Opsummering af et fantastisk 2019

Kommentarer.

Slutningen på 2019 markerer afslutningen på et mindeværdigt årti for os her hos MyHeritage – et årti med vækst og innovation. Vi er stolte af alt det vi har opnået, og glæder os til at nå nye og store milepæle i det kommende årti.

I løbet af de seneste 10 år har vi oparbejdet en skattekiste af globale historiske optegnelser, lanceret MyHeritage DNA-tests til slægtsforskning og sundhed, registreret 69 millioner nye brugere, tilføjet 3,07 milliarder slægtstræprofiler, opkøbt 7 virksomheder, hilst 406 ansatte velkommen, og meget meget mere.

2019 var i sig selv et år med store bedrifter. Her hos MyHeritage har det også været et år med sundhed. Vi har taget vigtige skridt for at støtte vores brugere med at træffe valg for et sundt og opfyldende liv. Ved at forstå din fortid gennem genetisk slægtsforskning og forstå dine potentielle sundhedsrisici, kan du tage informerede beslutninger, som kan have en gavnlig indflydelse på din fremtid og familie.

Her er nogle tal fra året der gik:

Opsummering af 2019’s højdepunkter

Januar

I januar startede vi officielt vores aktiviteter frem mod Eurovision Song Contest 2019 med en masse fantastisk familiehistorisk indhold. Vi samarbejdede med en gruppe tidligere og nuværende Eurovision-stjerner, for at tage dem med på en rejse med familiehistoriske opdagelser.

Februar

Ven af MyHeritage og forfatter af Something Beautiful Happened, Yvette Corporon, besøgte TV-showet Fox and Friends i februar og afslørede Griff Jenkins MyHeritage DNA-resultater live for ham. Yvette viste Griff med hans etniske sammensætning og fascinerende slægtsforskning, som blev gjort muligt ved brug af historiske dokumenter fundet af MyHeritages forskningsteam.

Vores team deltog i konferencen RootsTech 2019 i Salt Lake City, Utah. MyHeritage var en Platinum-sponsor for konferencen. Med en stor MyHeritage-annoncering hver dag på konferencen, forblev spændingsniveauet høje i løbet af alle dagene. Læs vores komplette opsummering her.

Ved RootsTech annoncerede vi to spændende DNA-funktioner: AutoGruppering og Theory of Family Relativity™.

AutoGruppering er et nyt genetisk slægtsforskningsværktøj som samler DNA-matches, som formentlig stammer fra fælles forfædre, i grupperinger, i et indbydende visuelt diagram. Dette brugervenlige værktøj hjælper dig med at udforske dine DNA-matches mere effektivt i grupper i stedet for som mange individer, og få indsigt i dit slægtstræs grene.

Theory of Family Relativity™ hjælper dig med at få mest muligt ud af dine DNA-matches ved at inkorporere genealogiske oplysninger fra milliarder af historiske optegnelser og slægtstræsprofiler for at tilbyde teorier om hvordan du og dine DNA-matches kan være beslægtede. Hvis du har taget en MyHeritage DNA-test eller uploadet dine DNA-resultater til MyHeritage, kan denne revolutionerende teknologi tilbyde forbløffende nye oplysninger om dine familieforbindelser.

Disse funktioner var nogle af de vigtigste vi har frigivet de sidste par år, og vores brugere var meget begejstrede for dem.

En anden stor annoncering ved RootsTech, var forlængelsen af vores pro bono-initiativ, DNA Quest. DNA Quest er et pro bono-projekt som blev lanceret i marts 2018 for at genforene adopterede med deres biologiske familier gennem gratis genetisk testning. Som følge af succesen med det første initiativ, besluttede vi at forlænge DNA Quest og donere yderligere 5.000 gratis MyHeritage DNA-sæt til berettigede deltagere, med det mål at hjælpe adopterede over hele verden med at blive genforenet med deres biologiske familier.

Grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet, meddelte, at MyHeritage har afsluttet sit mål om at digitalisere alle Israels kirkegårde. Israel er nu det første land i verden, til at have næsten alle sine gravstene digitaliseret og tilgængelige online – helt gratis.

Marts

I slutningen af måneden udgav vi MyHeritage Eurovision Look-alike-appen for at finde ud af, hvilken Eurovision-stjerne du ligner mest.

