2021: Gennemgang af året der gik på MyHeritage

2021 var et spændende og udfordrende år. Det var året, hvor vi så civile flyve afsted til rummet, COVID-vacciner blev uddelt verden over, store begivenheder der var planlagt for 2020 fandt sted et år senere, og den globale værdikæde fik problemer, der påvirkede vores liv. Gennem det hele, så har disse to år lært os, at fleksibilitet og robusthed er enormt vigtigt.

Her hos MyHeritage har vi haft en vild tur på livets rutsjebane med dig, og vi fortsætter med at gøre, hvad vi gør bedst: Innovere for at forbedre din oplevelse på MyHeritage, så du kan gøre nemmere og mere succesfulde opdagelser i din slægtshistorie.

Vi har udgivet flere nye fotofunktioner, der fastslår vores position som den bedste destination til at uploade og dele familiebilleder. Vores banebrydende Deep Nostalgia™-funktion, som animerer ansigter i stilfotos, gik ekstremt viralt med millioner af animationer der blev oprettet i de første par dage efter udgivelsen. Takket være Deep Nostalgia™, så røg MyHeritages mobilapp til toppen af App Store og var den mest populære gratis app i 22 lande! Vi har også tilføjet flere værktøjer til at gøre DNA-matches mere nyttige og nemmere at arbejde med.

18 år efter vores grundlæggelse, blev MyHeritage opkøbt af Francisco Partners, som er et førende globalt investeringsfirma. Francisco Partners er perfekt afstemt med vores mission, og sammen arbejder vi hårdere end nogensinde før for at forbedre fremtiden for slægtsforskning.

MyHeritage er dedikeret til at tilføje historiske optegnelser fra overalt i verden til at fremme slægtsforskning. I august opkøbte vi Filae, som er en førende slægtsforskningstjeneste i Frankrig. MyHeritage-brugere har allerede nydt adgang til næsten en milliard eksklusive franske historiske optegnelser, der er blevet tilføjet til MyHeritage som resultat af dette opkøb.

I 2021 fortsatte vores gratis online og live slægtsforskningswebinar i fuld fart, inklusive ugentlige sessioner med Spørg Eksperten og hundredevis af Facebook Lives på flere sprog.

Her er en fuld opsummering af 2021 hos MyHeritage:

Januar

Genetiske Grupper har været en af de vigtigste tilføjelser til vores DNA-test siden lanceringen. I januar, blot få uger efter den første udgivelse af Genetiske Grupper-funktionen, annoncerede vi betydelige forbedringer til Genetiske Grupper: Tilføjelsen af en tidslinje-widget, der tillader dig at følge migrationsmønsteret hos en Genetisk Gruppe over tid, samt en mere detaljeret sektion med Top steder, hvor du kan se hvor medlemmer af en Genetisk Gruppe har boet i en bestemt tidsperiode.

Tidslinjeanimation forden Genetiske Gruppe “Mormoner i USA (Utah og Idaho) og i Canada

Tidslinjeanimation forden Genetiske Gruppe “Mormoner i USA (Utah og Idaho) og i Canada

Vores første fotoværktøj der blev udgivet i 2021 var farvegendannelse af fotos, som flot gendanner farverne i falmede farvefotos. Det er perfekt til at gendanne scannede fotos fra 1950’erne til 1990’erne, som blev originalt taget i farve men er falmet over årene. Siden udgivelsen har 16,4 millioner fotos fået gendannet deres farver på MyHeritage!

Photo Storyteller™ var endnu et hit. Denne mobil-funktion tillader dig at optage historierne bag dine yndlingsfamiliefotos og tilføje lydfortællingen til dem med MyHeritage-mobilappen. Siden udgivelsen er 692.000 historier blevet optaget.

Februar

I februar frydede vores DNA-brugere sig, da vi annoncerede en ny opdatering til Theory of Family Relativity™. Denne banebrydende funktion giver dig spor, der kan forklare forholdet mellem dig og dine DNA-matches, baseret på data fra hele vores kollektion af slægtstræer og historiske optegnelser.

