Farvel 2018… Velkommen 2019!

Kommentarer.1

2018 var et fantastisk år her hos MyHeritage. Vi fortsatte med at forny os og lancerede nye og spændende funktioner – mange af disse som svar på anmodninger fra vores brugere. Vi har haft en stor vækst i antallet af slægtstræer, historiske optegnelser og DNA-sæt i vores database. Vi forbedrede vigtige aspekter af vores slægtsforskningsplatform og forbedrede vores evner i genetisk slægtsforskning for at hjælpe folk til bedre at forstå hvordan de er relateret til deres DNA-matches. Mest af alt er vi stolte over, at vi var i stand til at genforene utallige familier takket være vores DNA-matches og slægtshistoriske opdagelser og forandre deres liv på en meningsfuld facon.

Her er nogle tal fra året der gik:

Vi startede året med i januar at annoncere store forbedringer af vores DNA-matchning. Enhver der har taget en MyHeritage DNA-test, og enhver der har uploadet deres DNA-data fra en anden tjeneste, vil nu modtage mere præcise DNA-matches; flere matches (ca. 10x flere); færre falske positiver; mere specifikke og præcise forholdsestimater; og indikationer på lavere tillid til visse DNA-matches for at hjælpe med at fokusere din forskningsindsats.

Vi udgav desuden den meget efterspurgte kromosombrowser. Den oprindelige version, en en-til-en kromosombrowser, viste DNA-segmenter, som du deler med en DNA Match. I løbet af året udgav vi mange yderligere opgraderinger til kromosombrowseren for at gøre bedre udforskning af DNA-matches muligt

I starten af februar udgav vi en sjov og kreativ funktion baseret på aggregerede, anonyme etnicitetsdata fra vores brugere. Etniciteter over hele verden, giver dig mulighed for at udforske de mest almindelige etniciteter i forskellige lande, og de primære lande for hver etnicitet, ud fra data fra brugere som har købt MyHeritage DNA-sættet eller uploadet DNA-data til MyHeritage

For at fejre Valentinsdag, gav vi vores brugere gratis adgang til alle MyHeritage ægteskabsoptegnelser.

Som i tidligere år, var MyHeritage igen hovedsponsor for RootsTech. Vi afholdt demoer om emner fra den nye en-til-mange DNA-kromosombrowser til forklaringer af historiske optegnelser hos MyHeritage. Demoerne var fyldt med folk som ønskede at lære mere om vores mange nye og eksisterende funktioner direkte fra produktledere og medarbejdere som har været involveret i at udvikle dem.

I marts annoncerede vi et unikt pro bono-projekt, DNA Quest, for at hjælpe adopterede og deres biologiske familier med at genforenes ved hjælp af DNA-testning. Tusindvis af adopterede ansøgte om at deltage i DNA Quest, og vi sendte tusindvis af gratis MyHeritage DNA-sæt til kvalificerede deltagere over hele verden.

MyHeritage-brugere delte deres hjertevarmende historier om søgning efter familie, deres håb om fremtidige genforeninger, og følelsen af tilhørsforhold, som de nu føler takket være deres deltagelse i DNA Quest.

Vi er utroligt glade for de mange genforeninger som har fundet sted takket være dette pro bono-projekt, og vi har delt nogle af de fantastiske genforeningshistorier i løbet af året. Her er en af de genforeninger som fandt sted:

Susan havde altid spekulerede over om hun havde søskende et sted derude. Efter at have modtaget en gratis MyHeritage DNA-test gennem DNA Quest, opdagede hun at hun havde en halvbror, Terry, som hun ikke havde kendt til. Susan og Terry, som begge er fra New Zealand, bor kun en time væk fra hinanden. Uden dette fantastiske initiativ, ville Susan og Terry formentligt aldrig have mødt hinanden. Læs hele Susan og Terrys historie.

Vores videnskabsteam, ledet af MyHeritages videnskabschef, Dr. Yaniv Erlich, havde deres banebrydende forskning udgivet i Science, en af de mest indflydelsesrige akademiske tidsskrifter i verden (en bedrift som de gentog 8 måneder senere). Forskningen, som var baseret på data fra Geni.com, og blev gennemført i samarbejde med forskere ved Columbia University, New York Genome Center, MIT og Harvard, giver ny viden om ægteskab og migration i Europa og Nordamerika i løbet af de seneste par århundreder, og generernes rolle i lang levetid (longevity). Se den flotte tidsforskydningsvideo af migrationsmønstre. Den nye forskning og opdagelserne lavet i den, har sendt chokbølger gennem den akademiske verden og i medierne. Den blev præsenteret i snesevis af store publikationer, herunder The Wall Street Journal, National Geographic, og The New York Times.