April

I april annoncerede vi MyHeritage Eurovision Bus Tour. Fra 5.-21. april rejste MyHeritage rundt i hele Europa for at få fans i Eurovision-stemning og lave spændende familiehistoriske opdagelser.

Vi var vært for Netta Barzilai, vinder af Eurovision Song Contest 2018, på MyHeritages hovedkontor for at afsløre hendes familiehistorie og MyHeritage DNA-resultater.

Vi inviterede 6 af de bedste konditoere og chokoladehandværkere i Frankrig til at undersøge, hvordan deres rødder har påvirket deres kulinariske kreationer. Lær mere om kokkene og deres fantastiske familiehistoriske opdagelser på vores Gourmet Origins-hjemmeside.

Maj

I maj vendte Yvette Corporon tilbage til TV-showet Fox and Friends for at afsløre den etniske oprindelse af den nye medvært, Jedediah Bila. Jedediah fik afsløret fascinerende indsigt om hendes arv takket være sine MyHeritage DNA-resultater og hørte nogle interessante ting fra hendes farverige familiehistorie.

Verdens største live musikbegivenhed, Eurovision Song Contest i 2019, fandt sted i maj i Tel Aviv, Israel. Som hovedsponor producerede vores team indhold med fokus på den rige arv fra Eurovision Song Contest.

I maj annoncerede vi lanceringen af MyHeritage Sundhedstesten, som giver nye dimensioner af genetisk indsigt med henblik på at berige dit liv, oplyse dig om din sundhed og hjælpe dig med at træffe informerede livsstilsvalg. Det er vigtigt at kende dine sundhedsrisici og fordele ved at dele disse oplysninger med familiemedlemmer, så de også bliver informeret.

Den nye sundhedstest blev lanceret med detaljerede sundhedsrapporter for 27 tilstande. Disse inkluderer innovative polygene rapporter for almindelige tilstande som hjertesygdom, brystkræft for kvinder og type 2-diabetes; rapporter om genetisk risiko for 11 monogene tilstande, herunder Parkinsons, Alzheimers og Crohns sygdom, og 13 bærerstatusrapporter for tilstande, herunder Tay-Sachs, cystisk fibrose og seglcelleanæmi.

Juni

I juni begyndte vi at sælge MyHeritage DNA-sæt i 30 forskellige Costco-butikker i Storbritannien og Island. Den øgede tilgængelighed af MyHeritage DNA-sæt i Storbritannien, har bidraget til endnu flere DNA-matches for MyHeritage DNA-brugere over hele verden.

Juli

Vi opdaterede dataene for Theory of Family Relativity™ for at producere nye og opdaterede teorier, der forklarer hvordan du og dine DNA-matches kan være beslægtede.

Tv-personlighed Dr. Phil havde MyHeritage tilbage på sit show for at afsløre for sin kone, Robin McGraw, tidligere ukendte detaljer om hendes familiehistorie.

August

Som en del af et nyt samarbejde med Backstreet Boys, tog hvert bandmedlem en MyHeritage DNA-test for at lære mere om deres oprindelse, og de afventede derefter spændt deres resultater. Denne video følger AJ, Howie D., Nick, Kevin og Brian, mens de modtager deres resultater.

September

I september afholdt vi MyHeritage LIVE 2019 i Amsterdam. Vores anden årlige brugerkonference var en af årets mest mindeværdige slægtsforskningsbegivenheder, hvor MyHeritage-medarbejdere, internationalt anerkendte slægtsforsknings- og DNA-eksperter og talere og MyHeritage-brugere fra 30 lande over hele verden var samlet.

MyHeritage Live 2019 Amsterdam

Læs vores komplette opsummering af MyHeritage LIVE, og se MyHeritage-foredrag fra konferencen online helt gratis.

Se nogle af højdepunkterne fra konferencen i denne video:

Ved MyHeritage LIVE havde vi premiere på filmen The Missing Piece, en original MyHeritage-dokumentar. The Missing Piece er en stærk og inspirerende film om håb og opdagelse. Den fortæller historien om to søstre, begge forladte som børn, og overvinder utrolige odds for at finde ud af hvem de er og hvor de kommer fra. Det er et rørende vidnesbyrd på de meningsfulde opdagelser der bliver gjort hver dag ved hjælp af MyHeritage.