Før President’s Day i USA, udgav MyHeritage en innovativ reklame, der lader dig se Abraham Lincoln som aldrig før, mens han udforsker sin slægtshistorie på MyHeritage. Dette var en reklame for MyHeritages innovationer baseret på kunstig intelligens, som snart ville frembringe et helt nyt perspektiv på familiehistorie og bringe det til live.

Det var også i februar at vi annoncerede gode nyheder for Mac-brugere af Family Tree Builder med udgivelsen af en ny version af vores elskede Family Tree Builder software for macOS Big Sur.

Som en del af trenden med at forbedre DNA-matching-funktioner på MyHeritage, udgav vi en række nye tilføjelser til delte DNA-matches på MyHeritage, der gør det nemmere at tilgå essentielle informationer om delte matches. Disse inkluderer indikationer på, hvorvidt delte DNA-matches opstår i et slægtstræ på MyHeritage, og hvorvidt noter er blevet tilføjet til et delt match – begge tilføjelser foreslået af vores brugere.

Sidst i februar annoncerede vi vinderne af vores #LoveInFullColor konkurrence til Valentinsdag. Vi bad vores brugere om at dele forbedrede, farvelagte og/eller farverestaurerede bryllupsbilleder, og vi blev blæst væk af alle indsendelserne – sikke fantastiske fotos og fascinerende historier fra overalt i verden!

Alt dette var blot opvarmning til det, der skulle ske i slutningen af februar, hvor udgivelsen af Deep Nostalgia™ tog verden med storm. Vi så rekordhøj trafik på vores hjemmeside, da millioner af mennesker skyndte sig at animere deres historiske fotos og bringe fortiden til live. Den fantastiske teknologi til animering af fotos blev licenseret af MyHeritage fra D-ID, et firma der specialiserer sig i rekonstruering af video med deep learning.

Den banebrydende fotofunktion, der tillader dig at animere ansigterne på dine kære i stilbilleder, gik omgående viralt.

Brugerne reagerede med forundring og stærke følelser: Nogle var forbløffede over at se forfædre, de aldrig havde mødt – nogen fra over 100 år siden – bevæge sig, blinke og smile, mens andre fik tårer i øjnene ved at se deres tabte nærmeste i bevægelse efter så mange år med kun stilbilleder til at huske dem.

Marts

Deep Nostalgia™ fortsatte med at opbygge viralt momentum. I takt med at flere og flere eksempler af dets brug blev delt overalt i verden, ramte vi nye milepæle med 26 millioner og derefter 80 millioner animationer.

Denne video beskriver det globale fænomen som Deep Nostalgia™ er blevet til:

I slutningen af marts annoncerede vi endnu en tilføjelse til DNA Matches på MyHeritage: Evnen til at sammenligne dine Genetiske Grupper til dem i DN-matches på Tjek DNA-match-siden.

April

I april afholdt vi den anden årlige 24-timers maraton-webinar om slægtsforskning på Legacy Family Tree Webinars. Begivenheden var en bragende succes. Du kan se optagelserne til enhver tid med et webinar-medlemskab til FamilyTreeWebinars.com sammen med alle kurserne i løbet af året, samt masser af andre fantastiske webinarer.

Vi introducerede 10 ekstra animationer til Deep Nostalgia™, der tillader brugere at animere fotos med et bredere spektrum af gestik og følelser, såsom et bredt smile, sende et luftkys, nikke billigende og meget mere.

Vi annoncerede at Francisco Partners, et førende globalt investeringsfirma der specialiserer sig i at være partner med teknologivirksomheder, havde opkøbt MyHeritage. Vi er begejstrede for muligheden for at fremskynde vores vision for vækst hos MyHeritage, og dermed lade os fortsætte på vores vej og gøre hvad vi gør bedst – sætte vores brugere først og give dem livsberigende og nogle gange livsændrende oplevelser.