Vi annoncerede en omfattende opgradering til MyHeritage kromosombrowser der blev udgivet i januar, ved at frigive en-til-mange kromosombrowseren.  Sammen med detaljer fra dit stamtræ som fælles slægtsefternavne og delte Smart Matches™, kan du nu muligvis spore de fælles forfædre der overleverede delte DNA-segmenter til dig og dine DNA-matches, og rekonstruere den nøjagtige forholdssti mellem dig og de DNA-matches der fascinerer dig. Den nye en-til-mange kromosombrowser, med mulighed for at angive triangulerede segmenter, er en spændende tilføjelse til MyHeritages i forvejen omfattende mængde af nyttige værktøjer til genetisk slægtsforskning.

Vi annoncerede at vi nu tilbyder 24/7 kundesupport, hvilket vi formentlig er den første og eneste slægtsforsknings- og DNA-virksomhed der tilbyder vores brugere.

I april annoncerede vi de nye indbakke– og scannerfunktioner i MyHeritage-mobilappen, som hjælper dig med at forbedre din slægtsforskning, blev udgivet. Indbakken er en omfattende emailbaseret beskedfunktion til at kommunikere med andre medlemmer af MyHeritage, herunder dine egne slægtninge, vedrørende DNA-matches, Smart Matches™ og andre emner inden for slægtssamarbejde. Scanneren er en nyttig funktion, der bruger en smartphones højopløsningskamera til at scanne gamle billeder og dokumenter direkte ind på et familiewebsted på MyHeritage for at bevare dem digital form.

Alt hvad der bliver scannet i appen vil automatisk blive uploadet til dit familiewebsted på MyHeritage. Scanning af dokumenter og billeder i appen bevarer dem i en digital form, beskytter dem mod fysiske skader og gør at du ikke risikerer at miste dem. Det giver dig også mulighed for at tagge personer i dit slægtstræ for mere organiseret journalføring.

Vi udgav i maj en længe ventet anetavlevisning for MyHeritage slægtstræer som reaktion på den store efterspørgsel fra vores brugere. Anetavlevisningen giver dig mulighed for at fokusere på et individ og se dennes direkte forfædre. Den viser seks generationer – den valgte hovedperson og fem forfædre. I denne visning kan du navigere til andre i dit træ, og ligeledes se deres anetavle. Det kommer som en tilføjelse til de andre slægtstræsvisninger, og du kan til enhver tid skifte mellem dem. Her er et eksempel:

I juni annoncerede vi udgivelsen af et helt nyt filtreringssystem til DNA-matches, hvilket giver dig mulighed for at se en delmængde af dine DNA-matches ad gangen, og fokusere på dem der matcher bestemte kriterier som har større interesse for dig. Vi har tilføjet en smuk brugerflade til DNA-oversigtssiden, der nemt lader dig filtrere dine DNA-matches efter relationer, land eller etnicitet. Ved hjælp af den nye filterværktøjslinje kan du kombinere flere filtre og filtrere matches ud fra yderligere kriterier som f.eks. de matches der har et slægtstræ, dem der har fælles fornavne med dig, eller har Smart Matches™ med dig. Filtrering af DNA Matches kan kombineres med sortering og søgning.

Som en del af vores nye projekt kaldet “Football DNA“, udfordrede vi 8 internationale fodboldlegender til at sætte spørgsmålstegn ved alt hvad de kendte til rivalisering og national identitet. De tog hver en MyHeritage DNA-test, og var chokerede over at opdage deres rødder. Vi afslørede overfor spillerne deres etnicitetsresultater, informationer om deres DNA-matches, samt forskning af deres familiehistorie med historiske optegnelser og billeder af deres forfædre. Legenderne Gilberto Silva (Brasilien), John Barnes (England), Lothar Matthäus (Tyskland), Clarence Seedorf (Holland), Hernán Crespo (Argentina), Robert Pires (Frankrig), Gianluca Zambrotta (Italien) og Luis García Spanien) mødtes i London for at reflektere over deres arv, deres karriere og hvad det betød for dem at spille for deres landshold.

Som reaktion på et databrud, fremsyndede vi vores bestræbelser på at stramme vores sikkerhedsforanstaltninger og øge beskyttelsen af data på vores platform. Som led i disse bestræbelser, udgav vi en totrinsbekræftelse (2FA) for yderligere at beskytte MyHeritage-konti. Vi er blandt de første inden for slægtsforsknings- og DNA-industrien til at give brugerne dette ekstra sikkerhedsniveau.

Baseret på den oprindelige udgivelse, gjorde vi anetavlevisningen redigerbar. Du kan nu tilføje, redigere og slette træprofiler direkte fra anetavlevisningen, og det er ikke længere nødvendigt at skifte til familie-diagram for at redigere dit træ.