En anden spændende annoncering ved MyHeritage LIVE, var lanceringen af vores nye vidensbase, MyHeritage Uddannelse. Dette online hjemmeside er fyldt med ressourcer til at forbedre din forståelse af MyHeritage-platformen og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din familiehistoriske forskning. Det gratis hjemmeside indeholder instrukstionsvideoer, webinarer, artikler og dokumenter som kan downloades. Den er nu tilgængeligt på 10 sprog, og nyt indhold bliver tilføjet hver uge. Læs mere om vidensbasen i dette blogindlæg

.Denne video giver dig en gennemgang af den nye hjemmeside:

I september annoncerede MyHeritage også opkøbet af SNPedia og Promethease. Dette var vores første opkøb inden for forbrugersundhed og vores 10. erhvervelse siden MyHeritage blev grundlagt.

Lige før Rugby-VM samlede MyHeritage Chris Robshaw, Jamie Heaslip, Serge Betsen og Sean Fitzpatrick – fire af rugbys største legender – for at afsløre deres etniske oprindelse og gøre nogle fantastiske familiehistoriske opdagelser.

MyHeritage vendte tilbage til Dr. Phil’s studie i september for at præsentere resultaterne af hans MyHeritage Sundhedstest for ham og diskutere hans genetiske risici. MyHeritage genetiske rådgiver, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med Dr. Phil på skærmen for at diskutere hans resultater.

Oktober

MyHeritages Chief Science Officer, Dr. Yaniv Erlich, talte på TEDMED, det globale fællesskab, som er dedikeret til at dele effektive ideer og styrke ledere til at lave ændringer inden for sundhed og medicin. Yaniv snakkede om det enorme potentiale inden for biomedicinsk forskning og de mange indsigter vi kan få ved hjælp af slægtsforskning. Disse indsigter inkluderer individers levetid, migrationsmønstre og mere.

De brasilianske nationale ikoner, fodboldspillerne Emerson, Aldair og Amoroso, tog en DNA-test med MyHeritage for at lære om deres unikke oprindelse og finde ud af om der er mere i deres holdånd end de troede.

November

Vi forbedrede listevisning for slægtstræer, en vigtig visning for slægtstræer, som især er praktisk når man arbejder med store slægtstræer. Listevisning er nu mere nyttig end nogensinde: du kan få adgang til Smart Matches™, Record Matches og DNA-matches direkte fra listen, let søge og sortere enkeltpersoner og drage fordel af mange andre nyttige funktioner.

December

I december delte vi oplevelserne fra vores nylige Tribal Quest-ekspedition til hjertet af Amazonas regnskov, hvor vi dokumenterede den rige arv og familiehistorierne fra Achuar-stammen i Ecuador. Dette var den fjerde Tribal Quest-ekspedition, vores globale initiativ for at dokumentere fjerne stammefolks familiehistorier, hvis kultur er i fare for at blve udryddet. Besøg den fantastiske nye sektion på vores Tribal Quest-hjemmeside for at lære mere om Achuar-stammen.

For blot nogle uger siden annoncerede vi en stor tilføjelse til MyHeritage Sundhedstesten – 9 nye sundhedsrapporter, den første af mange opdateringer, som vi planlægger at udgive i fremtiden. De 9 nye rapporter inkluderer en polygen risikoscore til evaluering af genetisk risiko for højt blodtryk, 3 rapporter der estimerer genetisk risiko for at udvikle en sygdom, og 5 rapporter om bærerstatus, som giver indikation om en person er en bærer af en sygdom der kan overføres fra et par til deres børn, hvis begge partnere er bærere af samme tilstand. Tilføjelsen af de nye rapporter bringer det samlede antal af sundhedsrapporter til 36, som består af 4 unikke polygene risikorapporter (herunder hjertesygdomme, type 2-diabetes og brystkræft hos kvinder), 14 rapporter om personlig genetisk risiko for at udvikle sundhedsmæssige tilstande, og 18 rapporter om bærerstatus. Mange af disse rapporter er eksklusive for MyHeritage.

Efter succesen med MyHeritage LIVE 2018 og 2019, annoncerede vi i december at MyHeritage LIVE, vores årlige brugerkonference, finder sted i Tel Aviv den 25.-26. oktober 2020. Vi håber at se jer alle der!