En anden forbedring af hjemmesiden har gjort navigationslinjen på MyHeritage mere intuitiv og nemmere at bruge.

Maj

For VE-dag (Sejr i Europa-dagen), fandt MyHeritages forskningsteam nogle vidunderlige VE-dag billeder fra MyHeritage-brugere og kontaktede dem for at fortælle dem om historierne. Vi farvelagte og forbedrede dem også ved at bruge MyHeritages fotoværktøjer.

Da den meget ventede TV-episode med Friends-castets genforening havde premiere, efter mere end 17 år siden den sidste episode blev lanceret, dykkede MyHeritages forskningsteam dybt ned i de medvirkendes stamtræer og opdagede, at Courteney Cox (Monica) og Matthew Perry (Chandler) faktisk er fætter og kusine i 11. led! Denne opdagelse skabte en del røre i de globale medier.

Juni

I juni tilføjede vi endnu en fotofunktion til vores foto-værktøjskasse og introducerede Fotoreparation, som tillader brugere automatisk at reparere ridsede og skadede fotos på MyHeritage.

Photo Repair reparerer automatisk ridser, flænger, huller, pletter og andre skader på historiske billeder. Dette markerede endnu et succesfuldt samarbejde med DeOldify. Siden udgivelsen er 1,75 millioner billeder blevet repareret på MyHeritage.

Juli

I anledning af d. 4. juli, fandt MyHeritages forskningsteam fandt nogle interessante historiske billeder taget helt tilbage for 150 år siden. Vi farvelagte og forbedrede dem for at producere flotte, helfarvede og krystalklare versioner, og gik så i gang med at lære historierne bag billederne at kende.

Vi afdækkede også den inspirerende historie bag ”The Star-Spangled Banner” og fandt levende efterkommere af både manden der skrev USA’s nationalsang og kvinden, der lavede flaget det fejrer.

Den store funktionsopdatering vi introducerede i juli, var evnen til at bekræfte eller afvise en Theory of Family Relativity™ på MyHeritage, der tillader brugere systematisk at gennemgå teorier og markere dem, der ikke længere er relevant for at gøre de nye nemmere at opdage. Denne funktionalitet var efterspurgt blandt vores DNA-brugere og blev godt modtaget.

August

I august annoncerede vi de spændende nyheder om, at MyHeritage har underskrevet aftaler til at opkøbe Filae, som er en førende slægtsforskningstjeneste i Frankrig. Opkøbet forstærkede MyHeritages position som den førende tjeneste til familiehistorik for folk med europæiske rødder.

Vi forbedrede den mest populære visning for slægtstræer på MyHeritage med et nyt design, der gør det nemmere end nogensinde før at navigere i dit stamtræ og lave nye opdagelser. Sammen med denne opdatering introducerede vi et nyt relationsdiagram, der gør det langt nemmere at spore forbindelsen mellem dig selv og dine slægtninge.

Vi tilføjede en ny farvelægningsmodel for MyHeritage In Color™, der tager farvelæggerværktøjets resultater til et helt nyt niveau. Den nye model virker særlig godt på fotos, der også er blevet forbedret ved at bruge MyHeritage Photo Enhancer.

September

I september introducerede vi et par opdateringer til den nye, forbedrede slægtstræsvisning som respons på feedback fra vores brugere.

Vi afholdte også Webtember på Legacy Family Tree Webinars og tilbød gratis webinarer om slægtsforskning og DNA, der blev afholdt hver fredag i september med i alt 30 webinarer, både live og indspillet på forhånd.

Oktober

I oktober lancerede vi den nye og forbedrede Legacy Family Tree Webinar hjemmeside. Den er ny hurtigere, nemmere at navigere og mere mobilvenlig, og indeholder flere nye sider og funktioner. Legacy Family Tree Webinars er en global pioner indenfor online uddannelse i slægtsforskning og en af MyHeritages højt skattede opkøb. Siden, med Geoff Rasmussen som vært, har afholdt mere end 1.600 live og forudindspillede webinarer, undervist af topeksperter indenfor forskning i slægtshistorie og som nydes af slægtsforskere på alle niveauer i hele verden.