For at kunne håndtere den store efterspørgsel på MyHeritage DNA-sæt i Europa, og som led i vores bestræbelser på at imødekomme den voksende globale efterspørgsel og reducere forsendelsestiden på DNA-sæt, åbnede vi i juli et nyt distributionscenter i Tilburg, Holland. Som markedsledende i Europa, er der en konstant efterspørgsen efter MyHeritage DNA-sæt. Vi oplevede en 450% stigning i salg af DNA-sæt i hele Europa i de første fem måneder af 2018. Takket være åbningen af det nye distributionscenter, bliver disse sæt nu, for de fleste af vores europæiske brugere, afsendt direkte fra Europa, hvilket forkorter leveringstiderne drastisk.

I august blev denne følelsesladede genforening mellem en far og en datter, som blev bragt sammen takket være MyHeritage DNA, vist på The Today Show. New Hampshire socialarbejder, Kim Fairbank, 51, har altid vidst at hun var adopteret. Efter en hård barndom af familiære skuffelser, ønskede hun at komme i kontakt med sin biologiske familie. Kim ledte efter sin far i mere end 20 år, og fandt ham endelig efter at have taget en MyHeritage DNA-test.

September markerede en spændende måned, da European Broadcasting Union (EBU) kunne annoncere at MyHeritage er hovedsponsor af Det Europæiske Melodi Grand Prix 2019.  Som begivenhedens hovedsponsor, har MyHeritage fået en omfattende global forbindelse og begivenheds- medie-, og digitale rettigheder til den kommende sangkonkurrence. Det Europæiske Melodi Grand Prix er en berømt international sangkonkurrence, der afholdes årligt siden 1950’erne, primært blandt medlemslandene i European Broadcasting Union. Det er verdens største live musikbegivenhed, og en enormt populær tv-begivenhed, der er blevet set live af et gennemsnit på næsten 200 millioner mennesker i de seneste 3 år.

I oktober delte MyHeritage-bruger, Allen Henderson fra South Carolina, sin fantastiske familiegenforening med Fox & Friends. Allen tog en MyHeritage DNA-test for at vide mere om sine rødder og lære om sin etniske baggrund. Allen havde aldrig forestillet sig at han ville afdække sin fars hemmelige fortid som følge af hans deltagelse i D-Day i Normandiet, og finde sin halvbror, Andre, i Frankrig. Allen og Andre var overrasket over at opdage deres slående ligheder – både i deres fysiske udseende og livsstil – på trods af forskellene i geografi og kultur mellem dem.

Vi udgav en fascinerende historie om overlevelse og en tændstikæske i sølv. Elda Bivas Gambash søgte efterkommerne af en mand ved navn Shimon Luria i over tredive år. Shimon reddede hendes bedstefars liv under 1. Verdenskrig, ved at give ham mad og vand da han sad i fangenskab. Shimon havde også givet hends bedstefar en tændstikæske i sølv som hendes bedstefar havde værdsat højt i hele sit liv. Takket være MyHeritage fik Gambash-familien endelig  muligheden for at ære og takke den generøse soldats familie.

November var en KÆMPE måned for os hos MyHeritage. Vi afholdt MyHeritage LIVE – vores første internationale brugerkonference nogensinde – i Oslo, Norge. Konferencen var en enorm succes. Et højdepunkt var den følelsesladet hovedtale af Grundlægger og CEO for MyHeritage, Gilad Japhet. Der var mange vigtige MyHeritage opdateringer som blev annonceret på konferencen.

Ved slutningen af den første dag med forelæsninger, var vi vært for et fest med Eurovision som tema, hvor vi bød på live underholdning for at fejre MyHeritages sponsoraftale med Det Europæiske Melodi Grand Prix 2019. Og vi i MyHeritage ved hvad det vil sige at feste!

Gå ikke glip af denne sjove video med nogle af højdepunkterne fra konferencen.

Læs vores komplette gennemgang af konferencen, og sørg for at se alle 24 foredrag fra konferencen helt gratis. Vi takker alle gæstetalerne og alle deltagere, som gjorde at vores konference blev en succes.

For at markere 100-året for 1. Verdenskrigs afslutning den 11. november, tilbød vi gratis adgang til alle 47 millioner optegnelser fra militæret fra hele verden i MyHeritage SuperSearch™, som en passende hyldest til vores forfædre og deres tjeneste til deres land.

Vi annoncerede udgivelsen af en ny funktion til DNA-brugere – visningen af Fælles slægtssteder for DNA-matches. Vi viser dig nu byer, lande og amerikanske stater, hvor dine forfædre i dit stamtræ blev født eller døde, som du har fælles med dine DNA-matches. Denne funktion gør vores DNA-matchning endnu mere nyttig, da den hjælper dig med at finde ud af hvordan du og dine DNA-matches kan være relaterede.