En unik dokumentar blev produceret af I Am Migration i samarbejde med MyHeritage. Filmen fejrer mangfoldighed i USA og spekteret af kulturer, som sammen udgør den levende mosaik af mennesker som USA består af. Dokumentaren i sin helhed er tilgængelig gratis. Vi har også produceret en spansk version af dokumentaren, og der er meget andet flot indhold at se på hjemmesiden I Am Migration.

Den nyttige funktion som kaldes Relaterede optegnelser på siden for historiske optegnesler, blev opdateret. Denne funktion gik tidligere under navnet “The Record Detective”. Funktionen viser yderligere optegnelser, der muligvis hører til den person eller de personer som er vist i den historiske optegnelse du i øjeblikket ser på. Vi viser nu Relaterede optegnelser i et praktisk panel til højre for optegnelsen i stedet for under den. Vi har også beregnet dem igen og tilføjet yderligere hundreder af millioner af relaterede optegnelser. Dette åbner døren til mange nye og spændende opdagelser.

Genforeninger af familier

MyHeritage er den førende globale tjeneste for DNA-matchning med slægtninge over hele verden. Takket være vores omfattende, verdensomspændende DNA-database, er vi i en bedre position end andre tjenester til at facilitere genforeninger mellem familiemedlemmer spredt rundt om i verden.

Nye genforeninger af familier finder sted hver dag. Her er et lille udvalg fra 2019 som vi ønsker at fremhæve:

Faith Loftesness fra Colorado blev i 1957 adopteret på et hospital i Albany, New York da hun var en baby. Hun var 9 år gammel da hun første gang blev fortalt at hun var adopteret. Fra den tid af, begyndte hun at lede efter sine biologiske forældre, og ønskede at vide mere om hvor hun kom fra. Hendes 50-årige søgning sluttede endelig da hun, takket være MyHeritage DNA, blev genforenet med sin biologiske mor.

I en af de mest hjertevarmende genforeninger i år, blev Sandra Tirone genforenet med sin far blot få dage før hans død, efter 44 års søgning. Sandra rejste med sine børn for at møde sin far, George, der lå på hans dødsleje. George mødte sine børnebørn,  som han ikke tidligere havde kendt til, før det var for sent. Kun 3 dage efter deres følelsesmæssige genforening, døde George.

It looked like a complete dead-end for John Cummings and his biological father Rick, who searched for each other for many years. After receiving a MyHeritage DNA kit for Christmas last year, John got a match with a first cousin, who was able to connect him with his father. Not only had they lived an hour’s drive away from each other, at one point they even worked right across the street from one another!

Det lignede en blindgyde for John Cummings og hans biologiske far, Rick, der søgte efter hinanden i mange år. Efter at have modtaget et MyHeritage DNA-sæt til jul sidste år, fik John en match med en fætter, som var i stand til at forbinde ham med sin far. Ikke kun havde de boet én times kørsel væk fra hinanden, på et tidspunkt arbejdede de endda på den anden side af gaden fra hinanaden i en periode af deres liv!

Et DNA-upload til MyHeritage gav Tracy Shand fra Melbourne, Australien en match på 14% – sandsynligvis en fætter eller grandnevø. Denne match førte hende til hendes genforening med sin biologiske far.

Irma Karczewski blev født i Tyskland kort efter første verdenskrig og blev voksede op med sin tante. Irma kendte ikke til hendes biologisk familie, og hun søgte i over seks årtier uden succes. Takket være en MyHeritage DNA-test taget af hendes barnebarn, fandt hun sin længe savnede bror og var i stand til at fejre sin 99-års fødselsdag omgivet af nyfundne familiemedlemmer.

I løbet af sin opvækst, ønskede Kevin Williams at han havde en far. Det var efter en DNA-upload til MyHeritage – og en hjælpende hånd fra MyHeritage-grundlægger og administrerende direktør Gilad Japhet – at han endelig fik sin ønske opfyldt.

Søskende Henrik og Maria blev begge adopteret fra Sydkorea af svenske familier – og fandt hinanden i begyndelsen af 2018 takket være MyHeritage DNA. De troede, at deres lykkelige slutning ikke kunne blive bedre, indtil deres MyHeritage DNA-resultater afslørede en anden halvsøster, som bor i USA!

