Eurovision: En tradition som bringer lande sammen

Kommentarer.

Eurovision er en sangkonkurrence som bringer millioner af mennesker sammen fra hele verden. Kendt som verdens største musikunderholdningsshow, formår Eurovision at bringe lande tættere sammen med en godartet konkurrence foran hele verden.

MyHeritage er et globalt firma med en stærk brugerbase i Europa, og derfor var vi aldrig i tvivl om at vi ville samarbejde med Eurovision Song Contest i 2019. Som begivenhedens hovedsponsor, har MyHeritage fået omfattende global forbindelse og begivenheds- medie-, og digitale rettigheder til den forestående konkurrence. Vi arbejder også med en eksklusiv gruppe af tidligere og nuværende Eurovision-stjerner for at tage dem på en rejse med familiehistorisk opdagelse. Hold dig opdateret når de i løbet af de næste par måneder opdager deres etniske oprindelse og afslører utrolige historier om deres familiehistorie.

Tidligere vindere inkluderer ABBA i 1974 for Sverige og Celine Dion i 1988 for Schweiz, så forventningerne til årets konkurrence, der afholdes i Tel Aviv, er store, og vi er sikre på at der vil komme mange fantastiske øjeblikke.

Hvordan begyndte det hele?

Eurovision begyndte efter Anden Verdenskrig i 1950’erne, efter en idé fra Sergio Pugliese som arbejdede for den italienske tv-station RAI. Det blev derefter produceret af Marcel Bezençon fra European Broadcasting Union (EBU) under navnet “European Song Contest.”

Marcel Bezençon (1907–1981), founder of the Eurovision Song Contest.
Marcel Bezençon (1907-1981), grundlægger af Eurovision Song Contest.

Tanken bag var at være afholde en sangkonkurrence for hele Europa for at fejre menneskeheden og mindske den kulturelle dissonans. Den nye konkurrence, som blev baseret på den italienske “Sanremo Music Festival”, blev designet til at teste grænserne for teknologien ved en live tv-udsendelse. I de dage var det meget ambitiøst at forsøge at forbinde så mange lande sammen i en begivenhed som denne.

Den første Eurovision Song Contest, 1956.

Den første konkurrence blev afholdt i 1956 i Schweiz med et levende orkester og enkle sange som var nemme at synge med på. Hver deltager sang i deres lands nationale sprog. I alt deltog syv lande – Nederlandene, Schweiz, Belgien, Tyskland, Frankrig, Luxembourg og Italien.

Se den schweiziske sanger, Lys Assia, synge den vindende sang og blive hyldet af publikum som den første vinder at Eurovision Song Contest:

Konkurrencen i dag

Konkurrencen er vokset med flere lande som deltagere hvert år, især efter Sovjetunionens sammenbrud i slutningen af 1980’erne. Der er i øjeblikket omkring 40 lande der deltager. Måden afstemningen bliver udført på har også ændret sig gennem årene, hvor det nu til dags er blevet gjort muligt at kombinere jury- og telestemmer. Hver enkelt deltager er desuden nu fri til selv at bestemme hvilket sprog de synger i.

Selvom konkurrencen som vi kender den i dag, på mange måder adskiller sig fra den første begivenhed i Schweiz for 63 år siden, er idéen stadig den samme – det er en begivenhed som bringer folk på tværs af mange lande sammen i en ånd af godartet konkurrence.

Hvilke optrædender ser du frem til i år?

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.