I december blev MyHeritage DNA præsenteret på Steve Harvey-showet. Vi hjalp Steve Harveys ven, Will Phoenix,med at opdage hans rødder ved hjælp af MyHeritage DNA. Will var forbløffet over at lære mere om hans familiehistorie, og opdage oprindelsen af hans unike efternavn. At se dokumenter fra sine forfædres liv for første gang gjorde, påvirkede ham meget.

Vi præsenterede også den velkendte tv-personlighed, Dr. Phil, med interessante indsigter i hans familiehistorie og hans DNA-resultater. Dr. Phil opdagede at han er irsk, skotsk og walisisk (64,3%), engelsk (28,4%) og iberisk (7,3%). Han modtog desuden 20.000 DNA-matches med MyHeritage-brugere fra 64 forskellige lande. Vi udforskede nogle af hans forfædres liv, herunder hans tipoldefar der kæmpede i den mexicanske krig, oplysninger om sin bedstefar, årbogsbilleder af tanter og onkler som var tripletter, og en overraskende familieforbindelse med en velkendt person. Dr. Phil var forbløffet over hans etniske sammensætning, og af de uvurderlige opdagelser som blev lavet om sin familie. Ved at lære om sine rødder, er han blevet inspireret og knyttet til sine forfædre på måder han aldrig havde forestillet sig ville være mulige.

Da året var ved at nå sin afslutning og tusinder købte MyHeritage DNA-sæt til deres venner og familie ved juletiden, kunne selv kardinal Sean O’Malley, ærkebiskop i Boston, ikke holde sig fra at nævne MyHeritage DNA i sin juleprædiken.

“Du får måske en robot, eller nogen vil måske købe en MyHeritage DNA-test til dig. Sidste-øjebliks-salg er $59 online. Gud er i vores DNA, og det er det vigtige.”

Vi kunne ikke være mere enige med ham. Der har aldrig været en bedre tid end nu til at udforske din oprindelse med MyHeritage DNA.

Her er en yderligere opdeling af nogle af vores aktiviteter:

Historiske optegnelser

Med mere end 1 milliard nye historiske optegnelser tilføjet i år, har vi nået et rekordantal tilføjelser til vores optegnelsessamlinger i 2018. Disse omfatter 51 nye samlinger samt opdateringer til 8 vigtige allerede eksisterende samlinger.

Her er nogle af de spændende samlinger, som enten blev tilføjet eller opdateret i år:

Husstandsundersøgelsesbog Sverige, 1860-1947
Danmark folketællinger 1787, 1801, 1834, 1835, 1840, 1845
Danmarks kirkebøger, 1576-1919
Tysk folketælling af mindretal, 1939
1939 Register for England og Wales
England & Wales, indeks over testamenter samt skifteretsattester 1853-1943
Ellis Island- og andre New York-passagerlister, 1820-1957
U.S. årsbøger, 1890-1979
USA avissamlinger fra 23 stater
New York Cíty ægteskaber, 1950-2017 og New York City ægteskabsregister 1908-1972
New Jersey ægteskabsregister, 1901-1914
New Jersey fødselsregister 1901-1903 og New Jersey dødsregister 1901-1903
West Virginia fødselsregister, 1853-1914 , West Virginia dødsregister og dødsattester, 1853-1964
Ohio indeks over dødsfald, 1913- 1944, 1954-1963
US indeks over indfødsretsregistreringer, Northers Illinois, 1840-1950
US indfødsretsregistreringer, New England, 1791-1906
Canadiske nekrologer, 1997-2017
Canadas folketælling 1921
Queensland, Australien passager- og medarbejderlister, 1852-1885

Hjertevarmende genforeninger:

MyHeritage har udviklet sig til at være den bedste service til at få internationale DNA-matches med slægtninge fra hele verden. Takket være vores omfattende globale database er vi i stand til at gøre internationale familiegenforeninger mulige på en måde der ligger langt foran andre i branchen. Selv om der er mange genforeninger dagligt, er der nogle spektakulære genforeninger som vi vil fremhæve fra 2018:

Populære MyHeritage-webinarer:

Nyd alle vores tidligere webinarer på Legacy Family Tree Webinars helt gratis, og tilmeld dig til fremtidige webinarer.

Fra alle os hos MyHeritage, ønsker vi dig og din familie et godt nytår og en fantastisk 2019!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

  • Regine Håkansson


    20. januar 2019

    Jeg synes det er da spændende og meget imponerende dejligt ting, at I har undersøgt vores aner, skønt at vi kommer fra bliver man klog af tak være jer