Vi kørte også endnu en opdatering af data til Theory for Family Relativity™, som resulterede i tilføjelsen af 19 millioner nye teorier.

November

I november udgav vi den første fase af Mærker til DNA-matches, der giver en nem måde at organisere DNA Matches på MyHeritage. Du kan nu afmærke dine DNA Matches med udvalgte kriterier og 30 forskellige farver. Hver farve kan repræsentere en bestemt gruppe, og hjælpe dig med at gennemgå dem mere effektivt og lave større fremskridt i din slægtsforskning.

 

December

Blot uger efter den første udgivelse af Mærker for DNA-matches på MyHeritage, var fase to færdiggjort og DNA-match-mærker blev tilføjet 3 steder: Toppen af Tjek DNA-match-siden, Fælles DNA-matches og Eksport af DNA-matches.

MyHeritage ramte endnu en vild milepæl til at afslutte året ved at nå op på over 1 million årlige abonnementer! For at fejre denne begivenhed, besluttede vi os for at lave et overraskelsesbesøg til vores abonnent nummer 1 million i hendes hjem i Belgien, for at tale med hende om hendes MyHeritage-oplevelse. Vi fejrede det med et marchorkester, balloner og kage. Se videoen med overraskelsesbesøget!

Blot en dag før slutningen på året, blev MyHeritages grundlægger og CEO Gilad Japhet æret med en invitation til den israelske præsidents hjem i Jerusalem, hvor præsident Isaac Herzog afholdte det andet årlige præsidentielle bibelmøde. Dette års mødedagsorden var dedikeret til præsentationer af Gilad og hans mor, professor Sara Japhet, 87, der er en israelsk prismodtager i bibelstudier. Japhet-familien blev introduceret af præsidenten til publikummet og deres respektive præsentationer viste en forbindelse mellem vigtigheden af stamtræer i bibelske tider frem til deres fortsatte vigtighed i moderne tider. Gilad forbløffede publikummet med demonstrationer af de seneste teknologiske værktøjer fra MyHeritage, der gør slægtsforskning sjovt og spændende i dag. Dette inspirerede præsidentens gæster til at lave et nytårsforsæt om, at udforske deres familiehistorie i 2022.

Fantastic stories from our users

Hver brugers oplevelse er unik og hver opdagelse er speciel. I løbet af det sidste år har vi delt nogle fantastiske historier fra vores brugere rundt omkring i verden.

Nogle beskrev deres brug af MyHeritage fotoværktøjer, såsom Christina McKillip fra USA, hvis far blev følelsesladet da han så et animeret billede af sin bedstemor; Doris McQueen, som producerede et helt fotoalbum til sin mands 91-årige tante efter at have farvelagt og forbedret familiebillederne; eller Eliška Potužníková, som opdagede slægtninge i et falmet billede takket være MyHeritages fotoværktøjer.

MyHeritage DNA hjalp Gina McClelland fandt og genoptog forbindelsen med sine søskende, der boede på den anden side af jorden, og Stephanie Gutsys opdagede sin mystiske biologiske bedstefar. Diane Ward opdagede identiteten på sin biologiske mor, men også en levende halvsøster der bor i USA takket være en DNA test hun gav sig selv for et par år siden til jul. Debra Biaginis DNA-resultater førte hende til at møde sin biologiske far og knytte et tæt bånd med ham da han var i 90’erne. Erna Rusi opgav aldrig håbet og et 3% DNA match førte hende til at finde sin far.

Linda Schmidt modtog et Record Match på MyHeritage, der førte hende til en utrolig detaljeret beretning om sin bedstefars oplevelser i den amerikanske hær under 1. verdenskrig, og det var et Search Connect™-resultat, der førte brugeren Erick Löfdahl til at afdække sin forfaders præstationer i 2. verdenskrig, der tillod ham at besøge heltens grav i Belgien for første gang.