Jenna Behrmann vidste intet om sin biologiske familie eller andre søskende da hun voksede op. Hun havde altid ønsket at vide mere om hvor hun kom fra. DNA Quest førte endelig Jenna til sin biologiske mor, Sue, og 3 halvsøskende. Det viste sig, at Jenna havde boet ca. 45 minutters kørsel fra sin biologiske mor!

Diane Riminiscenza ansøgte om et DNA-sæt fra DNA Quest i marts 2018 for at lære mere om sine rødder og for at kunne videreføre sin arv til sine børn og børnebørn. Via dette pro bono-projekt, fandt hun tre søskende og var i stand til at tilbringe jul sammen med dem for første gang.

Webinarer

I 2019 fokuserede vi på at producere informative og dybtgående MyHeritage-webinarer givet af eksperter inden for slægtsforskning og DNA-testning og dække et udvalg af emner. Webinarer giver MyHeritage-brugere mulighed for at lære i deres eget tempo og fra komforten af deres eget hjem.

Her er nogle af vores mest populære webinarer fra 2019:

Få en dybere forståelse af MyHeritage-produkter og -funktioner i webinar-sektionen af vores vidensbase.

Historiske optegnelser

Vi nåede en vigtig milepæl – der er nu 10,2 milliarder optegnelser fra 22.000 unikke globale samlinger i MyHeritage SuperSearch™!

Alene i 2019 offentliggjorde vi 1,5 milliarder optegnelser fra 80 vigtige samlinger. Her er nogle af de vigtige nye samlinger, som vi tilføjede i år:

Danmark, Folketælling 1940

Frankrig, Nord borgerlige vielser, 1792-1937

To samlinger fra Tyskland: Fødselsindeks fra Hesse, 1874–1911 and Vieslesindeks fra Hesse, 1849–1931

Norske folketællinger, 1801, 1865, 1891, 1900, 1910

Netherlands Newspapers, 1659-1899

Avissamlinger fra USA fra Florida, Texas, Kansas og Wisconsin

Australien Valglister, 1893-1949

Quebec Vielsesattester, 1926-1997

Konferencer

I 2019 deltog vi på slægtsforskningskonferencer rundt om i verden, bl.a. i Danmark, Sverige, Australien, New Zealand, Tyskland, Holland, Storbritannien og USA.

Vi håber at vi ses snart på en konference i nærheden af dig!

MyHeritage-team

I år flyttede vi vores Tel Aviv-kontor til en ny beliggenhed og ansatte 131 nye medarbejdere. Vores medarbejders familier voksede også – vi fejrede 8 MyHeritage-bryllupper og tilføjede 30 nye babyer til vores slægtstræer!

Vores ansatte nød foredrag i løbet af året om forskellige emner, såsom bevidsthed om brystkræft, informationssikkerhed, produktion af Eurovision Song Contest og meget mere.

Vi afholdt to Hackathons, et i januar og et i december, hvor de ansatte tilbragte dagene dedikeret til nye initiativer og teamwork. Det er en stor mulighed for ansatte at udvikle nye og kreative ideer i en sjov og spændende atmosfære.

I løbet af året tog hver afdeling pauser fra deres arbejde for at rejse rundt i landet og have det sjovt. Et højdepunkt var firmaturen til Eilat. Alle havde det sjovt med at nyde stranden, spise god mad og slappe af. Her er nogle billeder fra vores eventyr udenfor kontoret.

I tillæg til vores velgørenhedsinitiativer, organiserer vi programmer for frivilligt arbejde, hvor vores ansatte har mulighed for at give tilbage til samfundet. MyHeritage teammedlemmer besøger regelmæssigt et lokalt gymnasium og underviser dårligt stillede unge. Ansatte har også meldt sig frivilligt til at hjælpe ældre med renovering af deres hjem og med at sætte haver i børnehaver i stand, og meget mere.

Konklusion

Det er med glæde, at vi ser tilbage på hvor langt vi er kommet i løbet af dette årti. Vores talentfulde team har fotsat med at vokse.

Her er billeder af vores team i vores hovedkontor gennem årene:

2011
2013
2014
2015
2018
2019

Vi ønsker at takke vores brugere og alle, som har været en del af vores rejse i løbet af de sidste 10 år og før. Vi har set hvor vigtigt fællesskab og mennesker er for vækst og succes, og vi ser frem til at arbejde for jer og med jer i de kommende mange år.

Vi ønsker jer og jeres familier et godt nytår!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.