg endelig nærmede mig det øjeblik, som jeg havde drømt om, siden jeg var 20 år gammel.”

Fætteren fortalte Alejandra, at han kender efterkommere af denne familie, som bor i Palermo, Buenos Aires: Ramiro og Maria Mercedes Batallán. Alejandra søgte straks efter dem på Facebook og fandt Mercedes. Alejandra forsøgte at sende en besked til hende, men beskeden blev tilsyneladende opfanget af spamfilteret og nåede ikke frem til Mercedes. “Jeg ventede i månedsvis, men der kom intet svar,” siger Alejandra.

Men så brød pandemien ud, og Alejandra blev tvunget til at blive hjemme i en længere periode. Hun besluttede at bruge tiden til at finde en anden vej til sin potentielle biologiske familie. “Jeg fandt Ramiro på Facebook, så at vi havde en fælles ven og kontaktede hende,” fortæller Alejandra. “Jeg spurgte hende, om hun kendte ham, og hun svarede, at de var naboer. Jeg kunne endelig få fat i dem.”

“Pludselig er jeg omgivet af familie”

De arrangerede et videoopkald, og Alejandra fortalte Mercedes og Ramiro alt, hvad hun vidste. De delte fotos og gav oplysninger om deres far, som de mente kunne være Alejandras biologiske far. Alejandra spurgte, om de ville være villige til at tage en DNA-test, og Mercedes sagde ja. Alejandra havde et MyHeritage DNA-sæt derhjemme, så hun gav hende testen, og de ventede på resultaterne.

Et par uger senere: Endelig gode nyheder. Mercedes og Alejandra var søstre!

“Det var sådan et spændende øjeblik,” husker Alejandra. “Jeg så billeder af min far og opdagede, at han var meget høj. I det øjeblik forstod jeg endelig, hvorfor jeg var den højeste i min klasse. Allerede ved det første møde med Mercedes følte jeg, at vi havde kendt hinanden hele livet.”

Eduardo Batallán, Ales far.

Eduardo Batallán, Ales far.

Nogle detaljer er stadig et mysterium: Mercedes og Ramiro kunne ikke kaste lys over omstændighederne omkring Alejandras fødsel.

Mercedes, Ale og Ramiro

Mercedes, Ale og Ramiro

“Han var meget ung, kun 20 år gammel. Han vidste måske ikke engang, at jeg eksisterede,” siger Alejandra. “Han blev gift i 1968, og to år senere blev Mercedes født. Det viser sig, at vi hele vores liv har boet 15 minutter fra hinanden uden at vide det.”

Alejandra fejrede for nylig sin fødselsdag sammen med sin nyfundne søster, og det var en begivenhed, som hun aldrig vil glemme. “Jeg har to børn, en søn og en datter, og vi bor sammen,” siger hun. “Vi har aldrig haft en stor familie, ingen onkler, tanter eller fætre og kusiner. Pludselig er jeg omgivet af 11 familiemedlemmer, som omfavner mig med stor kærlighed. Den begejstring, jeg føler, kan ikke forklares med ord.”

At finde sin familie har haft en så stor betydning for Alejandras liv, at hun besluttede sig for at hjælpe andre med at opnå det samme. Hun grundlagde en organisation ved navn “Encontrarnos”, der har til formål at hjælpe med at genforene familier.

Første gang med familien!

Første gang med familien!

MyHeritage har doneret 100 DNA-sæt til Alejandras organisation i håb om at hjælpe mange flere mennesker som Alejandra med at finde den familie, de leder efter.