Der var mange historier der virkelig fangede vores hjerter og fik os til at række ud efter lommetørklæderne. Her er et par stykker af dem:

Karolina Jurzkys bedstefar fortalte hende, at hendes oldefar reddede et søskendepar fra nazisterne, og ved at bruge MyHeritage, var hun i stand til at finde og blive forbundet med deres efterkommere. Denne historie blev for nyligt delt på CNN og fik international opmærksomhed, og vi kunne ikke være mere taknemmelige og stolte over, at have været en del af det. Kara Miller, som blev bragt ind i en lukket adoption da hun var to dage gammel, modtog et MyHeritage DNA Match, der førte hende til at blive forbundet med begge sine biologiske forældre. Måneder senere kunne både hendes biologiske far og adoptivfar føre hende ned af gulvet på hendes bryllupsdag. Clare Reays mor mente, at hun var blevet forældreløs i en koncentrationslejr og kendte aldrig til sin biologiske familie. Da Clare tog en MyHeritage DNA test, fandt hun sin mors søstre, der havde ledt efter hende i mere end 50 år! De blev for nyligt genforenet i virkeligheden, og historien blev delt i en Washington Post-artikel.

Historiske optegnelser

Her er blot et lille uddrag af en række enestående samlinger, der blev tilføjet i 2021:

Pernambuco, Brasilianske fødsler og dåb, 1800–1920; Ægteskaber, 1800–1960

Frankrig, Nord civile fødsler, 1820–1915; og Nord civile dødsfald, 1820–1935

Skotland Folketælling, 1841–1901

Amerikanske og canadiske historiske aviser

Frankrig, Kirkedåb og civile fødsler; Kirkelige og civile ægteskaber; Kirkelige bisættelser og civile begravelser; 1872 Frankrig Folketælling; 1906 Frankrig Folketælling

Frankrig, 1901 Folketælling; Folketælling i Corrèze; 1911, Folketællinger i Hérault; 1836–1936, Folketællinger i Côtes-d’Armor, 1872–1906; Daglige begravelsesregistre for parisiske kirkegårde; Militære hvervninger og værnepligtige i Nord; Militære hvervninger og værnepligtige i Nord; og militære værnepligtige i Seine

France, Indeks med vitale optegnelser; Naturaliseringer, 1900–1963

Og de følgende vigtige samlinger blev opdateret med nye optegnelser:

Tyskland, Nordlige Rhinen i Westfalen, Indeks over dødsfald 1874–1938

Sverige Husholdningsundersøgelsesbøger

MyHeritage-team

I løbet af året, når COVID tillod det, kunne vi fejre særlige begivenheder og fortsætte med frivilligaktiviteter.

Her er billeder fra nogle af vores begivenheder:

Sund uge på kontoret

Sund uge på kontoret

Tilbage til skolen pop-up

Tilbage til skolen pop-up

Summer fun day koncert

Summer fun day koncert

Vi sagde tak til disse utrolige ansatte, der fejrede et årtis arbejde for MyHeritage. De er hver en essentiel del af MyHeritage-familien, og vi ser frem til mange flere vidunderlige år sammen!

MyHeritage-ansatte fejrer 10 år hos firmaet

MyHeritage-ansatte fejrer 10 år hos firmaet

Fremtiden

2021 var et spændende år hos MyHeritage, fyldt med milepæle og bedrifter. Vi vil gerne bruge denne anledning til at takke hver af vores brugere for at være med på rejsen og give os inspiration hver eneste dag. Du er grunden til at vi fortsætter med at innovere og udvikle os.

Vi ser frem til 2022 med store forventninger – der er masser af spændende udviklinger på vej! Vi gør klar til et år med nye udgivelser, med banebrydende nye funktioner, værktøjer og opdateringer. Vi vil udgive milliarder af historiske optegnelser fra rundt omkring i verden, der giver dig mulighed for at lave endnu større fremskridt med din slægtsforskning. Følg med!

Vi ønsker jer og jeres familier et godt nytår!